1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

DNS probleem?

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door TomasNL, 17 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Sitecom WL-534 CA v1 001

    Het probleem is dat ik alleen in de modem kan komen als ik een directe verbinding heb, dus zonder router er tussen, en dan crasht hij niet.

    En in de router als ik op log klik, dan staat er dit:

    Deze pagina kan worden gebruikt om de remote logserver in te stellen en de systeemlog te tonen. Log inschakelen
    Alleen draadloos Gezamenlijk systeem Remote log inschakelen
    IP-adres logserver:

    Had je deze post trouwens gelezen:

     
  2. Router log stond blijkbaar niet ingeschakeld ofzo, heb ik nu gedaan.

    Sorry als ik verwarrend ben. Ik druk op vernieuwen in de router, daarna verschijnd er in de router een beeld: Kan de pagina niet weergeven. Als ik daarna op het icoontje van mijn internetverbinding op de taakbalk klik, zie ik daar al die gewijzigde gegevens, plus ik heb even internet. Ik kan dan inderdaad niet meer inloggen in mijn router (kan de pagina niet weergeven), waarschijnlijk omdat ik een totaal nieuw ip adres heb. Die hierboven staat.

    Na de routerlog te hebben aangezet (met direct verbinding modem naar laptop) zie ik dit:

    0day 02:56:12 wlan0: A wireless client is associated - 00:1A:73:84:15:DD
    0day 02:56:12 wlan0: A wireless client is disassociated - 00:1A:73:84:15:DD
    0day 02:56:12 wlan0: A wireless client is associated - 00:1A:73:84:15:DD
    0day 02:56:12 wlan0: A wireless client is disassociated - 00:1A:73:84:15:DD
    0day 02:56:12 wlan0: A wireless client is associated - 00:1A:73:84:15:DD
    0day 02:56:12 wlan0: A wireless client is associated - 00:0C:F6:2A:50:56
    0day 02:56:12 wlan0: A wireless client is disassociated - 00:0C:F6:2A:50:56
    0day 02:56:12 wlan0: A wireless client is associated - 00:0C:F6:2A:50:56
    0day 02:56:12 wlan0: A wireless client is disassociated - 00:1A:73:84:15:DD
    0day 02:56:12 wlan0: A wireless client is associated - 00:1A:73:84:15:DD
    0day 02:56:12 wlan0: A wireless client is disassociated - 00:1A:73:84:15:DD
    0day 02:56:12 wlan0: A wireless client is associated - 00:1A:73:84:15:DD
    0day 02:56:12 wlan0: A wireless client is disassociated - 00:1A:73:84:15:DD
    0day 02:56:12 wlan0: A STA is expired - 00:0C:F6:2A:50:56
    0day 02:56:12 wlan0: A wireless client is associated - 00:1A:73:84:15:DD
    0day 02:57:22 wlan0: A wireless client is associated - 00:1A:73:84:15:DD
    0day 02:57:22 wlan0: WPA-TKIP PSK authentication in progress...
    0day 02:57:23 wlan0: Open and authenticated
     
  3. Ja die had ik nog net gezien; dat ziet er normaal uit.
    Je niet in het modem en/of router kunnen komen bij bestaande internet verbinding en tussengeschakelde router is abnormaal. Dat zou geen verschil moeten maken.
    Je moet gewoon de pagina een refresh geven; door die renew is alles even een beetje druk en met dat gewijzigde IP-adres heb je niets te maken.
    Om het log te kunnen bekijken zal je het eerst aan moeten zetten; doen dus.

    Dit router-type helpt nog steeds niet veel; heb je het van de onderkant van de router of van het status-tabblad (rechts-boven)? Dan zou hij wl-160 compatible zijn en was je firmware aardig oud (zit nu op 1.67 of 1.71).


    Je hebt volgens mij een router probleem; updaten met nieuwe firmware is dan de beste eerste stap. Het is daarbij van groot belang precies te weten om welke router het gaat. Zoek daar dus alles over uit wat je kunt vinden (en niet updaten vanuit VISTA!).

    Mees de Roo
     
  4. Ik heb dat router model nummer inderdaad van de onderkant gehaald. Rechts boven staat WL-160
     
  5. Overigens ziet dat wlan log er niet zo best uit.
    Allereerst is datum en tijd op de router niet goed ingesteld. Dat maakt logvergelijking nodeloos moeilijk.
    Hoe staat het trouwens met datum en tijd van je PC's; als ze naar de router kijken is alles van slag.
    Ten tweede lijkt je wifi-verbinding niet goed te gaan; verkeerd ingesteld?
    Heb je eigenlijk wel internetverbindings-problemen wanneer je je PC's draait terwijl ze met een kabel aan de router hangen?

    Mees de Roo
     
  6. Heb de datum en tijd aangepast.
    Ik weet niet of het verkeerd is ingesteld. Ik heb al een hele lange tijd geen problemen gehad met verbinding via wifi, dus het lijkt me dat het gewoon goed staat...
    Geen verbinding als ik de kabel van mijn router naar laptop aansluit.

    Welke van die twee firmware moet ik hebben, die beta?
     
  7. Voor het ophalen van de software: ja dit kan via de directe verbinding aan de modem worden gedaan.
    Updaten van de routersoftware moet wel met een directe koppeling tussen computer en router (daar heb je geen internet voor nodig).
     
  8. Blijkbaar wel, want als ik de installatie start, zie ik: kan de pagina niet weergeven.
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina