1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

To HD or not to HD

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door rebel777, 16 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb Film 1.1 waaronder ook het HD kanaal. Echter als ik schakel tussen 1.1 en HD (is dezelfde film) zie ik absoluut geen kwaliteitsverschil. Ik heb een full HD TV (1920x1080), gebruik een dure HDMI kabel (met goudgeleiding), heb gezapt tussen 576i, 720i, 1080i en er is (ahem, ik zie) absoluut geen verschil.

  Ik ben overigens dik tevreden met de kwaliteit v/d beeld, maar ik zou nu wel eens willen weten hoe HD er uit ziet :pompom:

  Doe ik nu a) iets verkeerd, of (b) heb ik gewoon een brilletje nodig.

  Ed
   
 2. Ik weet niet of je wat fout doet, maar ik zie bij mijn TV wel duidelijk een verschil tussen de HD Film 1.1 en de standaard Film 1.1. Dit terwijl ik geen full-hd tv, maar een hd-ready tv heb.
   
 3. Ik zie (op 2 à 2,2 meter kijkafstand) een groot verschil op mijn 32 inch full HD TV (ondanks het feit dat er nog wel eens - ten onrechte - wordt beweerd dat een 32 inch Full HDTV geen zin zou hebben).

  Vertel eens welk merk en type TV je gebruikt, dat is een stuk relevanter dan de mededeling dat je een gouden HDMI kabel hebt.
   
 4. Leesbril opzetten en op 30 cm afstand vergelijken :oyeah:
  Maar zonder gekheid, er zijn heel veel films die qua kwaliteit minder scherp zijn dan wat HD 1080i aankan. Daar zie je dus nauwelijks verschil. Bij andere films is het verschil heel goed zichtbaar. Dat is mijn ervaring met een sony full hd 40w5500 althans.
   
 5. Inderdaad is de ene film de andere niet, soms bjijna geen verschil en soms een heel groot verschil. (Op mijn Philips plasma tv, HD ready, 43 inch). Zelfde doet zich voor bij Europsort HD. Als er onder in beeld Native HD bij vermeld staat, is het beeld nog vele malen beter
   
 6. Eurosport HD levert alleen HD kwaliteit als er Native HD bijstaat. De rest is opgeschaald SD materiaal, dus geen wonder dat je het beeld met Native HD beter vindt ...
   
 7. Absoluut geen farce. Ik ben het wel eens met de opmerkingen over film1 HD. Dit verschilt enorm per film. Echter eurosport HD en sport 1 HD zijn duidelijk veel beter dan de SD kanalen. Eurosport HD (mits Native HD) is mijns inziens de beste omdat die in 1080I uitzend. Het tennis toernooi van Roland Garros was vele malen mooier dan op Ned 1.
   
 8. Hoever zit je van de TV af?
  Hoe is de TV ingesteld? Als je het backlight te hoog zet, of ruisonderdrukking te hoog zet of scherpte te hoog, dan gaat er namelijk nogal wat scherpte verloren van een hd signaal.
  Ruisonderdrukking moet je sowieso op 0 zetten bij hdmi input, net als het scherpte filter.

  Ik heb dezelfde TV en zie het verschil wel degelijk.
   
 9. ik denk dat het op een 37" misschien minder zichtbaar zal zijn. sowieso geld als je echt hd wilt zien moet je een een BRD kijken :rolleyes:

  ik heb zelf een Sony 40w4500, aangesloten via SF2300 (receiver etc met hdmi) en zie wel degelijk het verschil.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina