1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Discovery science en world in 4:3

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door jongetje, 11 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Discovery science en world zenden uit in 4:3 en daar zit dan vervolgens een 16:9 uitzending in. Gevolg is dat ik boven, onder, links en rechts zwarte balken heb. Beetje zonde van de ruimte...
   
 2. Dat kan je decoder en/of je TV oplossen dmv juiste instelling...

  Let wel, boven en onder een balk kan idd met een breedbeelduitzending op 4:3 formaat maar links en rechts is niet de bedoeling.
   
 3. Het is niet de bedoeling dat links en rechts een balk zit bij breedbeeld uitzendingen, maar met letterbox breedbeeld (zoals Discovery dat nog altijd doet) en zonder vervorming van het beeld is dat wel de manier waarop het door Discovery wordt uitgezonden.

  En 4:3 materiaal hoort op een breedbeeld tv altijd links en rechts zwarte balken te hebben. Dat 90% van de huishoudens dat niet heeft komt omdat zij de tv instellen om het beeld te verkrachten totdat het wel het gehele kijkoppervlakte vult.
   
 4. Zelfs dat gebeurd niet. Discovery zendt gewoon 100% uit in 4:3 met in het 4:3 frame hetzij een 4:3 plaatje of een 14:9 of 16:9 plaatje. Hierdoor krijg je juist de zwarte balken indien je tv niet zelf het formaat aanpast. Begrijp me niet verkeerd, maar die instelling op je tv die discovery op 14:9 formaat weergeeft doet niets anders dan een stuk van de 4:3 uitzending inzoomen om zo de zwarte balken te verbergen. Dit zal echter altijd kwaliteitsverlies tot gevolg hebben al zal dat van 4:3 naar 14:9 wel meevallen.
   
 5. Ja dat bedoel ik eigenlijk ook.
  Het wordt tijd dat discovery over gaat naar anamorph 16:9, zoals Nat Geo.
  Bron is iemand op een satelliet forum.
   
 6. Goed nieuws!

  Mijn TV is via HDMI aangesloten op mijn SD/HD-ontvanger en geeft het beeld door zoals het is, dus 4:3 uitzendingen worden niet opgerekt (dus balken).
   
 7. Albertos

  Albertos Forum Member

  Berichten:
  554
  Ziggo:
  Alles in 1
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Locatie:
  Enschede
  Lid geworden:
  20 okt 2008
  En Nat Geo Wild?
   
 8. Ik hoop het, maar het zal wel niet... zal wel 4:3 blijven.
  Zojuist heb ik er een mailje over gestuurd naar Nat Geo, het antwoord laat ik wel weten :)
   
 9. Een 4:3 uitzending is niet altijd vervormd op een 16:9 tv echter als je dit zonder vervorming toch beeld vullend weer wil geven verlies je een stuk van het beeld daardoor kiezen veel mensen voor beeldvullend wat vrij iriterend is omdat je dan samengedrukt beeld hebt. en je hebt ook mensen die het niet zien dat het klopt :S
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina