1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nederland 1, 2 en 3 in HD ! ! !

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door pboes, 16 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Heb ook het 500 netwerk gebruikt (alle kanalen opnieuw ingelezen), maar krijg eveneens de melding dat ik geen abonnement heb. Kan wel m.b.v. de info-knop zien dat enkele van de testkanalen HD zouden moeten zijn.
   

 2. Dat had ik ook, echter ik denk dat dit meer tussen de oren zit.
  het beeld is zoals ik het nu zie het zelfde gebleven, alleen zijn de zender logo's en ander in het beeld geprojecteerd spul nu van beter kwaliteit dat het verschil hiertussen opvalt.

  Wat mij wel opvalt in de afgelopen paar weken, is dat het beeld "3d"wordt opgebouwt. Beetje als een kijkdoos, met een boom op de voorgrond een huis in een tweede laag, volgende laag achtergrond en dan de horizon.

  Als men iemand staat te interviewen waarbij er een lichte beweging is van de camera , lijkt het vaak als of een van de achtergrond lagen beweegt en de rest niet.

  Hmm lastig uit te leggen wat ik bedoel.
   
 3. Dat idee heb ik inderdaad ook! De beelden van Nederland 1, 2 en 3 zijn nu wat softer, zeker als je het vergelijkt met eigen 16:9 content van RTL zoals de nieuwsbulletins. Ik zal eens navragen bij Technicolor/Thomson of dit kan kloppen.

  Je hoeft 576i trouwens niet te deinterlacen om het om te zetten naar 1080i, je kan gewoon de fiels om-en-om upscalen en de interlacing behouden, hetzelfde geldt voor het downscalen van 1080i naar 576i. Maar in alle gevallen komt het de kwaliteit niet ten goede.
   
 4. Misschien is het mij ontgaan maar er wordt bij de publieke omroepen en in de pers weinig of geen aandacht besteed aan de "lancering" van HDTV.
   
 5. Tja, hoe belangrijk is het nieuws eigenlijk?
  Voor een handjevol enthousiastelingen die al een HD-ontvanger hebben, maar voor de gemiddelde tv-kijker verandert er natuurlijk helemaal niets.
   
 6. Ja he , als of ze er zich voor schamen :)

  Het is overduidelijk dat men gewoon er op dit moment te weinig de voordelen ziet.
   
 7. Tja, als we al het nieuws zo gaan behandelen... :rolleyes:

  Voor de gemiddelde kijker zal er dan misschien niet zoveel gaan veranderen maar op tv-gebied is dit toch wel degelijk een hele stap vooruit qua beeldkwaliteit.

  Laat die mensen die nu nog geen HD-ontvanger hebben maar eens een film op VHS bekijken en daarna dezelfde film op DVD.
  Ik kan je vertellen dat de meeste mensen toch voor de DVD gaan i.p.v. de VHS.
  Hetzelfde gaat gebeuren met televisie in SD en HD kwaliteit.
  Heb je eenmaal een film op HD kwaliteit bekeken dan is een een film op SD kwaliteit al gauw niet meer interessant (dan heb ik het natuurlijk over hoe goed de film zelf is ;) ).

  Al met al zijn er altijd mensen die voorop lopen ("early adopters") in het aanvaarden van nieuwe technieken en die zorgen er voor dat het grote publiek deze nieuwe technieken vaak goedkoper en sneller ter beschikking krijgen.

  Als de mensen nu een nieuwe televisie aanschaffen zullen zij, door die "early adopters", sneller en veel goedkoper een Full-HD televisie kunnen aanschaffen en daarmee vaak ook een HD ontvanger.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 2 jul 2009
 8. Ik heb ook deze instelling gebruikt (Werkendam, ook oud Casema). Ned 1 t/m 3 HD zitten op 1, 2 en 3. De SD versies zijn te vinden op 71, 72 en 73. Ned 1 HD is op dit moment ongecodeerd, en dus te bekijken. Op kanaal nummer 74 zit nog 'Test service 3', wie weet wat daar op zit of komt?
   
 9. Lees net het volgende op de storing en onderhoud pagina van ziggo (in postcodegebied 5212):

  Geplande Werkzaamheden van vrijdag 3 juli 07.00 uur tot vrijdag 3 juli 17.00 uur
  Zoals u bekend bent, zijn wij vrijdag 3 juli gestart met het uitzenden in High Definition kwaliteit van de zender Nederland 1,2 en 3.
  Wij zullen starten met de uitzending van de Tour de France de overige uitzendingen zullen voorlopig nog niet in High Definition kwaliteit uitzonden worden.


  Daarna nog een heel verhaal over het instellen op een aantal decoders...

  Vind t een wazig bericht, iemand die hier meer over weet (en het eventueel kan vertalen naar begrijpend nederlands in plaats van "ziggo nederlands"?

  update:
  ok is me al duidelijk, op de ziggo manier zeggen ze dat er verder nog geen hd content is, schrijf dat dan ook pffff...
  (ach ja net thuis na een lange werkdag, blijft lastig om dan alles maar weer goed te interpreteren hahahaha)
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 2 jul 2009
 10. Weet iemand toevallig op welke frequenties de zenders in Brabant/Limburg komen te zitten. Nederland 3 HD kan ik vinden maar Nederland 2 HD is van frequentie 818,75MHz verdwenen en Nederland 1 HD kan ik helemaal niet vinden.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina