1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Mediaplayer/Digitale Ontvanger

Discussie in 'Digitale TV - Irdeto ontvangers' gestart door OwnlY, 12 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Mijn voorkeur heeft straks, als de financiën goed zijn, de dreambox dm8000 , er hangt hier momenteel een ongebruikte schotel aan de muur.
  Als ik tenminste gebruik kan maken van twee modules tegelijk, dvb-c én dvb-s.
  Maar als je een beetje naar de portemonnee moet kijken dan is die azbox goed 2/3 goedkoper.
   
 2. Als het goed is wordt mijn bestelde dm8000 volgende geleverd. Trouwens, de azbox zou je moeten vergelijken met een dm800 (single tuner) en niet met een dm8000 want die kan 4 tuners bevatten! Verder is de dm8000 natuurlijk een geweldig apparaat! Het kost wat, maar dan heb je ook wat... :cool:

  Gert.
   
 3. Tja, dat het wat kost is duidelijk. Maar wát heb je dan precies? Even een citaat:

  Opmerkelijk is overigens wel dat HDTV signalen alleen kunnen worden weergegeven van ongecodeerde zenders die daarnaast ook nog eens zonder HDCP kopieerbeveiliging uitzenden. De Dreambox DM8000 lijkt volgens de opgave van Dream Multimedia dan ook niet te beschikken over de licenties voor HDMI en de HDCP kopieerbeveiliging. Hierdoor kan men bijvoorbeeld, ook met een geldig abonnement, niet kijken naar de HDTV uitzendingen van Premiere en de ongecodeerde uitzendingen van de HDTV zender Anixe HD op de Astra 1 satelliet, dit meldt het Duitse blad Sat Und Kabel.

  Dit werpt bij mij wel de vraag op of het straks bijvoorbeeld mogelijk is naar de HD versies van Nederland 1, 2 en 3 te kijken, om maar wat te noemen.
   
 4. De dm8000 gebruikt dvi + daarbij een dvi-hdmi converter. Geen probleem dus. En de praktijk wijst uit dat er geen problemen zijn met het bekijken van Premiere HD e.d.

  Gert.

  Dream gebruikt een DVI chassisdeel, zeg maar een DVI "stopcontact" waar ze gewoon een HDMI signaal over sturen. De door Dream gebruikte Broadcom chipset gebruikt namelijk gewoon HDMI met HDCP.
  Vandaar dat je ook gewoon naar bijvoorbeeld Premiere HD (mits in het bezit van een geldige smartkaart) kan kijken.

  Onderstaande links verduidelijken veel:
  Wikipedia HDCP copieerbeveiliging
  Wikipedia HDMI
  Wikipedia DVI
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina