1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nederland 1, 2 en 3 in HD ! ! !

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door pboes, 16 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Beeld ziet er goed uit, maar dit was al het geval er is wat mij betreft geen verschil te zien in upscale (met 360rsa) tussen 1 en 1,3.

  Ik wacht netjes tot mijn HD indicatorlampje branden gaat:wink:
   
 2. Ik mag hopen dat ze dit niet doen. Ik vind de zenderlogo's en de diverse reclames in het beeld al storend genoeg.
  Vaak kun je aan de beeldkwaliteit zelf al zien of het HD is niet.
  Als iemand het verschil niet kan zien tussen HD en SD dan weet niet ik niet wat die persoon met een HD ontvanger doet. ;)
   
 3. Die brandt ook bij Eurosport HD als ze géén HD content uitzenden. :wink:
  Het is alleen om aan te geven dat je naar een HD-zender kijkt, ongeacht of het materiaal op dat moment ook daadwerkelijk in HD opgenomen is.
  Beetje nutteloos dus. :-P
   
 4. Als je het gevoel hebt dat je iets al 3X gezien hebt in een maand is dat ook vaak een indicatie dat je naar een -betaalde- HD zender zit te kijken.:oyeah::oyeah::oyeah:
   

 5. klopt, maar dat is bij alle HD zenders..... Geupscalde content, vind ik ook geen HD en dat is ook bij alle HD zenders te zien. Oftewel, het indicator lampje verteld inderdaad niks over de content, alleen of je naar een HD zender zit te kijken.

  Het verschil tussen upcale en echt HD content is wat mij betreft te groot om upcale uit te (mogen) zenden op een HD kanaal.........het is dus pas nutteloos om dat soort content op een HD zender uit te zenden.
   
 6. Da's ook weer waar... Er is gewoon nog veel te weinig HD content. :mrgreen:
   
 7. Als je het verschil niet ziet, wat maakt het dan uit? Je zult het echter vaak wel zien, en dan heb je zo'n aanwijzing dus ook niet nodig.
   
 8. Als ze het gewoon net zo doen als vorig jaar tijdens de uitzendingen dan is dit prima. Ze doen dan namelijk boven de ruit waarin het netnummer staat de tekst 'HD' erboven plaatsen. Zoals hier.
   
 9. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Dat ziet er idd discreet uit. Dus als ze dit alleen doen bij echte HD content is het prima.
   
 10. Alsjeblieft niet zeg! Downscalen van een HD beeld naar SD beeld levert altijd kwaliteitsverlies op t.o.v. een native SD beeld van hetzelfde uitgangsmateriaal (live uitzending, filmmateriaal). Ik vrees dan ook dat we kwaliteitsverslechteringen zullen gaan meemaken bij de SD versies van de zenders van de NPO, omdat het niet economisch is om een nieuwe productie of een live-uitzending zowel met HD als SD camera's te registreren. Hetzelfde geldt uiteraard voor de postproductie.

  Helaas is het verder zo dat displays met vaste pixels (LCD, plasma) beelden die niet overeenstemmen met de native resolutie van het paneel sowieso moeten scalen, dus geschaald wordt er toch al, tenzij je een 1080(i/p) bron bekijkt op een 'full HD' TV zonder overscan. Ik denk dat iedereen wel kan bedenken dat als de NPO een productie draait in HD, dit gaat downscalen naar SD voor de normale uitzendingen, en je (HD ready dan wel full HD) toestel dit dan weer noodzakelijkerwijs gaat opschalen, dat het er allemaal niet beter op wordt. Wat daardoor wel zal gebeuren is dat het verschil tussen SD en HD groter zal worden dan theoretisch zou hoeven en dat is dan weer een mooi (maar wel vals) verkoopargument voor HD.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina