1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nederland 1, 2 en 3 in HD ! ! !

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door pboes, 16 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.

 1. Wat is jouw BER-waarde? Al eens de stekkers goed aangedrukt? Klinkt stom, maar ik had dus ook eens een wat losse stekker met jouw problemen op het scherm.
   
 2. Een reactie uit Bergen op Zoom op bovenstaande. Bij mij zijn Ned1 HD en Ned2 HD prima te ontvangen, Ned3 HD vol met blokken, BER schommelt enorm tussen de 500 en 1500. Ik heb keurig metalen afgeschermde connectoren. Ned3 HD zit in de 498MHZ. Alle daaronder vallende zenders hebben dezelfde storing. Wat me opvalt is dat wanneer ik mijn DVD recorder in het geheel eruit laat, alles prima werkt. Kan nu alleen niet opnemen en dat is vervelend! De 498MHZ stoort dus op mijn Sony DVD - HD recorder. Is daar iets aan te doen? Signaalsterkte is goed, dus een versterker zal misschien niet helpen.
   
 3. Ik ga er van dat Ziggo het lipsync probleem voor de Samsung decoders gewoon gaat oplossen. Op de overige HD, Discovery HD, NGC en History HD zenders gaat het wel goed. De mensen met een Samsung HD ontvanger zijn de eersten die een dergelijk abonnement bij Ziggo hebben afgenomen, men kan het niet maken deze klanten nu in de kou te laten staan.
   

 4. Welke DVD - HD recorder van Sony heb je? (ik heb er namelijk ook een van Sony) heb zelf alleen geen klachten.

  Behalve de Lipsync op de 3 NPO zenders, het vreemde is... vorig jaar tijdens de HD test was het 1080i signaal perfect bij mij, incl de sync tussen beeld en geluid.
   
 5. De Sony RDR-HX710
   

 6. Ik heb de RDR-HX727, volgens mij is die op kleine details na het zelfde.
  Echter, ik heb de klachten niet zoals jij ze omschrijft.
   
 7. Hoe heb je deze aangesloten? Tussen de wandcontactdoos en de decoder?

  Dan ben ik niet zo verbaasd dat je storingen hebt nml. Alles tussen de decoder en de WCD geeft storingen.

  Enige juiste manier van aansluiten om storingen uit te sluiten is een goede splitter/versterker direct na je WCD en daar dan aparte kabels vandaan naar decoder en de rest.

  Heb hier overigens signaalkwaliteit 100% en BER 0.

  Dat het nu pas opvalt: slecht signaal geeft bij HD nu eenmaal vanwege de hogere compressie veel eerder een probleem dan bij SD. En ook kan natuurlijk de DVD recorder op de ene frequentie meer storen dan de andere, waardoor je het in het ene frequentiespectrum wel hebt en een andere niet.
   
 8. De ene Samsung is de andere niet. Ik heb twee H360R ontvangers waarbij op het eerste toestel alle HD kanalen perfect door komen, maar op het tweede toestel lijkt vooral Ned3 HD meer op moderne kunst dan een reguliere tv uitzending :grin:.
   
 9. Wellicht hebben anderen wel hetzelfde probleem. Het zou erg vervelend zijn wanneer ik zo moet blijven kijken en niet op kan nemen op de HD recorder. Er zitten ook maar erg weinig zenders in transportstream 26 (498MHZ). Hopenlijk kom ik tot een oplossing met hulp van één van de forumleden. Bedankt voor het vergelijken.
   
 10. Net langs geweest bij bekenden met het zelfde issue op de Humax 5000. Via het menu de optie 'Zenders zoeken' uitvoeren en de zenders zouden er daarna moeten zijn. Je raakt dan wel je favorieten kwijt maar die zijn zo weer ingevoerd.

  Als omschrijving stond er bij hun op alle drie de zenders 'onbekend', na bovengenoemde actie spatten nederland 1, 2 en 3 in HD van hun scherm. :applause:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina