1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

De nieuwe router van ziggo?

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Slytex, 12 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Aan een puur kabelmodem kan je NIET direct een switch hangen.

  Tussen het kabel modem en de switch heb je een router funktie nodig.
  Die kan ook ingebouwd in het modem zijn. Als dat zo is kan je een switch aansluiten.

  Via de router maak je het mogelijk om op één IP adres meerdere PC's onafhankelijk van de internet aansluiting gebruik te laten maken. Een switch aan een kaal modem kan dat niet.

  Het kabelmodem dat je gebruikt, is dus bepalend.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 17 jun 2009
 2. Dank je wel Wim44 en Brammetje

  De links zijn erg duidelijk en jullie voorkeuren ook

  Gezien het feit dat de prijs maar ietsje hoger ligt (ik heb een rijke vrouw :-P) wordt het tzt gewoon een snelle router. Al red ik me voorlopig nog prima met mijn 100 Mbits bedraad router
   
 3. En welke router is dat nu? Of had je dat al gemeld?
   
 4. Welke N router en USB N dongle in het pretpakket WL-000 zit is ook niet duidelijk. Deze bundel WL-000 bevat de Sitecom Router en USB N stick/dongle WL-303 (router) en WL-302 (USB N stick/dongle).

  De Sitecom routers in de 300N lijn al dan niet de extensie XR, X2, of X3 in het typenummer geven het relatieve bereik van de router aan.

  De WL303 300N XR of WL-306 300N XR Gigabit kunnen een optie zijn. Gigabit geldt alleen voor het bedrade netwerk en de PC en /of laptop moeten die snelheid via de LAN kaart ondersteunen om daar gebruik van te kunnen maken. Op de meeste interfaces van 1 Gbps kan je ook 100Mbps en 10 Mbps werken. Dus downward compatibel.

  De USB WiFi sticks/dongles WL302 USB 300N X2 of WL302XR USB 300NX3 zijn opties als de pc en/of laptop geen geintegreerde WiFi heeft.

  Wat de nieuwe Sitecom routers betreft is er geen sprake van een prijsvoordeel, wat betreft de reeds langer gangbare routers kan er een prijsverschil voor dezelfde routers tussen verschillende winkels/shops zijn.

  Een router rond de prijs van E 100 of lager is geen investering. Routers heb je gewoon nodig. De prijsontwikkelingen gaan zo snel, dat een product al heel snel ëconomisch" verouderd is. Een goedkopere oplossing kan een leuke tussenstap zijn naar de volgende goedkopere tussenstap met dan weer meer mogelijkheden. Je kan dan goedkoper uit zijn en je hebt minder problemen, omdat het product wat meer is uitgekristalliseerd. Herstarten van routers, resetten van routers, vastlopen van routers hoort niet. Dit is uitgekouwde technologie. Als dit gebeurt dan is het gewoon een slecht product. Een gewone gebruiker die een router nodig heeft, moet je niet aan diagnose en upgrade werk zetten...... zo min mogelijk en tegenwoordig ben je al snel een expert. Dus aanzetten, PnP en zo min mogelijk de gebruiker (de klant) belasten met onzin.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 20 jun 2009
 5. Zover ik kan zien, zijn dit documenten uit 2008.
  In hoeverre is dit nog actueel?
  Ik ga er van uit dat er inmiddels weer genoeg andere bij zijn gekomen?
   

 6. Deze meeste routers worden nog steeds verkocht, als je ff zoekt op hardware.info kom je zelfs grafieken tegen met doorvoersnelheden e.d.

  Er staat ook een artikel waar je o.a. rekening mee moet houden, stel je hebt een ziggo alles-in-1 extra abonnement, waarvan Ziggo heeft aangekondigt dat de snelheid richting de 80MBit gaat heb je wel een router nodig die dit onderteunt, daarnaast kan het verstandig zijn om op QoS ondersteuning e.d. te letten.

  Routers heb je in verschillende prijsklassen, er kan echter wel verschil in prestatie zitten. Het heeft natuurlijk weinig zin om nu een nieuwe router te komen die opvoorhand de 80Mbit doorvoersnelheid niet aankan.

  Hou er rekening mee dan wanneer Ziggo de EuroDocis3 snelheid volledig gaat toepassen op haar netwerk dat de snelheid dan richting de 400Mbit/sec gaat...... of te wel je hebt een router met 1gigabit aansluiting nodig, anders kapt hij de snelheid al af bij binnenkomst in de router... Gigabit, Wireless-N en ook nog een router die hardwarematig snel genoeg is (80Mbit +)

  Er zijn dus wel degelijk dingen om rekening mee te houden wanneer je niet binnen 2 jaar weer een nieuwe router moet/wil kopen om gebruik te maken van de snelheid die Ziggo dan aanbied.
   
 7. 2008 is vorig jaar, eind vorig jaar en zoals Bullet al zegt, 9 van de 10 routers worden nog steeds verkocht en derhalve zijn de meeste high-end routers in die testen nog steeds de high-end routers van vandaag.

  Ergo: de testen zijn voldoende up to date voor ons thuisgebruikers.
   
 8. Voor als u het ExAcT wil weten :applause::schater::pompom::thankyou:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina