1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nederland 1, 2 en 3 in HD ! ! !

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door pboes, 16 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dat bericht is niet zo wazig hoor, er staat gewoon dat favorietenlijsten moeten worden aangepast als je NL 123 in HD wilt ontvangen omdat je anders de SD-versies te zien krijgt.

  Wat me wel opvalt aan het bericht is dat ze het nu toch overdag gaan doen, terwijl er eerst uitdrukkelijk stond dat werkzaamheden 's nachts plaats vinden.
   
 2. Foei! :cool: Dat wordt zoeken omdat je een "niet-gecertificeerde" decoder gebruikt. Ik ook trouwens, dus ik ben benieuwd naar de ts-freq van ned1/ned2 (hd uiteraard) voor nid 9001. Want stel je voor dat onze kabelboer dat zomaar geeft... :wink: Mag natuurlijk ook per pm omdat het inhoudelijk geen onderdeel vormt van deze discussie.

  Gert.
   
 3. Nederland 1 HD werkt inderdaad op het testnetwerk. Nu een uitzending in 4/3 overigens. Beeld en geluid is er een paar seconden eerder dan de SD versie. NL1 HD is er zelfs eerder dan analoge signaal. Dit was altijd omgekeerd. Digitaal was altijd paar seconden later dan analoog. Beeldkwaliteit valt nog weinig over te zeggen. Logo's zien er wel strak uit.
   
 4. Geen volledige teletekst ondersteuning Humax 5000 icm Ned HD

  De teletekst die wordt geleverd met Nederland 1,2,3 HD is niet geheel juist geimplementeerd. Dit heeft tot gevolg dat de Humax 5000 ontvangers de teletekst niet weergeeft op alle kanalen. Hoewel de andere HD ontvangers hier over het algemeen geen last van hebben, is dit probleem niet te wijten aan de Humax 5000. NPO zal dit in augustus aanpassen. Intussen zal Ziggo zoeken naar een tussen oplossing.
   
 5. Natuurlijk gaat ook de frequentie inhoudelijk over Nederland 1, 2 en 3 in HD (het onderwerp van het topic). En bovendien, waarom zou Ziggo het erg vinden als iemand hier de frequenties post. Immers is niet gecertificeerd != illegaal, maar alleen gelijk aan geen ondersteuning door Ziggo.
   
 6. Onze kabelboer vindt het niet erg dat hier freq neergezet worden, maar mijn ondertoon was dat ik vind dat onze kabelboer eigenlijk op hun site een lijstje zou kunnen plaatsen waar kanalen zich bevinden op freq en dat doen ze niet... :wink:

  Gert.
   
 7. Misschien om te voorkomen dat er weer één of andere zonderling het hoofdkantoor van Philips bestormt omdat er te weinig HD content uitgezonden wordt?
   
 8. Dat lijstje kunnen we dus op digitalekabeltelevisie.nl vinden, maar dan zijn we waarschijnlijk weer een aantal dagen verder. Eigenlijk zou een lijstje op de Ziggo site inderdaad niet verkeerd zijn.
   
 9. Nee toch, daar staan toch alleen de freq per networkid? Het kan zijn dat ik niet verder heb gekeken dan m'n neus lang is maar staat daar dan ook op welke FREQ nl 1/2 hd binnen komt?
  En trouwens, als er 1 snel is met het updaten van z'n site dan is het digitalekabeltelevisie wel. Bij een vorige switch kostte het slechts 1 dag voordat ik de korrekte frequentietabel weer had.

  Gert.
   
 10. Je ziet daar bovenaan een overzicht van de zenders per transportstream. Vervolgens kun je kijken op welke frequentie deze transportstream in jouw networkId zit. Dus weet je op welke frequentie welke zenders zitten.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina