1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nederland 1, 2 en 3 in HD ! ! !

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door pboes, 16 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ned 3 HD is er nu ook!
   
 2. In Emmeloord hebben we de 3 zenders nu ook in HD.
  Er moet bij NPO nog wel gewerkt worden aan de beeldverhoudingen e.d.
  Het NOS Journaal heeft bij de omroepers steevast links en rechts een klein zwart streepje.

  Of schakelt de NPO na 4 juli past echt over op een compleet 1080i signaal en hebben ze de livestudio's van het NOS Journaal nog niet over op native HD?

  Nederland 3 wordt het merendeel van de tijd nog in 4:3 verhouding uitgezonden en dat is met de Humax niet bij te stellen naar volledig beeld en moet je weer naar de afstandsbediening van je televisie grijpen.

  Maar dat zijn maar kleine dingetjes die in de loop van de tijd allemaal wel opgelost zullen worden. ;)

  Ik ben in ieder geval blij dat er een begin is gemaakt met HD uitzendingen in Nederland! :D
   
 3. Naar menu - favorieten bewerken - bij favorieten met rode toets op je AB de oorspronkelijke kanalen verwijderen - vervolgens uit het overzicht met alle zenders de HD zenders plaatsen. Wil je de zenders vervolgens op positie 1, 2 en 3 neerzetten, dan vink je ze alledrie aan - gebruik vervolgens je blauwe toets om ze alle drie naar positie 1, 2 en 3 in je favorieten lijst te zetten.
  Overigens is de kwaliteit van de 3 nederlandse HD zenders bij mij voortreffelijk! Beeld en geluid lopen synchroon! De kwaliteit van het geluid wordt beduidend beter als je voor Dolby Digital kiest.
  Overigens succes met de instellingen J van E!!!
   
 4. Het valt wel op dat het signaal van de nieuwe hd kanalen beduidend lager is dan die van de SD KANALEN [80-100 TEGEN 100-100]
   
 5. Het is digitale Tv, dus je hebt beeld, of niet.
  Signaalsterkte boeit niet zolang je maar beeld hebt.
   
 6. Jaaaaaaa, dank je! Haha, ik probeerde het verplaatsen te doen in de favorietenlijst ZELF (de lijst die je ziet als je op OK drukt of op een van de gekleurde knoppen)! Ik had nog geeneens door dat er via het Menu een optie was om de lijst te bewerken... Het is dus gelukt ook! Zou ook te gek zijn als dat niet zou kunnen...

  (Had ik dit maar geweten toen ik de lijst samenstelde: ik heb toen alles zender voor zender toegevoegd...! :roll: :wink: )
   
 7. Niet helemaal waar. Te lage signaalkwaliteit kan leiden to artifacten (blokjes in beeld) of hicups (pauzes in het geluid of kort geen beeld) zonder dat het beeld meteen helemaal op zwart gaat.
   
 8. Teletekst doet het hier trouwens op Ned2 HD.
   
 9. Sjah, beetje mierenneuken :wink:. Met "zo lang je maar beeld hebt", bedoel ik natuurlijk storingsvrij beeld....
   
 10. Signaalsterkte is wel degelijk belangrijk. Echter, de waardes die je decoder aangeeft zeggen weinig over de absolute signaalsterkte, alleen de sterkte van het signaal ten opzichte van eerdere metingen van dezelfde decoder.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina