1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nederland 1, 2 en 3 in HD ! ! !

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door pboes, 16 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Op meetresultaten. Maar laten we dan maar toejuichen dat we HD gaan zien voor Ned. 1, 2 en 3.
   
 2. Klopt niet. Er zijn tegenwoordig genoeg TV's met een ingebouwde DVB-C tuner en een HDTV compatible chipset zodat je geen losse externe ontvanger nodig hebt.
   
 3. Flauwekul? Dank U. Film1/Sport1 HD betaal je toch ook voor ? Ik was alleen niet helemaal zeker of er erg veel bezitters van HD STB's zouden zijn zonder enig abo. Gratis is dus nog steeds betrekkelijk in deze zin.
  Kern van mijn betoog is dat Ziggo ook wel eens een ongecodeerd HD-kanaal zou kunnen doorgeven, al was het alleen als promotie voor HD.
   
 4. Als je zo gaat redeneren zit je ook nog met 16 euro kosten voor Z1..kortom..waar wil je heen?
   
 5. Publieke omroep start op 4 juli met hd-tv via Ziggo

  dinsdag 16 juni 2009 18:15, views: 13.698
  De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft aangekondigd dat het op 4 juli officieel van start gaat met het aanbieden van hd-televisie. Ziggo-abonnees kunnen vanaf die datum Nederland 1, 2 en 3 in hd-kwaliteit op de kabel bekijken.
  [​IMG]De NOS zal begin juli de spits afbijten door gedurende drie weken de Tour de France in hd-kwaliteit uit te gaan zenden. In de eerste fase zal een beperkt aantal programma's in hd-kwaliteit worden aangeboden, waarna het aantal programma's dat in hd-kwaliteit wordt opgenomen, stapsgewijs moet toenemen. De drie publieke hd-kanalen zullen voor abonnees van Ziggo zonder meerkosten vanaf 4 juli te bekijken zijn, mits zij over een geschikte hd-decoder en -toestel beschikken. De Publieke Omroep verwacht dat op korte termijn meer kabelbedrijven Nederland 1, 2 en 3 in hd zullen gaan doorgeven.
  De NPO stelt dat de omroepen er nu technisch geheel klaar voor zijn om de drie publieke netten in hd-kwaliteit aan te gaan bieden. De Publieke Omroep draaide vorig jaar al proef door het EK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen in 1080i-kwaliteit uit te zenden, maar de definitieve invoering liep begin dit jaar enige vertraging op. Verder laat kabelbedrijf Ziggo weten dat het er naar streeft om ook in het standaardpakket van zijn digitale televisie-aanbod zoveel mogelijk hd-zenders te willen gaan aanbieden.

  via : http://tweakers.net/nieuws/60748/publieke-omroep-start-op-4-juli-met-hd-tv-via-ziggo.html
   
 6. Voor niets gaat de zon op! Ik denk dat 'voor niets' relatief is, dwz, voor niets voor mensen die reeds digitaal kijken (dus zonder meerkosten bovenop Z1 (Analoge TV))

  Oh ja, ondanks dat ik zelf geen HD ontvanger heb, hulde! De HD TV staat hier al, maar we waren iets te vroeg met het aanschaffen van een dure PVR Ontvanger [offtopic] waarvan Ziggo meent geen nieuwe software meer voor te hoeven ontwikkelen ondanks dat er genoeg fouten in zitten. [/offtopic].
   
 7. 1 woord: GEWELDIG :mrgreen:
   
 8. Ik zie al 2 test kanalen op het testnetwerk: Test HD en Test HD2 op kanalen 14 en 15
  helaas geen beeld :cool:
   
 9. Helaas kan ik hier geen testnetwerk ontvangen.
  Tenzij iemand weet waar ik dat hier in de polder (Noordoostpolder) kan vinden als het hier al te ontvangen is tenminste.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina