1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Oorzaak?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Kabab, 16 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Goedemiddag,

  Het volgende is aan de hand en hopelijk kunnen er mensen die er echt verstand van hebben mij daarbij helpen.

  Bij mijn vriendin thuis hebben ze een nieuwe tv aangeschaft. Een LCD van Philips, prima dingentje zo op het eerste oog. Het oude apparaat was nog zo'n bakbeest die niet meer gemaakt worden, die je met ze 4en moet tillen. Dus oude eruit nieuwe voor hem in de plaats, lijkt me allemaal vrij logisch tot dusver.

  Nou is het geval dat ik een aantal maanden geleden bij mijn vriendin (3e tv in huis) een decoder heb geplaatst zodat ze digitaal kon gaan kijken. Het beeld analoog was namelijk niet al te best dus was dit een uitkomst.
  Het signaal was voldoende om digitaal te gaan kijken, behalve de kanalen 1,2 en 3 maar dat schijnen de eerste kanalen te zijn die je niet meer goed ontvangt bij een gering signaal.

  Sinds de nieuwe tv van haar ouders is het opeens zo dat ze geen enkel kanaal meer ontvangt, zowel tv als radio wordt er geen enkel kanaal meer gevonden via de samsung decoder.

  Mijn vraag (want het begint al aardig op een boek te lijken) is dus of het zo kan zijn dat doormiddel van het veranderen van een oude tv naar een nieuwe tv het signaal dusdanig afzwakt dat er verderop in huis niet voldoende signaal meer is om digitaal tv te kijken?

  Lijkt mij niet toch?
   
 2. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Gezien jouw verhaal lijkt het heel duidelijk op een bekabelingsprobleem.

  Geef eens aan wat voor kabels, splitters, versterker, pluggen etc gebruikt, waar ze heen lopen en gesplitst worden etc.
  Ook hoeveel tv's, radio's en ontvangers aangesloten zijn op de kabel.
  Wat is de signaalsterkte, kwaliteit en BER-waarde op de digitale ontvanger(s). Zeker degene die Ned 1,2 en 3 niet kan ontvangen.

  Tenslotte lees hier eens mbt aansluitingen.
   
 3. Sorry, voor mijn hele late reactie....

  Ik weet dat de kabel bij hun thuis nou niet echt perfect is aangesloten. Het had naar mijn mening wat meters korter gemogen en ook gemoeten maar ja daar valt nu niet heel veel meer aan te doen omdat je domweg gewoon niet meer bij die kabel kunt komen.

  Wat mij dus eigenlijk het meest heeft verbaasd in dit geval is dat er voldoende signaal was voorheen en nadat er een nieuwe tv in huis is gekomen het signaal niet toerijkend meer is. Het enige wat me eigenlijk nog te binnen schoot is dat beneden sinds de nieuwe tv de vhs recorder niet meer is aangesloten omdat die niet meer werd gebruikt. Nou heb ik wel eens gelezen dat er in iedere video-recorder ook een signaalversterker aanwezig is. Zou dat nog tot de mogelijkheden kunnen behoren? Door het niet meer aanwezig zijn de video-recorder?

  Voor de rest zal ik zo gauw mogelijk even alle details hier plaatsen waar je om had gevraagd om misschien het antwoord voor jou wat makkelijker te maken. Ik kan je wel alvast vertellen dat niet alles in huis is aangesloten met spullen van Hirschmann maar het meerendeel wel.
   
 4. Controleer als eerst eens de aansluitingen bij de splitters. Monteer die stekkertjes desnoods opnieuw zodat je zeker weet dat alles goed zit. Probeer evt. een andere splitter / versterker om uit te sluiten dat het bij de splitter vandaan komt, etc.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina