1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

De nieuwe router van ziggo?

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Slytex, 12 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Van de routers die in het test overzicht behandeld worden, waren er al in 2007 /2008 op de markt.

  De snelheid waarmee nieuwe modellen worden uitgebracht is hoog. De nieuwere modellen die uitkomen zijn vaak de oudere modellen, met wat verbeteringen of toevoegingen..... meer niet. Je kan dan een nieuw type-nummer introduceren met een nieuwe prijs. M.a.w. de economische levensduur is beperkt.

  Om aan te nemen dat elk huishouden in NL op korte termijn een internet aansluiting van 20-80Mbps nodig heeft is onzin. Het is mooi als dat kan, maar met de huidige tarieven, zal dat ook niet gebeuren. De LAN kant van de router zal vele malen sneller moeten dan de WAN kant. M.a.w. als je 80 Mps internet aansluiting hebt, dan zal je voor meerdere PC's al gauw meer dan 350 Mbps nodig hebben, dan zit je dus boven de snelheid van welke router dan ook. Alleen bij een enkele of twee PC's zal je het redden met de huidige routers die max. kunnen presteren. En dat zijn er nog heel weinig.

  De huis / tuin / keuken routertjes die bij een gemiddeld huishouden geinstalleerd zijn, zullen zich vanzelf kwa mogelijkheden en prijs op nieuwe mogelijkheden en marktsituatie aanpassen.
   
 2. Hier ga ik straks op terug komen... eerst eten.
   
 3. Welke reden gebruik jij om te zeggen dat je dan pak 'm beet 350Mbit/s LAN <> LAN doorvoersnelheid moet hebben als je abonnement tegen de tijd maximaal 80Mbit/s bedraagt. Elke PC verbonden met de router zal sowieso nooit boven de 80Mbit/s komen (beperking door internetabonnement) en die theoretische 80Mbit/s zullen de aangesloten PC's/laptops dan ook moeten delen.

  Of bedoel je dat er naast de snelheid die elke PC zal eisen tijdens download er nog genoeg speelruimte over zou moeten blijven om andere dingen te kunnen doen? Hier is het netwerk intern Gigabit en de doorvoersnelheid (LAN <> LAN) is 872.4Mbit/s, maar de PC en 2 laptops hier zullen die 20Mbit/s internetsnelheid (max 137Mbit WAN > LAN doorvoersnelheid) toch moeten delen en hoger dan dat zullen ze bij contact met het WAN ook niet worden.

  Begrijp me goed, dit is geen aanval, maar discuseer hier graag over.
   
 4. Als je 1 of meer PC's aansluit op een router dan zullen de PC's tesamen de capaciteit van de verbinding naar het internet delen.

  Als je meerdere PC's op het thuisnetwerk hebt, dan zal er ook voor P2P communicatie tussen die PC's onderling capaciteit op het LAN nodig moeten zijn. Tussen de PC's onderling zal communicatie mogelijk moeten zijn.

  Omdat er gebruikt gemaakt wordt van een switching technologie in de router, heb je het effect van blocking. M.a.w. je moet rekening houden in het design van de router met Erlang-m verdelingen.

  Er zijn verschillende technieken om de blocking op de router te verminderen. De meest eenvoudige is de snelheid van het LAN verhogen en daarbij de switching ook te versnellen. De servicetijden van de switch en de kans op blocking wordt daardoor kleiner.

  Je hebt te maken met een statistisch proces wat blocking of queuing veroorzaakt op de router/switch. Als je een goede router performance wilt garanderen voor interactief werk, maar ook voor streaming/downloaden dan zullen de routers nog meer opgewaardeerd moeten worden.

  Bij een kleiner aantal PC's is de kans op blocking kleiner en is het prestatievermogen van de router gemakkelijker te realiseren. Daarom zie je in testen vaak de prestatie met 1 of 2 PC's. Als je praat over gelijktijdig gebruik van 4-6 PC's dan is de impact op de prestatie van de router veel groter.

  Ook andere ontwikkelingen op de manier waarop we met informatie omgaan en daarmee de manier van werken met PC's/Laptops zoals we die nu kennen, of ontwikkelingen naar thin-books, of thin-clients heeft tot gevolg dat de informatiestromen heel anders zullen kunnen gaan lopen dan we nu gewend zijn en ook met andere volumes.

  Dat moet dan weer mogelijk gemaakt worden door de infrastructuur van het WAN/MAN en de capaciteit daarvan. Er vinden in de komende jaren tal van innovaties plaats op tal van gebieden. De routers ook in de thuisomgeving spelen daarin een belangrijke rol. Die routers zijn afhankelijk van de technologische en economische omstandigheden, voor wat karakteristieken heel eenvoudig aan te passen.......

  M.a.w. de routers evalueren verder en zijn wat karakteristieken en prestatievermogen relatief eenvoudig aan te passen. Dus weer nieuwe routers in de thuisomgeving. Bovendien wordt die handel steeds goedkoper.......
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 18 jun 2009
 5. nieuwe ziggo routers

  Weet iemand al welke Wireless routers door Ziggo geleverd worden als Standaard Router en Premium Router, zoals op de website van Ziggo staat?

  1/. Zijn er mensen die de Sitecom WL303 of WL306 gebruiken ? Hoe zijn de ervaringen ?

  2/. Ook de nieuwere versies WL341 en WL342 zijn uit (geen antennes zichtbaar) (X2 en X3). Hoe zijn de ervaringen ?

  3/. Over de USB 300N WL302 gaan veel negatieve berichten rond (slecht of niet passend contact met USB poort PC/Laptop; past niet, niet diep genoeg in te steken; loszittende USB aansluiting in de behuizing). Hoe zijn de ervaringen met de WL302 en WL302XR USB 300N ?

  Van Ziggo en het verkooppunt geen reactie op vraag gehad. Ik moet een Router draadloos installeren bij iemand met Ziggo internet.

  4/. Met welk draadloos modem hebben jullie goede ervaringen en met welke USB stick.

  Ik moet een PC met N speed aansluiten en een laptop met g-snelheid. (resp. dus 802.11g en 802.11n). PC dus op 300 Mbps en de laptop op 54 Mbps (die heeft geintegreerd wireless en heeft geen USB dongle nodig).

  Ik ging voor het gemak ervan uit om voor een Sitecom router te kiezen die 802.11n ondersteunt en 802.11b/g. Op de Ziggo site is over sitecom het meest te vinden.

  Of sitecom de beste keus is weet ik niet, het kan praktisch zijn (contact met Ziggo).
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 jun 2009
 6. Gisteren mijn WL-306 router ter vervanging gekocht van mijn oude sitecom router. Eerst ervaringen: makkelijk in te stellen, veel opties in de router, overzichtelijk ingedeeld. Heb het idee dat de internet pagina's iets sneller op het beeld worden gezet. Al met al ik kan niet wachten op mijn nieuwe docsis 3 modem om 50 mbit te gaan trekken. Alle 4 apparaten die ik heb (2pc, PS3 en Siemens S450IP telefoon) bedraad aangesloten dus met het wireless gedeelte geen ervaringen
   
 7. Bedankt voor je reactie.

  Ik dacht zelf ook aan een WL-306. Het voordeel vind ik de externe antennes ivm hoger rendement dan de inbouw antennes.
   
 8. De tekst op de Ziggo website

  Premium router E99
  Supersnel en goed beveiligd draadloos internetten. Met de premium router kun je optimaal genieten van de hoge snelheden die Ziggo aanbiedt. Hoge internetsnelheden vergen veel van een draadloze router en daarom is deze uitstekende Premium router met Wireless N-technologie verplicht bij de pakketten Alles-in-1 Plus, Alles-in-1 Extra en Internet Z3. Draadloze verbindingssnelheid tot 300Mbps.

  Betreft dit de Sitecom WL303; WL306; WL341 300NX2, of WL342 300NX3?
   
 9. Dacht dat de premium router een Netgear was.
   
 10. De reactie van Ziggo op een vraag over de Premium router en de Standaard router is:

  "Ons aanbod hangt af van de voorraad bij de leveranciers. Er kan vooraf geen uitspraken over eventuele merk en kleuren worden gezegd.
  Hopelijk bent u voldoende geïnformeerd".

  [edit] er stond modem, dit moet zijn router
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 20 jun 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina