1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nederland 1, 2 en 3 in HD ! ! !

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door pboes, 16 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dat is allemaal pure theorie. Volgens TVDigitaal kijken we op NED1 al af en toe naar gedownscaled materiaal en daar heb ik hier nog niemand over horen klagen.
  Het is volgens mij veel belangrijker hoe in de praktijk je tv met het binnenkomende signaal omgaat. 100Hz,dynamic contrast,pixelplus,etcetc en gewoon je kleurinstellingen zijn allemaal dingen die je tv nog uitspookt met het signaal.
  Toen mijn HD-ready pioneer 436 nog aan de samsung360 hing gaf deze toch een mooier beeld dan menig ander aangesloten Full-HD scherm.
  Dus theoretisch kan het wel kloppen maar in de praktijk hebben alle apparaten toch hun beperkingen en zijn ze een compromis tussen prijs en kwaliteit.
   
 2. De eindregie van NED 1 en 2 loopt nu al via de 1080i uitzendstraat, en vanaf morgen loopt ook Nederland 3 via de nieuwe straat. Alle content wordt daarbij geupconvert naar 1080i, om vervolgens weer omgezet te worden naar PAL voor SD uitzendingen. Beeldkwaliteit op Nederland 1 en 2 is vooralsnog gewoon prima, geen enkel probleem dus.

  De uitzendingen zullen overigens definitief in 1080i gaan gebeuren met een bitrate van minimaal 12 Mbit en waarschijnlijk zelfs tussen de 13 en 14, dit alles in het geval van kabel. Wat Canal Digitaal gaat doen is nog niet duidelijk.
   
 3. Weet je toevallig sinds wanneer Ned 1 en 2 door de 1080i uitzendstraat gaan? Ik weet dat er een paar weken geleden hier "iets gedaan" is door Ziggo en toen lag mijn favorietenlijstje door elkaar. Na opnieuw instellen had ik het idee dat de publieken er beter uitzagen dan daarvoor.

  Zo zie je maar dat je eigen ogen de beste referentie zijn :wink:.
   
 4. Ik ben vooral benieuwd welke programma's ze nou gaan uitzenden in HD, dat staat namelijk helemaal nergens in het artikel. Ook via google kan ik hier niets over vinden.
   
 5. Tour de France is natuurlijk aangekondigd.
  Op dat evenement na, is het 'wait and see' vermoed ik.
   
 6. We beginnen met een bitrate van 15 Mbit/s
   
 7. Mijn antwoord was op een andere vraag dan jij doet suggereren.
   
 8. Dat is zeker een mooie waarde zeker als de content het ook nog waard is. :D

  M'n Full-HD camcorder doet 17 Mbit/s.
   
 9. Ik heb dat van die bitrates nooit zo goed begrepen. Krijg je die niet door gewoon [resolutie] maal [frames per second] te doen?
  En als de bitrate niets met de pixels te maken heeft, waar dan wel mee?
   
 10. Aantal kilobytes per frame / bits per pixel.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina