1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nederland 1, 2 en 3 in HD ! ! !

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door pboes, 16 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. je lijst op wikipedia zijn allemaal commerciele zenders.
  De HD commerciele HD markt is in de VS natuurlijk ook veel groter.

  Regionale zender zullen achteraan komen, samen met de thema kanalen van de publieke omroep..... deze zenders hebben relatief weinig geld te besten en zullen ook enorm opkijken tegen HD uitgaven.

  Betreffende Eredivisie live heb je een punt, maar dit ligt meer bij Eredivisie Live dan bij Ziggo denk ik....... Vreemd genoeg nemen ze alles volgens mij al wel op met HD camera's
   
 2. PBS HD.
  Verder heeft USA geen publieken (ok, C-SPAN) zoals wij dat kennen.
  ABC/CBS/FOX/NBC zijn de broadcasters. Ze hebben net zoals de publieken in Nederland uitzendrechten (door de lucht, sinds juni/2009 alleen nog maar digitaal).
   
 3. Zit net in de nieuwe totaal tv te lezen en daar staat in: Nederland 1,2,3 gaan HD, maar waar blijven de programma's?

  De tour de france wordt in HD uitgezonden, de avro komt in juli met een herhaling van Metropole ontmoet en onder voorbehoud in het nieuwe seizoen met tussen kunst & kitsch in HD. Dat is het volgens totaal tv.

  Zeer waarschijnlijk zullen de aangekochte tv series en films die reeds HD zijn, in HD worden uitgezonden, maar dan is de koek toch echt op.

  Wens jullie veel kijk plezier in HD :cool:
   
 4. Sjah, de zenders zullen echt niet al in HD gaan produceren of inkopen als er nog geen HD zenders zijn.

  Nu zijn ze er, en zal het mondjesmaat op gang komen
   
 5. Is dit serieus bedoeld? In 1979 is men in Japan begonnen met de ontwikkeling van een werkend HD TV systeem. Begin 1990 werd een start gemaakt met het uitzenden van analoge HD TV.

  HD TV services worden in Japan goedkoop aangeboden, sommige zelfs gratis om de vraag te doen stijgen. Sinds 2008 31 miljoen HD receivers verkocht.
   
 6. Laten we niet gaan klagen over te weinig aanbod. Met een goede upscalling zal het sd beeld er ook al stukken beter uit zien. Dat er nog geen tot weing hd content is natuurlijk jammer. Maar de de drie netten zijn nu wel klaar voor hd. Dat betekent dat er echt wel programma's gaan komen in de loop van dit jaar. Al zeggen veel omroepen nu van niet. Dit is nu eenmal een overgang fase die even tijd kost. Ik ben dan heel erg tevreden met de komt van de drie netten in hd.
   
 7. Champions League

  De Champions League wedstrijden worden opgenomen in HD, deze worden dan toch ook wel door de NOS zo uitgezonden?
  Als dat zo is dan hoor je mij niet klagen over te weinig content.
   
 8. Ja, dat klopt, tenminste bij Nederland 3 HD, die ik al een kleine week kan ontvangen. HD variant ziet er beter uit dan de SD variant. Maar dat is geen wereldwonder. Ik kan me namelijk nog steeds niet aan de indruk onttrekken dat de beeldkwaliteit van de publieken in SD achteruit is gegaan sinds er bij de eindregie in 1080i wordt gewerkt. Is ook niet anders te verwachten, want als je oorspronkelijk 576i materiaal eerst gaat opschalen naar 1080i (met de daartoe noodzakelijke deinterlacing!) en dan weer gaat downscalen naar 576i ten behoeve van de uitzending in SD, dan is het onbestaanbaar dat de kwaliteit in 576i er niet op achteruit gaat in vergelijking met de 576i bron.

  Veel omroepen zitten nog in een ontkenningsfase. Ik heb op 3 HD al meer native HD content voorbij zien komen dan ik had verwacht, wel hoofdzakelijk studiowerk. Zelfs een enkele reclamespot was al in HD.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 2 jul 2009
 9. ik heb gekeken om via de test netwerk op de test kanalen te komen maar ik krijg de melding dat ik geen abonnement erop heb?
  (Den Haag, oude casema netwerk)

  gebruik 500 !
   
 10. Hoorde op VPRO-radio dat het Darwin-project (zeilschip volgt zelfde route als Darwin destijds) in HD zal worden opgenomen. Dan zal dat ook wel in HD worden uitgezonden!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina