1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

wie heeft ervaring met ondertiteling opnemen ?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door elianne.rene, 14 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wij zijn doof en wij zijn op zoek naar de mogelijkheden om ondertiteling op te kunnen nemen. Als wij de juiste informatie hebben zijn er 2 mogelijkheden.

  * Mogelijkheid-1: Bij Ziggo kan je een digitale ontvanger (zonder harde schijf) nemen en dan moet je zelf een DVD-recorder (bijv Samsung of HUMAX) kopen. Dat kost rond de EUR 400,= (EUR 99,= voor de digitale ontvanger van Ziggo en aankoop DVD-recorder a EUR 300,=)

  * Mogelijkheid-2: Bij Ziggo kan je een digitale harddiskrecorder (met harde schijf) nemen. Dat kost dan EUR 329,=. Kan je dan wel losse DVD-schijfjes in deze harddiskrecorder doen ?

  Zijn er misschien personen die nog andere mogelijkheden hebben gevonden om ondertiteling op te kunnen nemen ?

  Wij zijn benieuwd !
   
 2. Je moet onderscheid maken tussen een harddisk recorder (gecombineerd met een digitale ontvanger) en een DVD/HDD recorder (een DVD recorder met een ingebouwde harddisk, maar zonder digitale tuner). Met DVD/HDD recorders zoals die in de handel zijn is het niet mogelijk ondertiteling (via DVB of via teletekst) op te nemen.
  Nee, de door Ziggo aangeboden en in de handel verkrijgbare harddisk recorders die gecertificeerd zijn hebben geen DVD drive aan boord.
  Met een Humax 5050C kun je in ieder geval probleemloos ondertiteling (DVB en/of Teletekst) opnemen. De bestanden op de harde schijf van de Humax zijn via FTP over te brengen naar een computer. Wellicht is het mogelijk daar de ondertiteling weer uit te vissen en deze op een DVD te zetten. Maar daar zul je dan wel speciale software voor nodig hebben.
   
 3. Riparius,

  Bedankt voor je reaktie en informatie.

  Ik hoor van anderen dat een HUMAX iPVR-9200C ook ondertiteling kan opnemen en dat je geen aparte digitale ontvanger/decoder van Ziggo nodig hebt.

  Heeft u misschien ook ervaring of informatie hierover gehoord ?

  Groetjes.
   
 4. Een HUMAX iPVR-9200C kan inderdaad ook Teletekst (inclusief ondertiteling) en DVB ondertiteling opnemen, maar is feitelijk ongeschikt om opnamen over te zetten naar een computer (het kan wel, maar alleen met een speciaal programma dat alleen onder XP werkt, en extreem traag). Als het de bedoeling is dat programma's uiteindelijk op DVD's kunnen worden gearchiveerd is dit geen praktisch bruikbaar apparaat.
   
 5. In ieder geval niet de Cisco 8455DVB HDTV/VOD/PVR nemen want die kan niet goed overweg met ondertiteling via teletekst en neemt het volgens de berichten op dit forum ook niet op.
   
 6. Nog een aanvulling: kijk even hier op het forum voor software waarmee je ondertiteling uit de .ts bestanden van de Humax 5050C kunt halen om deze op een DVD te kunnen zetten.
   
 7. oh wacht even... ik heb begrepen dat Humax 5050 misschien niet zo goed werkt, zie thread http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=18011, vanwege veel mislukte opnames.

  Misschien is Humax Duovisio iPVR-9200C (SD-PVR) het meest geschikt voor jullie, maar het kan niet om HD te weergeven of op te nemen.
   
 8. Zoals ik hierboven al heb aangegeven is de 9200 feitelijk ongeschikt als het er om gaat regelmatig opnamen op DVD te archiveren.
   
 9. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  De 5050 geeft niet bij iedereen problemen. Dus zou ik moeten kiezen zou ik zeker voor de 5050 gaan.

  Echter: Volgens de opgave van de Topic starter wonen deze in Dordrecht. Hier is UPC de kabelleverancier?
  Dus hebben ze niets aan deze ontvangers.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina