1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Rare kiestoon

Discussie in 'Telefonie - Vast' gestart door Sandokando, 12 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb sinds een maand of 2 een ziggo all in one pakket. Heb daar mijn oude telefoon op aan gesloten maar vind de kiestoon maar raar in ieder geval niet wat ik gewend ben. Is dit instelbaar en/of is het mogelijk om in het modem te komen en de telefooninstellingen te veranderen. Op mijn oude fritzbox die ik had van Xs4all kon dit namelijk wel maar dat ff terzijde. Met het geluid tijdens een telefoongesprek is overigens niets mis.
   
 2. Hier heb ik ook aan moeten wennen bij de overgang van KPN naar toen @home. Schijnt normaal te zijn, die dubbele kiestoon.
  Soort toon is niet instelbaar op modem voor zover ik weet.
   
 3. Een kiestoon is bepaald door de telefoonswitch(es) van de provider.
  Ook overgangstonen overigens, je kan zo ook evt. horen naar welke provider je belt... Ook als je naar het buitenland belt heb je soms 3 vershillende overgangstonen, je weet dan dat je langs 3 providers bent geweest :D
   
 4. Ik was vandaag bij een kennis die hetzelfde pakket heeft maar daar hoorde ik gewoon een normale kiestoon.Bij mij thuis is het geen constante toon. ( tuuuuuuut) Volgens mij is er iets anders aan de hand . Morgen maar eens een andere telefoon aan het modem hangen.
   
 5. Wat doet je kiestoon precies?

  Door een onderbroken kiestoon kan de centrale je bepaalde dingen laten weten, namelijk of de telefoon doorgeschakeld staat, of dat er een voicemailbericht is.

  Om dit soort zaken uit te sluiten:

  - toets bij de kiestoon #21# en verbreek de verbinding (doorschakelingen uitzetten)
  - bel naar 1233 (voicemail afluisteren).

  Heb je hierna nog steeds een vreemde kiestoon?
   
 6. De kiestoon kan het beste beschreven worden als een normale maar dan haperend. Je zou denken dat er een contact niet goed zit of zoiets maar als er verbinding is dan is geluid gewoon normaal.
   
 7. OK, dat is wat ik bedoelde met een onderbroken kiestoon.

  Bovenstaande zaken al geprobeerd?
   
 8. Ja nog steeds. Ik heb overigens nog niet 1 keer gebruik gemaakt van die diensten.
   
 9. We ondervinden hier ook een rare kiestoon. Er zit namelijk een enorme brom doorheen. Het klinkt enorm brak alsof er slechte bekabeling is. Gesprekken klinken wel gewoon normaal? Valt hier wat aan te doen?
   
 10. Ik denk dat dit geen storing is maar je normale kiestoon. Die is inderdaad anders dan bij een KPN telefoon of ook anders dan vroeger bij Multikabel.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina