1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Belgische zenders

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door jongetje, 11 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Is het mogelijk om de commerciële belgische zenders zoal VTM toe te voegen aan het pakket?
   
 2. VTM is best een goede zender, van mij mag het :P
   
 3. Het is niet mogelijk om de Vlaamse commerciële zenders zoals VTM, Kanaal 2, VT4 en Vijf TV door te geven. Dit heeft te maken met rechten, zo zijn de Nederlandse commerciële ook niet in België te ontvangen. Alleen Jetix schijnt in het TV Vlaanderen pakket te zitten. Voor Ziggo hadden wij een (draaibare) schotel voor de TV. VT4 heeft ruim een jaar ongecodeerd via de satelliet uitgezonden (Telecom 5 graden west), de programma's leken veel op die van SBS 6. Een voorbeeld is: Ushi en van Dijk op SBS6 / Gene & Ushi op VT4, Expeditie Robinson was ook te zien op VT4.
   
 4. Inderdaad is het niet mogelijk om VTM of VT4 toe te voegen,een rechtenkwestie. Waar ik zelf meer voor zou zijn is het toevoegen van La Une en La Deux,de publieke zenders van de RTBF. Rechtentechnisch is dat makkelijker.
   
 5. Rechtenkwestie??? Ze willen het gewoon niet!
  Als het een rechtenkwestie zou zijn, zouden we ook geen Duitse commerciëlen op de kabel hebben, of publieke omroepen uit het buitenland.
   
 6. Om het nog iets uit te breiden, VT4 is SBS6, of eigenlijk zijn beide onderdeel van de ProSiebenSat.1 groep.

  Daar ze elkaar niet willen beconcurreren zal VT4 hier niet toegevoegd worden.
  Sat.1 en ProSieben wel door deels "overlevering" van voor de periode dat ze bij elkaar horen en deels natuurlijk daar bij Sat.1 en ProSieben toch alles in het Duits is.

  VTM heeft heel veel gemeen met RTL, veel programma's ziojn samen gemaakt, maar ook hier geldt dat beide zenders voor veel programma's alleen uitzend rechten voor het "eigen" land hebben. Dit zijn vaak exclusieve contracten, bijv. dat zij als enige CSI in het betreffende land mogen uitzenden, in Engelse uitvoering. Het is dus deels de overeenkomst die ze onderling hebben voor de eigen productie die hun distributie in het land van de ander voorkomt maar ook de contracten met de content providers.

  De Duitse commerciële zijn hier dus een uitzondering op door de Duitse taal en de Britse publieke zender door het overwegende eigen productie karakter en ook hier weer de overlevering van het analoge tijdperk, er zijn maar weinig andere landen waar men op de kabel BBC 1 en 2 ontavangt.
   
 7. Ter aanvulling: Hetzelfde geldt ook voor zenders als TF1 die Amerikaanse series uitzenden in het Frans.
   
 8. Lekker inhoudelijk beargumenteerd. Het is maar goed dat Mr_Parker zo goed op de hoogte is, anders zouden er nog eens te snelle conclusies getrokken kunnen worden. :roll:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina