1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nederland 1, 2 en 3 in HD ! ! !

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door pboes, 16 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Betekent dit dat men bij UPC een apart abonnement moet afsluiten voor Nederland 1, 2 en 3 in HD?
  Als dat zo is dan mogen wij bij Ziggo in ons handen knijpen. :)
   
 2. Inmiddels is die duidelijkheid er wel. UPC blijft zijn klanten lekker uitmelken door Nederland 1,2,3 HD in het HD pakket te stoppen, waarvoor extra betaald moet worden (evenals trouwens voor SD digitale televisie bij UPC). Bij Ziggo zitten Nederland 1,2,3 in HD niet in een 'pakket', en er hoeft dan ook niets extra voor betaald te worden. Uiteraard blijf je zelf wel verantwoordelijk voor de aanschaf van apparatuur (TV, eventuele decoder) die geschikt is voor de ontvangst van HDTV.

  Ik vraag me wel af of UPC niet de afspraken aan zijn laars lapt die er met de publieke omroep zijn gemaakt over de doorgifte van de HD kanalen. Ik dacht namelijk dat de afspraak was gemaakt dat de exploitanten de HD versies van Nederland 1,2,3 zonder meerkosten aan hun abonnees ter beschikking zouden stellen. Maar UPC zal ongetwijfeld een eigen uitleg geven aan die afspraken.
   
 3. Is er al bekend in welke transport stream deze HD-kanalen komen?

  Ik hoop niet in de beruchte 170 MHz TS waar de Eredivisie Live kanalen uit verhuisd zijn vanwege teveel storing...
   
 4. Op het testnetwerk zit op kanaal 71 testservice 1 en op kanaal 72 testservice 2. Testservice 1 heeft de EPG van Nederland 1. Dus ik denk dat de HDTV kanalen hierop worden getest. De frequentie is 826 MHz. voor beide kanalen. De kanalen geven een E16 melding.
   
 5. Beetje laat voor HD, hadden ze met het song festival al moeten doen, want dit werd ook al als HD aangeleverd.

  Zoals één van België en ORF van Oostenrijk zende dat al uit in HD.
   
 6. hmpf, eeeeeh de Toppers? in HD? Bij sommige dingen zie je bij 576p al teveel details...... ;)
   
 7. :schater:
   
 8. dan wordt het tijd dat ziggo na de npo1,2,3 ook de belgische HD variant van ÉÉN door gaat geven...doet canal digitaal volgens mij ook....:-P
   
 9. Daar gaat het niet om of het om de toppers ging, maar ik heb de dvd gedownload van de finale in HD, pfff lijkt wel alsof je echt in die zaal zit, echte mooie kwaliteit beeld.
   
 10. Begrijp ik, phun was intended. Zeker live performances hebben heel veel winst bij uitzending in HD. Ik heb het nieuwjaarsconcert van 2 jaar terug in HD gezien en dat is echt heel extreem. Ook op de oude HD1-NL waren veel concerten te zien en dat was genieten (zelfs met de regelmatige, toch wat obscure belgische bands die er optraden). beetje 5.1 geluid erbij en idd "alsof je er middenin zit".
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina