1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Tikkende Cisco

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door Silvia_31, 11 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. cisco lawaai

  Ook ik heb dat tikken in de decoder heb een monteur laten komen van ziggo, hij zegt dat het niet normaal is, nu is het apparaat terug gestuurd naar ziggo ben benieuwd.
   
 2. Oplossing voor het tikken

  Beste mensen,

  Het tikken van de Cisco wordt veroorzaakt doordat de harddisk een programma aan het opnemen is en tegelijk bezig is het opnemen van het programma wat je aan het kijken bent.

  Dit probleem is op te lossen door in het systeemmenu de optie timeshift uit te zetten.
   
 3. Heb een nieuwe opgestuurd gekregen van ziggo die heeft het niet dus niks van timeshift uit zetten, dan hadden ze het er maar niet in moeten maken. Dat is het zelfde als je zegt als ik met mijn auto stuur maakt tie een raar geluid, dan moet je er maar niet mee sturen.
   
 4. Dan zet je je timeshift niet uit, jdn, maakt mij niet uit. Je zult alleen merken dat als je een programma opneemt en tegelijk een ander programma gaat kijken dat je het tikken gewoon weer terugkrijgt.

  Dat tikken is namelijk het verschuiven van de lees/schrijfkop van de harde schijf van het ene gedeelte (waar programma 1 wordt opgenomen) naar een ander gedeelte van de schijf (waar het bekeken programma wordt opgenomen).

  Vergelijk het maar met je computer. Als je dit opstart hoor je de kop ook alle kanten opgaan.

  Eigenlijk jammer dat mensen als jdn het voor elkaar krijgen dat perfect werkende apparatuur wordt omgeruild. Zonde van de tijd van de Ziggo medewerkers en erg zonde van het geld dat Ziggo hiermee verliest. Klanten als jdn (en anderen die niet-defecte apparatuur laten omruilen) zorgen er dus indirect voor dat alle prijzen van Ziggo omhoog gaan of niet naar beneden gaan.

  Helaas wordt hierdoor ook weer pijnlijk duidelijk dat de deskundigheid van de medewerkers van Ziggo ook erg te wensen overlaat. Ze hebben duidelijk geen ervaring met hun produkten zodat ze verkeerde beslissingen maken (zoals correct werkende apparatuur omruilen).
   
 5. Toch knap van hvoers dat hij van achter zijn pc kan bepalen dat mijn apparaat in orde is. Je hebt het niet eens gehoord. Ik begrijp wel dat je het schrijven naar de schijf hoort, maar het kan toch niet zo zijn dat ik de tv harder moet zetten om boven het tikken uit te komen. Deze nieuwe cisco heeft het in ieder geval niet.
   
 6. Tikkende HDD

  Ik heb sinds 16-9-2009 ook de Cisco in huis. Het tikken doet zich ook bij mij voor (bij gelijktijdig opname en timeshift). Geluid is hoorbaar boven het tv geluid op een afstand van 4 meter.

  Ik lees http://www.hifi.nl/recensies_pagina3/3661/Wat_opvalt_____-_Praktijk____.html (onderin artikel) dat omruilen kan helpen.

  Ik sta nu in dubio, apparaat werkt immers. Wel of niet omruilen?
  Zijn er dan ook decoders waar dit getik zich niet voor doet?

  Perry
   
 7. Uit het bericht direkt boven die van jou:

   
 8. getik

  Je zou er getikt van worden:pompom:..... van die cisco:applause:. Normaal als er getik uit een kastje komt is het een klok .....of anders moet je hem snel het raam uitgooien .:oyeah:
   
 9. Blaas ik het probleem misschien een beetje op?:frons:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina