1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Samsung UE40B7020

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Sling, 14 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vraag: Samsung UE40B7020 DVB T/C

  Ik ben voornemens om een Samsung UE40B7020 led tv aan te schaffen.
  Volgens de specs. beschikt deze tv over DVB T/C betekent dit dat ik mijn Humax niet meer nodig heb en dat er voor de ZIGGO smartcard een gleuf aanwezig is?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 14 jun 2009
 2. Betekent dat er een CAM module in kan waar de Smartcard in kan. Dit wordt door Ziggo niet ondersteund. Het werkt vaak wel, maar je kan blij klachten niet terecht bij de klantenservice.

  Binnenkort zullen de eerste gecertificeerde merken modules op de markt komen die o.a. aan de nieuwe CI+ standaard zullen voldoen. Die modules gaan dan wél ondersteund worden. Mijn advies is dus even te wachten voor je iets aanschaft waarvan de werking minder goed gegarandeerd kan worden. Er werd eerst gesproken van juni, maar omdat tests nooit voorspelbaar zijn zou ik rekening houden met de loop van juli.
   
 3. Cam module

  Begrijp ik het goed dat dit niet het zelfde is als een CAM module?
  Is het verstandiger om te wachten met de aanschaf van de tv omdat niet zeker is of de gecertificeerde module werkt? Of worden de nieuwe TV vanuit de fabriek voorzien van een gecertificeerde module?
   
 4. Zoals gewent is de website van Samsung misleidend en onduidelijk, net als hun handleiding en kan ik dus niet met 100% zekerheid antwoord geven maar ik krijg de volgende indruk van hun producten:

  De door jouw "gewenste" tv beschikt over een tuner die instaat is om naast analoge signalen ook DVB-T en DVB-C signalen te ontvangen.
  Deze signalen zijn veelal echter gecodeerd en kunnen dus niet zomaar bekeken worden. Je hebt dan een "decoder" met smart card nodig. Dit kan in de vorm van een CAM met smartcard. Nu is het echter zo dat, als ik je handleiding dus goed volg, je tv beschikt over een CI slot. Dat type slot wordt door Ziggo niet ondersteund. Ziggo gaat wel het nieuwere type CI+ ondersteunen. Een CI slot kan niet zomaar met firmware in een CI+ slot veranderd worden, daar is een hardware aanpassing voor nodig en Samsung zal dit niet zomaar gaan doen. Daar zul je voor op een volgende tv moeten wachten.

  Voor het huidige type CI slot kun je wel een Alphacrypt CAM kopen en gebruiken, maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de (langere) toekomst. Er is op dit forum genoeg over de Alphacrypt te vinden dus daar ga ik nu niet over uit wijden.
  De komende CI+ CAM die Ziggo zelf zou gaan ondersteunen zou misschien ook wel in die tv kunnen gaan werken, maar ook dan bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst.

  Ziggo is op dit moment bezig om enkele tv's van enkele merken te testen op werking van het CI+ slot in combinatie hun aankomende CAM. Zodra die gegarandeerd zijn wordt dit kenbaar gemaakt en zal de CAM waarschijnlijk ook in de verkoop komen.
  Ook Samsung zal hoogstwaarschijnlijk bij de vanaf nu uitkomende nieuwe modellen, dus niet degene die ze nu al op de markt hebben, een CI+ slot gaan gebruiken. Wil je op "zeker" gaan zul je dus nog even geduld moeten hebben en goed opletten wat je koopt.
  Diverse mensen hier op het forum gebruiken op dit moment met succes een Alphacrypt in een CI slot, maar dat is dus geheel op "eigen risico" wat toekomst betreft, het zou dus best kunnen dat je over een tijdje dan toch een losse decoder weer nodig hebt.
   
 5. Ho, niet per definitie! Alleen CI+ CAM's die het Ziggo-gecertificeerd label dragen worden ondersteund. En díe zijn er nog niet.
   
 6. Ook ik overweeg de overstap naar een LED tv van Samsung. Die komen immers het beste uit de bus, geen wonder dat hun polariteit groeit (http://www.hdtvnieuws.nl/hdtv/led-tv-20090425/)

  Naast het maken van een keuze uit het juiste model tv zal er ook een wereld opengaan mbt de overstap van analoog naar digitaal. Van dit bericht wordt ik dan ook niet vrolijk. De termen en standaarden vliegen me al om de oren.

  Als ik het goed begrijp heb je dus een extra kastje (alphacrypt cam) nodig omdat de Samsung niet met de gecodeerde signalen van Ziggo overweg kan. Wellicht heb je die bij een volgend model TV niet meer nodig omdat Ziggo en Samsung dan wel op elkaar zijn afgestemd (duh?)

  Twee vragen van deze newby
  - wat is dan nog het voordeel van de ingebouwde tuner? Is die alleen handig als je met schotel werkt?
  - staat de tv op AV en schakelt alphacrypy tussen de kanalen? Maw beplaat de alphacrypt de zapsnelheid? (enige waar ik me nog zorgen over maak bij de overstap naar digitaal)

  bedaank,
  rene
   
 7. Da's ook een interessant fenomeen, maar populariteit neem ik aan.
  Het voordeel is dat je niet moeilijk hoeft te doen met losse decoders en nieuwe afstandsbedieningen etc. De CAM gaat ín de slot van het toestel, en is zelf geen tuner (zoals een losse decoder wel is) maar fungeert eigenlijk alleen om het signaal vanuit Ziggo met behulp van een Smartcard te decoderen.
  Dat zal je dus wel altijd nodig hebben. Punt is dat de nu bestande CAM's niet door Ziggo ondersteund worden. Het werkt vaak echter gewoon wel, maar voor problemen kun je niet bij Ziggo terecht.

  Er komen ondersteunde CAM's, volgens de CI+ standaard, die in een CI+ CAS van een (liefst ondersteund) toestel kunnen. De eerste modellen zouden binnenkort bekend moeten zijn.
   
 8. Ziggo website:
  Het aansluiten van digitale televisie is zeker niet moeilijk. Je sluit de digitale ontvanger aan op de wandcontactdoos en daarna op de televisie. Je plaatst de digitale ontvanger dus tussenbeide. Daarna volg je de instructies in de handleiding voor het inladen van de zenders en je bent klaar om digitaal televisie te kijken.

  Dusss....
  Officieel werkt Ziggo alleen met een extra kast. Moderne TV's hebben echter een CI slot waar je met hulp van -bijvoorbeeld- een alphacrypt module een elegantere oplossing hebt. Je stopt de smartcard van Ziggo in de alphacryp, de coax kabel in je nieuwe TV en rollen maar.
  Realiseer je dat Ziggo de Alphacrypt niet ondersteunt voordat je voor ruim 100 euro aan de alphacrypt spendeert. Over enkele tijd ondersteunt Ziggo bijvoorbeeld alleen CI+ en heb je alsnog een nieuw kastje of CAM module nodig.

  Klopt bovenstaand verhaal? Heb ik het zo goed begrepen? Is het niet frustrerend dat Ziggo alleen werkt met zo'n lompe extra kast en het CI slot en de ingebouwde tuner van je moderne TV -officieel gezien- niet bruikbaar zijn?
   
 9. Nee, totaal niet.
   
 10. Digitale TV staat, hoewel de kabelexploitanten je anders willen doen geloven, nog steeds in de kinderschoenen. Men zoekt naar nieuwe vormen om abonnementen aan de man te brengen maar kijken is alleen mogelijk met een extra kastje, kabels extra afstandsbediening enz. Zo was het vroeger alleen mogelijk om NL 2 te ontvangen met een extra kastje.
  Wanneer komt nu eindelijk de lijst met toestellen die werken mate CI+. De test met Samsung is afgerond dus welke van de bestaande typen werkt. Ik kan mij niet voorstellen dat Samsung een geheel nieuw type voor de test beschikbaar heeft gesteld.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina