1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nederland 1, 2 en 3 in HD ! ! !

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door pboes, 16 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Film 1 HD zit in een apart abonnement, dus er zitten maar drie zenders in het HD-pakket. Dat houdt in dat ik ruim 1.30 euro per zender per maand betaal. Dat vind ik aan de hoge kant voor drie zenders waarvan de programmering voor een groot deel uit herhalingen van documentaires bestaat. De kwaliteit is goed, maar het aanbod is gewoon te laag. Vandaar dat sommigen van ons "zeuren" dat er wel wat zenders bij zouden mogen in het HD-pakket (bijv. BBC HD, Animal Planet HD, MTV HD, etc. etc.).
   
 2. Ik heb nog geen HD-ontvanger, maar die is inmiddels wel besteld (toevallig want toen ik de HD-ontvanger vanmorgen bestelde wist ik nog niet van de HD-plannnen af :grin::grin::grin:).
   
 3. Gratis, maar wel gecodeerd? Zonder HD decoder heb je er dan dus niks aan. Net zoals Eurosport HD en destijds ook BraviaTV. Het lijkt me logisch dat als je een HD decoder hebt, je wel bijna zeker ook een HD abo hebt. Want wie schaft er zo'n decoder aan om alleen maar naar ES HD te kunnen kijken?

  Ergo gratis is wel heel betrekkelijk. Ziggo zou ze om HD te bevorderen ook ongecodeerd kunnen uitzenden.
   
 4. Wat een flauwekul... er zijn ook mensen met een Film1 / Sport 1 abbo en dan kan het ook interessant zijn om een HD-ontvanger te hebben. Dat ES HD en straks Ned123 HD erbij zitten is dan mooi meegenomen...
   
 5. Het aantal kanalen met satelliet op HD is vele malen meer en beter dan welke provider ook.
  Maar ik consumeer zowel digitaal als satelliet en constateer dat Ziggo niet meegaat in behoeften. Maar ze weten het in Groningen allemaal beter.
  Een gemiddelde callcenter typeje weet niet eens wat FullHD, 1080P of HDMI is.
   
 6. Ik heb geen HD abonnement maar puur met het oog op de toekomst en de vele opnamemogelijkheden heb de Humax 5050C HD-ontvanger gekocht.
  Dus het is niet noodzakelijk om een HD abonnement te hebben. ;)

  Nu Nederland 1, 2 en 3 in HD gaan uitzenden zullen er op niet al te lange termijn meer zenders in HD gaan uitzenden en hopelijk de SD kanalen op den duur gaan vervangen.
   
 7. waar basseer je dat op? Volgens mij is de kwaliteit van Eurosport HD, Discovery HD, History HD en NGC HD bij Ziggo net zo netjes als op de satelliet.
  Laten we het dan niet hebben over de SD kwaliteit van Ned 1-3 en de NL'se commerciƫlen want dan wint Ziggo het.

  De kwantiteit van een schotel is vele malen groter...en als ik er eentje kon ophangen had ie er zeker gehangen..maar goed..geen zicht op zuid/zuid west en dan houdt dat mooie systeem op :eek: .

  Overigens voldoet Ziggo goed in mijn behoeften.

  mvg

  H
   
 8. Nee, dat klopt niet. Ik heb (ook met oog op de plannen van de NPO) een TV gekocht met ingebouwde DVB-C HD tuner. Heb dus geen HD decoder, en ook geen HD abonnement van Ziggo, maar kan straks toch meteen Nederland 1,2,3 HD ontvangen.
  Nee, dat argument klopt ook niet. Iedere digitale Ziggo kijker beschikt sowieso al over een werkende smartcard die ook kan worden gebruikt om Nederland 1,2, en 3 in HD te ontvangen. Kosteloos en wel of niet versleuteld zijn twee zaken die los van elkaar staan.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 16 jun 2009
 9. Je hebt altijd een HD decoder nodig om Nederland 1, 2 en 3 in HD kwaliteit te zien. Dus zonder een HD tuner samsung / humax kun je het helaas vergeten.
   
 10. Als deze kanalen niet van encryptie zijn voorzien dan heb je ook geen CAM en smartcard nodig. Daar doelt BenJ op met gratis. Hij heeft ook zo'n TV met DVB-C tuner en HDTV compatible MPEG chipset, maar (nog) geen CAM en zal dus moeten investeren om te kunnen kijken door of een externe HDTV kabel ontvanger of een CAM wil hij die "gratis" kanalen kunnen bekijken.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina