1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo: programmaraden stagneren onze ontwikkeling

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door Bullet NL, 9 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ook totaal onnodig on kosten opdrijvend als je als klant alleen het basis digitale kanalen pakket wilt ontvangen ter vervanging van de analoge ontvangst. Verder zijn er vele TV's in de omloop die allang prima in staat zijn om direct digitale TV via de kabel weer te geven maar van het kabelbedrijf niet gebruikt mogen worden omdat er een standaard DVB CI slot in zit en geen CI+ slot. Dus de zoveelste drempel die door het kabelbedrijf wordt opgeworpen voor de overgang van analoog naar digitaal.
   
 2. Het is mijns inziens heel simpel: als Ziggo digitaal kijken erg aantrekkelijk (dwz storingsvrij, goed van kwaliteit, makkelijk etc) maakt, steppen mensen vanzelf sneller over.

  Maar afknijpen van analoog is niet de goede manier. Nogmaals ongeveer 2/3 van de klanten ziet nog niet in waarom ze nu zouden moeten overstappen.

  En voor mensen die de paard-en-wagen vergelijking gebruiken: in het begin moesten auto's voorrang geven aan AL het andere verkeer.
   
 3. Wie mist de de Zwart/Wit TV nu nog ?
  Niemand toch meer, en zo gaat dat straks ook met analoge TV.
  Denk toch heus niet dat er tegen 2020 nog iemand over analoge TV zit te leuteren. Ja, misschien je ouwe Va en Moe van "Vroeger was alles beter" :mrgreen:
   
 4. Je vergelijking gaat mank. Kleurentv is 100% compatible met zwartwit. Niemand werd gedwongen een kleurentv of een kastje te kopen om tv te kunnen blijven kijken.
   
 5. Ten eerste is het geen stemmingmakerij, maar naast mijn mening gewoon een feit. Als je ontkent dat analoog een sterk gedateerde techniek is dan ontbreekt het je aan technisch inzicht of je verwart een tweetal zaken met elkaar, de werking en de leeftijd van die techniek. 2 verschillende zaken, maar ook 2 verschillende feiten. Dat de analoge transmissie over het algemeen prima werkt, zoals je ook al aangeeft, doet echter niets af aan het feit dat het een sterk gedateerde techniek is.

  Verder denk ik dat er even breder gekeken moet worden als enkel Ziggo. Ooit zal er een start gemaakt moeten worden met het afbouwen van de analoge transmissie, we kunnen niet tot in het oneindige met die gedateerde en zeer inefficiente manier van transmissie blijven werken. Ook de analoge ether uitzendingen zijn al gestaakt, dus waar om analoog via de kabel nog wel blijven verplichten?

  Kom je gelijk bij een heel ander punt van de discussie.

  1- Een (groot) aantal mensen vind dat de kabelbedrijven nog verplicht moeten worden in het doorgeven van de analoge zenders, en tevens dat het analoge pakket niet afgeslankt mag worden.

  Waarom word verwacht van de kabelbedrijven dat ze naast digitale tv ook een analoog pakket moeten doorgeven, maar waarvan een groot deel ook nog eens een vastgelegd pakket is door externe partijen. Waarom is dit enkel een verplicht gegeven voor de kabelmaatschappijen in nederland, en mogen alle andere tv aanbieders doen en laten zoals zij dat willen?

  De analoge ether uitzendingen zijn al een tijdje gestaakt, waarom dan ook niet de analoge kabeluitzendingen langzamerhand gaan uitfaseren.

  De weerstand zal er altijd blijven, als er nu een begin word gemaakt met het langzaam afbouwen van het analoge pakket, zijn we als het mee zit over een jaar of 5 van dat analoge pakket af. Als het 5 jaar uitgesteld word, zal dezelfde discussie opnieuw oplaaien omdat er altijd mensen willen zijn die tegen verandering zijn, die krampachtig vasthouden aan wat ze hebben, en er alles aan doen om die vooruitgang tegen te houden. Nu, over 5 jaar, en over 100 jaar zullen die mensen nog steeds bestaan.
   
 6. Mag ik je er even aan herinneren dat je in de vorige posting sprak over achterhaalde techniek en het woord gedateerd gebruikte om de indruk te wekken dat iets ouderwets is? En dat is precies waarop ik reageerde met mijn voorbeelden om aan te geven dat de analoge transmissie op dit moment nog steeds vooruitstrevender is met alle extra's dan de probleemvolle digitale transmissie. Nu probeer je er iets feitelijks van te maken door aan te geven dat gedateerd letterlijk ander uitgelegd kan worden, maar dat is niet wat je met je stemmingmakerij probeerde te bereiken.

  We kunnen het ook anders zeggen: Analoge TV is volwassen en digitale TV staat net aan in de kinderschoenen. Ik heb mijn TV vroeger nooit hoeven te resetten toen ik nog van het analoge signaal gebruik maakte en met mijn ontvanger kan dat om de haverklap vanwege alle problemen met het digitale signaal door het geklooi van Ziggo. Ik kan mij dus heel erg goed indenken dat er veel klanten van Ziggo zijn die daar geen zin in hebben en dus maar analoog blijven kijken.

  7 van de in totaal 30 kanalen is geen groot deel. Wederom stemmingmakerij.
   
 7. Hoe zou je een van de eerste tv's op dit moment willen noemen? Juist gedateerd. Het analoge signaal is niet veel jonger, en is dus in de huidige tijd gedateerd.

  En hoe meer mensen digitale tv proberen tegen te houden en blijven vast klampen aan analoge tv, hoe langer dit proces zal duren. Al vind ik persoonlijk dat digitale tv het stadium "kinderschoenen" al lang gepasseerd is.

  Leg eens uit. Er zijn in totaal meer dan 7 zenders die door Ziggo doorgegeven moeten worden. Er staan sowieso 15 zenders vast. Een deel daarvan is must-carry, en naast de must-carry zenders zijn er nog een aantal zenders waarover besloten word door de programma raad. Ofwel, ik weet niet hoe jij aan die 7 zenders komt, maar het is ongeveer het dubbele. Wat ongeveer 50% van het totale pakket is, en dat noem ik toch wel degelijk een groot deel.
   
 8. De kabelraden en met name de geitewollensokken die daarin plaatsnemen zijn bang voor hun baantje, meer is er niet van. Ik hoop dat Ziggo doorzet en inderdaad terug gaat naar 30 en steeds verder terug. Analoog kijk ik niet meer dus dat mag van mij compleet verdwijnen. Degene die geen € 30,= voor een decoder overheeft (dat zijn echt de enige kosten voor aanschaf digitale tv) is in mijn ogen wereldvreemd
   
 9. Oh, dus volgens jouw redenatie heeft men het analoge signaal dat we nu ontvangen al helemaal terug in het begin stadium van het analoge TV tijdperk gemaakt en ontvangen we nu dus een gedateerd signaal. Vandaar al die oud aandoende programma's via analoge TV terwijl alles er lekker nieuw uitziet via digitale TV (Ik praat nu even op hetzelfde denk niveau mee).

  Met de voorwaarden die Ziggo stelt aan de ontvangst van digitale TV wel. Diverse personen in mijn familie en kennissenkring kunnen vandaag nog tot de digitale TV kijkers gerekend worden indien Ziggo net als bij Caiway het basis kanalen pakket zonder encryptie doorgeeft. Hun TV ondersteunt rechtstreekse digitale ontvangst via de kabel en de kanalenlijsten staat al in de door hun gewenste volgorde. Helaas mogen ze van Ziggo niet op die gebruiksvriendelijke manier kijken, dus kijken ze analoog. Van die groep klanten zou er geen weerstand zijn als Ziggo maar niet van alles probeert op te dringen. De overgang van publieke analoge TV kanalen via de ether naar digitale TV kanalen leverde ook in eerste instantie veel weerstand op toen de KPN probeerde om die Nederlandse publieke kanalen achter hun ontvanger te krijgen. Daar werd ook ingegrepen om die publieke kanalen zonder encryptie door te geven samen met een regionaal kanaal. En in de meeste TV's zit al jaren een DVB-T tuner zodat de ontvangst van die kanalen veelal gewoon direct op de TV kan net als vroeger. Een standaard DVB CI slot in die TV's en een door de KPN uitgegeven standaard DVB CAM voor Conax zorgen er ook nog eens voor dat de overige kanalen uit de pakketten van Digitenne op een prettige "ouderwetse" manier zijn te ontvangen.

  De programmaraad, waar het hier toch overgaat in dit topic, heeft maar inspraak in 7 zenders. En het zal je misschien zijn opgevallen dat die overige must-carry kanalen ook in alle pakketten van de andere Nederlandse TV aanbieders zitten.
   
 10. Ongelofelijk wat sommige mensen toch uitkramen. Nu is deelname in een kabelraad opeens weer een baan.

  Personen die zich niet eerst eens goed informeren en zomaar wat roepen zijn in mijn ogen een beetje wereldvreemd.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina