1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

ziggo hd receiver type en waardig?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door rsdewit, 16 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo iedereen,

  Ik wil Ziggo Alles-in-1 Extra gaan aanvragen maar zit nog te kijken wat ik het beste kan doen qua receiver voor digitale televisie. We zullen (voorlopig iig niet) extra HD kanalen nemen maar aangezien we een 50" tv hebben leek het me wel handig om het installatiepakket hd tv te nemen voor 99 euro bijbetalen. Ik kan alleen nergens vinden (ook niet via bellen met ziggo zelf) welk merk/type deze is en of hij wel goed is. De reden om deze wellicht te nemen is aangezien (volgens de ziggo website) de receiver de standaard kanalen upscaled. Iemand?

  Bij voorbaat dank,
  Ronald
   
 2. Op deze lijst vind je ondersteunde ontvangers. Ziggo levert als HD-ontvanger ofwel de Humax IRHD-5000c of de Samsung DCB-H360R van de lijst. Je krijgt wat er op voorraad is, ze willen in verband met levertijd niet van één leverancier afhankelijk zijn.
   
 3. Bedankt voor het reageren. Dan zul je dus zeker ook niet kunnen opgeven welke je wil? Want van wat ik heb gelezen is de Humax beter.
   
 4. Tegenstrijdige ervaringen zul je overal tegenkomen. Je kan inderdaad geen voorkeur aangeven als je het rechtstreeks bij Ziggo bestelt. Vaak kan je wel proberen moeilijk te doen bij de klantenservice als je precies die krijgt die je niet wou hebben, maar ja, met terugsturen en de andere krijgen kan vanalles fout gaan...
   
 5. hehe ja psies. ach dan zie ik wel wat ik krijg. duimen maar dan denk ik :)
  heb jij of iemand anders ervaringen met de verschillen qua beeld tussen de standaard receiver en de hd receiver qua upscaling van de standaard kanalen?

  ik kan namelijk maar nergens hier iets over vinden om te zien of de 100 euro gerechtvaardigd is...
   
 6. Ik zou het zeker doen, Ned. 1, 2 & 3 gaan ook vanaf 5 juli in HD uitzenden en daar hoeft niets extra's voor betaald te worden.
   
 7. Heb je full-HD of HD-ready? Met een Full-HD toestel zou ik sowieso de HD-decoder aanraden.
  De HD-ontvanger kan inderdaad SD-kanalen upscalen. Dat is nog lang geen HD, maar afhankelijk van de kwaliteit waarin de zender wordt doorgegeven kan dat een merkbaar verschil opleveren ten opzichte van de SD-decoder. Het is ook een investering in de toekomst, omdat het HD-aanbod tezijnertijd wel groter zal worden, en er ook in de tussentijd evenementen zijn die al in HD uitgezonden worden.
  Welke zenders er al wel in HD uitzenden zul je waarschijnlijk al wel op de website bekeken hebben, anders hier, tabblad Zenders in HD.
  Heb je daar een bron van? Want de laatste berichtgeving daaromtrent bestond er bij mijn weten uit dat ze geen datum meer wilden noemen.

  EDIT: okee ik heb het bericht gelezen. Een beetje scepsis is wel op zijn plaats, maar het lijkt erop dat ze er eindelijk klaar voor zijn.
   
 8. ok thanx. het is een 50" full-hd tv. dat upscaling kan dus wel degelijk een goed verschil maken. dat is genoeg voor mij :) dus dan zal ik gewoon voor de hd receiver gaan. ik heb nog even gekeken op marktplaats of er niet voor een beetje meer gelijk een hd receiver is met recording mogelijkheden maar dat valt helaas tegen. dan zou het gelijk 250 euro worden :P
   
 9. Inmiddels is de Samsung H360R opgevolgd door de veel kleinere H380R.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina