1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo: programmaraden stagneren onze ontwikkeling

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door Bullet NL, 9 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vergoeding bedraagt € 3,95 per maand
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 jun 2009
 2. Zucht, het zou handig zijn als er wat meer details kwamen in plaats van losse zinnetjes. Zoals: waarvoor dan, wanneer dan, is het een voorstel of is dit definitief....

  Kortom, meer uitleg graag in plaats van alleen maar vragen oproepen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 jun 2009
 3. Eh... loopt de programmaraad niet een aantal jaren achter met hun informatie ???
  Het digitale basiszender pakket kost helemaal geen 3.95 per maand maar is gratis.   
 4. Ach jee, zou het echt zo zijn dat ze dit niet weten? Tot nu toe gaf ik de programmaraden het voordeel van de twijfel, maar misschien moet ik die mening herzien.
   
 5. Hij zal vast doelen op de smartcard en de hardware die je nodig hebt om digitaal te kijken.
  Als hij hier niet op doelt, dan is het alsnog een feit dat je niet zonder meerkosten digitaal kan kijken.
   
 6. Het digitale basiszender pakket is niet gratis, maar is inbegrepen in het basis abonnement voor de kabel, net zoals het analoge basiszender pakket is inbegrepen in dat basis abonnement voor de kabel. Woorden als "gratis" wekken bij het gros van de klanten de indruk dat men "dus" € 16,25 moet betalen voor de analoge kanalen en dat de abonnementskosten dan met € 16,25 omlaag kunnen als die analoge kanalen worden opgeheven, wat uiteraard niet zo is.

  Anders verwoord: Het basis abonnement voor de kabel omvat 60 kanalen waarvan al die kanalen digitaal worden doorgegeven en een 30 van die kanalen ook analoog. Dat geldt ook voor de 60 radio kanalen die allemaal digitaal worden doorgeven en een deel daarvan ook analoog.

  Zie ook de quote in je eigen bericht.
   
 7. Natuurlijk :wink:
  Hopelijk begrijpt een lezer dat, in mijn eerste quote had ik dat ook neergezet, maar om het door Schlauhaenchen nog even te verduidelijken dat de digitale kanalen die deel uitmaken van het basiszenderpakket geen 3.95 extra kosten noemde ik die digitale kanalen 'gratis' ten opzichte van de 16.25 die je hiervoor neer moet tellen.
  Maar jouw omschrijving is perfect :wink:
   
 8. Aan hardware en smartcard kun je zeker geen 3.95 per maand hangen. Dat is helemaal afhankelijk van het type apparaat wat je gebruikt en wat je daarvoor betaald hebt. Dat kan van helemaal gratis zijn (bij een alles-in-1 abbo bijvoorbeeld) tot de volle prijs. Maar eigenlijk moet je voor je analoge TV ook een afschrijvingsbedrag per maand rekenen.

  Ik vermoed toch dat hij doelde op het oude bedrag wat je vroeger betaalde voor digitale TV. Maar het kan ook dat de programmaraden informatie hebben gekregen dat Ziggo dit bedrag in de toekomst zal gaan rekenen. Daar was ik juist benieuwd naar en daarom vroeg ik uitleg aan hem hierover. Hopelijk krijgen we daar dus nog een antwoord op, ook op de vraag over de verklaring dat de digitale pakketten in de toekomst veel duurder zullen worden omdat de zenders meer zullen vragen.
   
 9. Het kan ook zijn dat Schlauhaenchen bedoelt dat de vergoeding van Ziggo aan die 60 zenders van het basis zenderpakket tegenwoordig € 3,95 bedraagt, wat dan inhoudt dat Ziggo maandelijks € 12,30 overhoudt per aansluiting van die € 16,25. En die € 12,30 is dan voor alle kosten van de Ziggo organisatie, onderhoud van de kabel aansluiting, investeringen en een niet nader genoemd bedrag voor de winst.

  Maar dit soort korte one-liners schept inderdaad alleen maar meer verwarring dan duidelijkheid. Helaas zie je dat ook bij de bijdragen van de Ziggo medewerkers hier op het forum.
   
 10. Nou dan gooi ik er ook ff 1 in:
  Verdeel en heers
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina