1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nederland 1, 2 en 3 in HD ! ! !

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door pboes, 16 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Nl 1 2 3 hd

  Zojuist (09.30 uur) is kabelmaatschappij Ziggo begonnen met het doorgeven van Nederland 1 HD, Nederland 2 HD en Nederland 3 HD.
  Deze zenders zijn respectievelijk te vinden op de digitale kanalen 71, 72 en 73. De datasnelheid via de HDMI kabel is zo'n 14 Mb/s.
  Ik ga nu snel aan de slag om deze nieuwe Nederlandse HD zenders in de favorietenlijst van mijn Samsung decoder op 1, 2 en 3 te zetten.
   
 2. Even los van het wat hoge spuit 11 karakter van je post (je bent niet bepaald de eerste die dit hier komt melden muv van de door jouw gemeten bitrate), alleen op de Samsung staan de HD kanalen op 71,72 en 73. De overige kanalen zetten ze automatisch op 1,2,3 en verschuiven de SD kanalen naar 71,72, 73.
   
 3. dus dat blijft verlopig ook zo bij samsung ?
  best irritant is dat als je niet op 1 kan drukken en je krijgt geen hd ?

  Wie weet hier een oplossing voor...
  de hd zeders krijg ik op dit moment alle drie goed door op kanaal 71 72 73
   
 4. Kun je op de 5050c ook zien of het programma ook daadwerkelijk in HD is?
   
 5. Als je de gehele thread had gelezen, had je kunnen weten dat Samsung bezig met een update, maar dat deze automatische "omnummering" 't nog niet doet (op de 360)! :roll:

  Waarom geen favorieten-lijst? :wink:
   
 6. Het is al weer een tijdje geleden sinds Ziggo onze gemeente verkocht aan UPC. Vandaag zijn ook de HD versies van Nederland 1, 2 en 3 op respectievelijk kanaal 71, 72, en 73 van de HD mediabox van UPC verschenen. Het viel mij op dat via de HD versies het beeld eerder binnenkomt dat zelf via analoge kabel en ik vroeg me af of dit bij Ziggo ook zo was.

  Als ik hier drie tv's naast elkaar zou zetten met op één Nederland 1 via de analoge kabel, Nederland 1 SD digitaal en Nederland 1 HD. Dan zou ik het beeld van Nederland 1 het eerst zien op de HD versie daarna op analoge kabel en daarna op het digitale SD kanaal.
   
 7. Ach ja, de paden zijn niet altijd even lang in verband met conversies van de datastromen e.d. Maar wat is je probleem nu? Sowieso bestaat "live" televisie niet, je loopt altijd achter.
   
 8. ik heb last van lipsync problemen op deze zenders....... en mag toch hopen dat ze snel wat aan het 4:3 formaat doen.............
   
 9. Totaal geen probleem gewoon een constatering. Het was enkele jaren terug zo'n veel gehoorde klacht van digitale TV kijkers dat ze bij een voetbalwedstrijd de buren die analoog keken al hoorde juichen bij een doelpunt voordat deze op de digitale kabel was te zien. Nu lopen juist de HD versies voor zelf op de analoge kabel (in ieder geval in mijn UPC gebied) vond ik gewoon grappig. Daarnaast vroeg ik me af of dit bij Ziggo ook zo was.
   
 10. Ik meende dat al ergens op het forum vermeld was dat men uitgaat van het HD signaal en dan terugwerkt naar het analoge signaal.
  Uiteindelijk is het dan ook logisch dat het analoge beeld als laatste op de bestemming aan komt lijkt mij.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina