1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Mediaplayer/Digitale Ontvanger

Discussie in 'Digitale TV - Irdeto ontvangers' gestart door OwnlY, 12 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo allen,

  Na een tijdje sparen ben ik eindelijk zo ver om mijn entertainment gebeuren thuis een update te geven met een nieuwe tv en een mediaplayer of iets dergelijks. Nu ben ik eens op zoek gegaan op internet naar wat mogelijkheden maar ik kom er vooralsnog niet uit. Ik ben geen groot techneut en raak de weg kwijt in een wirwar van namen en afkortingen. Eerst even mijn huidige setup:

  [wandsocket] ------> [decoder] -------> [TV]
  COAX | SCART
  |> Samsung decoder, die je bij startpakket digitale televisie krijgt

  Nu wil ik hier graag een apparaat tussen plaatsen waar verschillende mogelijkheden op zitten zoals:

  - Films opnemen via de Smartcard/Decoder van Ziggo (tegelijk opnemen en ander kanaal bekijken is geen must)
  - Films afspelen, pauze zetten en dergelijke die eerder opgeslagen zijn (time-shifting geloof ik)
  - Bestanden zoals foto’s, films en mp3tjes vanaf mn laptop op de harde schijf van het apparaat zetten en deze vervolgens afspelen op de tv (heb geen server of iets dergelijks)
  - Streaming mogelijkheden om via internet betaalde voetbalwedstrijden op tv te kijken (met 4 vrienden op een laptop schempje kijken is niet echt ideaal en volg te weinig wedstrijden om een abonnement uit te laten kunnen)

  Ik zoek dus eigenlijk een apparaat dat fungeert als externe opslag waarmee ik dan ook de opgeslagen data kan bekijken op de tv (liefst zonder de verplichting dat mn laptop erbij aanstaat) en tevens films en programma’s op kan nemen van de tv, waarbij de functionaliteiten van mijn ziggo abonnement zoals digitale televisie, EPG en radio niet verloren gaan. Aangezien er ook een nieuwe tv aan zit te komen het liefst met HDMI aansluiting.

  Kan iemand mij een duwtje in de rug geven naar wat voor apparaten ik moet kijken en welke eisen om uit te vinden welk apparaat het beste op mijn wensen aansluit? Of zijn dit soort apparaten voor digitale televisie nog niet beschikbaar, ik heb ze namelijk wel voor analoge tv gezien en kwam op die weg uit bij de Conceptronic MediaGiant 3GPP, alleen heeft deze geen aansluitingen voor digitale televisie en sluit deze dus je ziggo abonnement grotendeels buitenspel als ik het goed begrijp.

  Met vriendelijke groet,

  Gerjon Lenten
   
  • Haarscherpe HDTV-weergave.
  • 320 Gbyte harddisk-recorder (ca. 53 uur opnemen in HD-kwaliteit, eventueel inclusief Dolby Digital bioscoopgeluid).
  • Digitale opname in dezelfde kwaliteit als de uitzending, ook de HD uitzendingen.
  • Twintuner. Twee programma’s gelijktijdig opnemen en (eventueel) een derde programma bekijken (afh. van zenderindeling kabelmaatschappij).
  • Time shift functie (live uitzending pauzeren of terugspoelen).
  • Twee USB aansluitingen voor externe media-opslag van muziek en foto’s.
  • Foto’s rechtstreeks weergeven vanaf de digitale camera.
  • Netwerkaansluiting: middels het FTP protocol bestanden van en naar de harde schijf kopiëren.
  • Bladwijzers aan een opname toevoegen zodat je bepaalde scenes gemakkelijk kunt terugvinden.
  • Low power standby (6 Watt) of naar keuze normaal standby (24 Watt).
  • Universele afstandsbediening waarmee ook de basisfuncties van de meeste TV’s en DVD spelers bediend kunnen worden.
  • Opnames en andere media in eigengemaakte mappen opbergen.
  • Ondersteunde resoluties: 1080i, 720p, 576p, 576i.
  • Eenvoudig opnemen via Electronische Programmagids.
  • Digitaal foto-album met diashow-weergavemogelijkheid.
  • Opname van teletekst zodat u opgenomen programma’s weer met ondertiteling kunt bekijken.
  • HDMI- en Componentaansluiting.
  • 1x TV-Scart en 1x VCR/DVD-scart voor opname.
  • Toslink optische audio-aansluiting.
  • Afmetingen: 37,5 x 26 x 6 cm (bxdxh), gewicht: ca. 3,1 kg.
  • Geschikt voor de ontvangst van in HD-kwaliteit uitgezonden programma’s van Ziggo, CAIW, DELTA, Kabel Noord en andere kabelnetten.
  Netwerkfunctionaliteit
  Het is mogelijk om de HUMAX iHDR-5050c te integreren in een PC-thuisnetwerk. Daarmee kunt u d.m.v. het zg. het FTP protocol, vanaf de geïntegreerde harde schijf programma’s kopiëren naar bijvoorbeeld een PC. Op die manier kunt u op simpele wijze een archief aanleggen van programma’s die u later misschien nóg eens wilt bekijken. Op dezelfde eenvoudige wijze kunt u ook een archief aanleggen van uw favoriete muziekbestanden en fotoboeken. Let op; de functionaliteit om TV programma’s op te slaan kan per zender door de kabelmaatschappij worden geblokkeerd in verband met kopiëerrechten.
  Opnamecapaciteit
  Het aantal uren dat u videoprogramma’s kunt opnemen op de ingebouwde 320GB harde schijf is o.a. afhankelijk van de zg. ‘bitrate’ waarin een programma wordt uitgezonden.
  Bladwijzers
  De HUMAX iHDR-5050c biedt u de mogelijkheid om bladwijzers toe te voegen aan programma’s die u opneemt. U kunt dit vergelijken met de scène-indeling van een DVD. Wilt u een opgenomen programma bijvoorbeeld vanaf een bepaalde scène bekijken, dan selecteert u simpelweg de betreffende scène om vanaf dát moment het programma te bekijken.
  EPG (Electronische Programmagids)
  Met een druk op de knop verschijnen de radio en TV-programma’s voor de komende 7 dagen op uw scherm. Het aantal dagen dat programma-informatie vooraf wordt weergegeven en de actualiteit van de informatie hangt af van de programma-aanbieder. Uw favoriete programma’s vindt u simpelweg op naam of genre. Markeer het programma dat u wilt opnemen en met een volgende druk op de knop wordt het programma opgenomen. En natuurlijk ondersteunt de HUMAX iHDR-5050c ook ondertiteling en digitale teletekst.
  Time Shift Recording
  Deze functie biedt u de mogelijkheid een live uitzending te onderbreken omdat u bijvoorbeeld de telefoon
  wilt opnemen. Nadat u het gesprek hebt beëindigd start u met een druk op de knop de uitzending
  precies op de plaats waar u deze had stopgezet. Time Shift Recording maakt het ook mogelijk
  om tijdens het kijken naar een live programma terug te spoelen.

  Dat is de Humax iHDR 5050 C HDTV kabeldecoder hierboven.

  Dat " - Streaming mogelijkheden om via internet betaalde voetbalwedstrijden op tv te kijken " weet ik niet of die dat kan.
   
 2. Als eerste dank voor uw reactie. Ziet er goed uit en heeft ook veel functionaliteiten. Echter mis ik informatie over het afspelen van films die op de pc staan.

  Wat ik graag wil is films van mijn pc op zo'n decoder zetten en dan afspelen met ondertiteling. Denk hierbij aan Xvid en DivX bestanden en eventueel Iso bestanden. Met de conceptronic variant waar ik het eerder over had kun je Divx en Xvid bestanden op de speler zetten waarna je de srt bestanden dezelfde naam geeft en afspelen maar. Biedt deze Humax ook deze mogelijkheid? Ik kan er namelijk niks over vinden bij verschillende sites.

  Als dit mogelijk is dan heb ik geloof ik me eerste aankoop gevonden, krijgt goede recensies ook.

  Met vriendelijke groet,

  Gerjon Lenten
   
 3. Beste OwnIY,

  Zie de Humax 5050 van hierboven als de beste en comfortabelste moderne variant van de videorecorder.
  Je kan de digitale zenders opnemen en afspelen en aanboord zitten decoders om het digitale tv signaal te decoderen, de smartcard en abonnement bepalen welke zenderpakketten je kan ontvangen.
  Heb 'm zelf en zou 'm niet willen misschen.
  Het concept-nogiets is iets anders, iets extra's. Dit zijn apparaten, ook met een (interne, of externe) harddisk en een slimme decoder chip die alle vreemd varianten van ontcijferen en opslag begrijpt en van wat je 'm ook aanbied (van dvd-image (=iso) tm dvix, TS) iets afspeelbaars produceert. Soort alles vreters.
  TS is het bestandformaat van de oa de Humax. Bestanden van de Humax kan je wel op de HD van Concept-nogiets zetten, omgekeerd niet (bv geen Divx, snapt Humax niet, Concept wel).
  Een goede mediaplayer is die van Western Digital van ongeveer 100 euro, moet nog een extene HD op USB-basis bij. Neem anders 1 met interne HD. In computertotaal van deze maand staat een test.
   
 4. Google eens op Popcorn Hour. Ken het apparaat zelf niet (ik gebruik de niet "gecertificeerde" dreamboxen (hier zal ik wel weer op afgeschoten worden :wink:)) maar volgens mij is dat wat je wil.

  Gert.
   
 5. Daar is nogal wat op af te dingen. In principe is iedere gewone DVD/HDD recorder qua comfort en gebruiksmogelijkheden al veruit superieur aan de antieke VHS recorder. Wat ik mis op de Humax 5050C zijn vooral mogelijkheden om het opgenomen materiaal te bewerken en te beheren:

  - Fragment tussen twee exact te bepalen punten A en B wissen om bijv. reclameblokken of overtollige stukjes te verwijderen.

  - Opgenomen titels splitsen.

  - Playlists voor virtuele editing (d.w.z. kunnen editten en nieuwe samenstellingen van opgenomen materiaal kunnen maken zonder aan het oorspronkelijk opgenomen materiaal te raken).

  - Desgewenst kunnen instellen dat de oudst opgenomen titels automatisch worden gewist zodra dat nodig is, zodat nieuwe opnamen niet mislukken door een gebrek aan schijfruimte.

  - Titels die niet automatisch gewist mogen worden kunnen beveiligen.

  - Titels (handmatig) kunnen wissen terwijl er een opname loopt.

  - Automatische plaatsing van indexpunten bij begin en einde van reclameblokken zodat deze bij het afspelen met één druk op de knop zijn te skippen.

  Een apparaat dat alles kan wat TS wenst bestaat (nog) niet. De Humax 5050C is geen mediaplayer en iets streamen vanaf je PC gaat hier ook niet mee. Er beginnen trouwens wel TV's met netwerkfaciliteiten te komen, dus in de nabije toekomst zou een mediaplayer wel eens overbodig kunnen worden.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 14 jun 2009
 6. Dus het advies aan de vragensteller is om toch vooral maar door te sparen?
  Volgens mij vroeg de vragensteller een duwtje in de rug, een tip, een aanwijzing. Geen verhandeling over wat ons persoonlijk ontbreekt aan faciliteiten aan een apparaat.:rolleyes:

  Iemand een tip?:giveup:
   
 7. Nee, de vragensteller formuleert een aantal wensen waaraan het apparaat dat hij wil moet voldoen. Ik help hem alleen even uit de droom door aan te geven dat een apparaat dat aan al zijn wensen voldoet niet bestaat.
  Ja, als je iemand anders aanhaalt schrijf die citaten dan niet ten onrechte aan mij toe.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 13 jun 2009
 8. En toch schijnt er een alleskunner te komen/zijn.
  De Azbox premium, ik las een artikel over dit apparaat in de totaaltv gids, pagina 129.
  Het apparaat voldoet aan de eisen van de topicstarter zover ik kon lezen.
  Of die door Ziggo ondersteund word is nog de vraag.
  Weer wat leesvoer dus. :wink:
   
 9. De AZbox is gewoon een clone van een dreambox. In dit geval een single tuner HD (dbv-s2) sat-ontvanger met (uiteraard) diverse mogelijkheden (lan/wifi enz) waar je ook een dvb-c/s/t tuner in kan duwen. Ondersteuning kun je krijgen tot aan de deur :wink: Zo te zien ligt de prijs ong gelijk aan de single tuner hd ontvanger dm800, die (ong) dezelfde mogelijkheden heeft.

  Gert.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina