1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Dit nieuwe forum is ontstaan door de samenvoeging van Ziggo-Gebruikers en Chelloo.
  Ontzet Notitie

Samsung UE40B7020

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Sling, 14 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Decibert

  Decibert Forum Member

  Berichten:
  907
  Neen. De niet ondersteunde module die bijvoorbeeld veel gebruikt wordt op dit moment is de Aphacrypt. Ziggo heeft aangegeven dat deze niet actief tegengewerkt gaat worden de komende anderhalf à twee jaar. Tot nu toe werkt het ook nog steeds prima.

  Om digitaal te kijken zonder STB heb je nodig: een TV met DVB-C slot waar een CAM en Smartcard in kan. Ziggo heeft het liefst dat alle apparatuur die je gebruikt door hun gecertificeerd is. Dus zowel toestel als CAM. Alleen toestellen met CI+ slots en dus ook alleen CI+ CAM's gaan ondersteund worden. Welke toestellen dat gaan zijn wordt binnenkort bekend, dan zullen ook de CAM's leverbaar zijn.

  Alphacrypts gaan dus niet ondersteund worden. Werken echter prima.

  Het kan zijn dat een toestel met een CI+ slot toch niet door de certificering heen komt. Ook dan moet het met een CI+ CAM echter gewoon werken.

  Niet-ondersteunde CI+ CAM's werken echter sowieso niet, of je toestel nou ondersteund wordt of niet.

  Of een CI+ CAM nou wel of niet backwards compatible was met CI slots is mij ontschoten dus daar durf ik geen uitspraak over te doen.
   
 2. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.670
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Hoe weet je dat zo zeker??
  Ook een niet door Ziggo "gecertificeerde/ondersteunde" CI+ CAM, als deze er ooit mocht komen, heeft toch alle CI+ beveiligingen/restricties ingebouwd neem ik aan.
  Het lijkt mij juist logisch dat deze CAM dan ook zou moeten werken mits natuurlijk de codering van Ziggo ondersteund wordt.
   
 3. Decibert

  Decibert Forum Member

  Berichten:
  907
  Ik heb nogal vertrouwen in ArChie's technische kennis. Ik baseer mij op deze post.

  Ik vond overigens ook dit:

   
 4. ArChie

  ArChie Forum Member

  Berichten:
  5.241
  Om te beginnen moet het een Irdeto CI+ CAM zijn vanwege het door Ziggo gebruikte Irdeto Conditional Access System (CAS). Net als bij alle standaard Irdeto DVB CI CAM's die allemaal niet willen werken, met uitzondering van de AlphaCrypt Classic CAM, zal ook bij de Irdeto CI+ CAM nog steeds de extra CAM key beperking van toepassing zijn omdat anders de Ziggo Irdeto smartcard dienst weigert.
   
 5. reneke

  reneke Forum Member

  Berichten:
  5
  Goed, de Samsung is zojuist besteld.

  Nu stap 2: losse decoder versus alphacrypt. Volgende de vent van de IT's hadden hun eigen testen uitgewezen dat aparte decoder vaak beter werkt dan de ingebouwde tuner. Wat jullie? Alphacrypt aanschaffen (tips? winkel? type?) of een humax (tips? winkel? type?)

  gr,
  rene
   
 6. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.670
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Tja de "vent van de IT's" is er om te verkopen natuurlijk. :)

  Het grote voordeel van het gebruik van een interne DVB-C ontvanger is vooral het gemak (geen aparte afstandsbediening) en dat je bepaalde speciale functies van de TV kunt blijven gebruiken zoals bijvoorbeeld TeleText en bepaalde zoomfuncties van het beeld.
  Bij de losse decoders is vooral het gebruik van TeleText vaak maar behelpen.
   
 7. Matr1x

  Matr1x New Member

  Berichten:
  1
  Ik sta ook op het punt een UE40B7020 aan te schaffen en heb even gebeld met Samsung klantenservice. Die wist mij te vertellen (en het klonk best overtuigend) dat als er een P achter het productnummer staat, het toestel een CI+ cam ondersteund. Echter hebben de meeste modellen die nu verkocht worden nog WW achter het productnummer staan en ondersteunen dus alleen CI (zonder +). Ik ben dus al op zoek naar een dealer die al een UE40B7020P model heeft staan. Tot nu toe heb ik die nog niet kunnen vinden. Alleen de UE40B7020WW is momenteel leverbaar :cry:
   
 8. reneke

  reneke Forum Member

  Berichten:
  5
  P of WW... interessant.

  Afijn, intussen hebben we de Samsung deze week thuis gekregen. Een tipp voor de mensen die hem willen aanschaffen: ga in de winkel het geluid beoordelen. De speakers zijn nml echt waardeloos en klinken als een weggooi radio-tje. Je bent vrijwel verplicht om hem altijd via de stereo te laten klinken. Ik las vantevoren opmerkingen hierover in reviews, maar dit had ik niet verwacht.
   
 9. Sling

  Sling Forum Member

  Berichten:
  7
  De eerste TV met een echt goed geluid moet nog gemaakt worden.
  Dus via een home cinemaset blijft de beste optie. Ik ben in het bezit van de UE40B7000WPXXN. Echt fantastisch beeld en daar koop je de TV voor.
  Ik wacht dus met smart op de CI+CAM vraag mij alleen nog af of deze ned.1,2 en 3 nu in HD kwaliteit doorgeeft? Of moet je voor HD kwaliteit een HD setopbox hebben?
   
 10. reneke

  reneke Forum Member

  Berichten:
  5
  Maak je geen zorgen, die HD zenders krijg je door. Heb alleen problemen met Ziggo; een paar zenders geven zwak signaal.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina