1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo: programmaraden stagneren onze ontwikkeling

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door Bullet NL, 9 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Radio

  Wat ik mis in deze discussie is het al dan niet verminderen van het analoge radio pakket. Zou dit ook moeten of juist niet?

  Overigens ben ik van mening dat, zolang er nog ruimte is om nieuwe transportstreams in te passen er niet gesneden hoeft te worden in het analoge signaal. Wat men naar naar mijn mening moet doen: De nieuwe TV's en radio's allemaal voorzien van alleen digitale tuners. En wel op zo'n manier dat het veranderen van zender op de "ouderwetse" manier gaat. Dus geen geklooi met twee afstandsbedieningen etc. Op deze manier sterft de "analoge" kijker/luisteraar vanzelf uit.

  pvd
   
 2. Radio zenders nemen bijna geen ruimte in, het beperken van het analoge radio-aanbod is iets wat daarom een stuk minder "nodig" is dan van het analoge TV-aanbod.
   
 3. Helaas blijven er altijd van die "Don Quichot" individuen bestaan die de digitale windmolens blijven bestrijden :mrgreen:
   
 4. is het niet beter als de kabelbedrijven gezamelijk een voorstel indien bij het minsterie om een vest analoog basispakket voorstel in te dien dat voor de komende jaren vaststaat waar bijvoorbeeld alle nederlandse zenders inzitten en ook die van rtl nederland anders komt die discussie weer dat rtl niet nederlands is dus gewoon dat er wettelijk vast staat de publieken rtl nederland, de drie zenders van sbs (sbs6 net5 en veronica) de drie van mtv nederland(mtv tmf en nickelodeon/comdey central), discovery NGC animla planet cnn en euronews bb1 en 2 de twee vlaamse de regionale zender publiek en commercieel(indien die er is) de lokale indien die er is)
  dan is er ook geen programma raad meer nodig omdat het dan geregeld is tussen overheid en kabelmaatschapijen gezamelijk
   
 5. Mijn mening
  Nederland 1,2,3
  Regionale TV
  RTL 4,5,6,8
  SBS 6 Net 5 Veronica
  Lijkt mij RUIM voldoende om analoog door te geven
  Wil men meer zien dan.......................JUIST digitale TV aanschaffen.
  en vanaf 2015 gefaseerd de analoge doorgifte van deze zenders verminderen om tenslotte rond 2018 dit achterhaalde systeem voorgoed uit te schakelen.

  Tegen die tijd zal er toch echt niemand nog zo'n oud beeldbuisbarrel in huis hebben staan
   
 6. Dat lijkt me niet goed omdat je daarmee alleen maar de technologische ontwikkeling vertraagt. Er zouden juist wettelijke bepalingen moeten komen die inhouden dat:

  1. Elke nieuw verkochte televisie moet zijn voorzien van een ingebouwde DVB-T en DVB-C HD tuner.

  2. Elke kabelmaatschappij verplicht is een basispakket van ca. 60 kanalen onversleuteld door te geven (zoals nu al gebeurt bij CAIWAY).
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 18 jun 2009
 7. ik doelde erop de programmaraad zo buitenspel te zetten met alleen de nederlandse zenders in het standaard analoge aanbod dus dat verplicht en verder alles verplicht digitaal dus het analoge aanbod zou dan een extra service worden met alleen de nederlandse (of op nl gerichte zenders rtl nederland bijv.) en verder niks standaard dan dus het digitale basispakket van 60 zenders en die rare programmaraad is dan ook niet nodig
   
 8. Over die programmaraden vraag ik mezelf nog af:
  In hoeverre zijn die programmaraden nog een (volgens de mediawet ingestelde) vertegenwoordiger van hun belanghebbenden??

  Vroeger had elk kabelbedrijf wettelijk een programmaraad nodig, die allemaal een eigen soort beleid hadden. Daarom was er nogal wat diversiteit in de programmapakketten op de diverse kabelnetten.

  Inmiddels zijn we jaren verder en zijn heel veel kabelnetten "één" geworden. Het lijkt echter of de oorspronkelijke programmaraden nog steeds dezelfde zijn en dus "iets" mogen bepalen over hun 'oude' gebied, terwijl in de huidige werkelijkheid het gebied groter geworden is.

  • Klopt dit of zijn de grenzen hiervoor opnieuw afgebakend ?
  • Spreken de programmaraden met 1 gezamelijk beleid, of bepalen ze zaken nog steeds op de oude (ex-kabelgebied) manier?
  Wat is jullie mening over hoe de programmaraden op dit moment georganiseerd zijn en of dat nog wel bij deze tijd en indeling van Ziggo past ?
   
 9. Volgens mij staat in de huidige (achterhaalde) wetgeving nergens dat het pakket van 15 zenders (de 7 zenders met een must carry status en 8 door de betreffende kabelraad aan te wijzen zenders) analoog moeten worden doorgegeven. In de hele wet wordt niet gesproken over de te gebruiken technologie, omdat er destijds alleen maar analoge transmissie was.

  Maar nogmaals: in dit stadium van de technische ontwikkeling moet de wetgever kabelexploitanten niet alsnog gaan verplichten een analoog (basis)pakket door te geven, omdat je daarmee de technologische vernieuwing alleen maar onnodig tegenwerkt. Dat is mosterd na de maaltijd. Mijn voorstel om alle nieuw verkochte TV's verplicht te voorzien van een DVB-T én DVB-C HD tuner én kabelexploitanten te verplichten om in ieder geval een (digitaal) basispakket onversleuteld door te geven is veel beter om de volledige overgang naar digitale televisie te stimuleren.

  Dat zoiets echt werkt is te zien in Frankrijk, waar alle nieuw verkochte toestellen wettelijk moeten zijn voorzien van een DVB-T HD tuner, en waar via de ether een kosteloos (onversleuteld) basispakket van 18 SD en inmiddels al 4 HD zenders beschikbaar is. Gevolg hiervan is dat de meeste Fransen inmiddels digitaal kijken, en dat zónder gehannes met smartcards of digitale kastjes. Zo kan het dus ook.
   
 10. Of de kabelbedrijven zetten het analoge signaal uit op per juli 2010 kunnen ze ook niet meer zeuren over wel niet want het wordt niet aangeboden of je kijkt digitaal of je kijkt niet al het andere is ook digitaal alleen de kabel niet
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina