1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Aanleg kabeltv

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Dreamliner, 9 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  Enkele jaren hebben we ADSL via KPN, maar de lijn is erg zwak en we kunnen geen hoger abonnement nemen dan 4Mbit.

  We willen graag meer snelheid, maar er ligt hier geen tvkabel. (we wonen buitenaf en kabeltv stopt op ong 300 meter van ons huis)

  Op http://www.ziggo.nl/producten/televisie/tarieven/ staat er "aanlegkosten". Wat bedoelt Ziggo hiermee? Is het het aansluiten van een woning of het daadwerkelijk aanleggen van de tvkabel in de grond?

  Alvast bedankt.
   
 2. Dat lijken mij de kosten van het aanleggen van het laatste stuk kabel. In jou situatie zullen deze kosten waarschijnlijk hoger uitvallen. Voor de precieze prijs zul je op huisaansluitingen.nl een offerte moeten aanvragen.
   
 3. Dat zijn idd de kosten voor het leggen van de "groene kabel".
  Helaas is dit een punt waar je op zou moeten letten bij aanschaf woning, het komt niet vaak voor maar het is geen verborgen gebrek ofwel komt het voor je eigen kosten terwijl als het tijdens de koop ondekt wordt dit van de aankoopprijs afkan of id.

  Eenmalige kosten

  Aanlegkosten: € 149,95*
  Dit zijn de standaardkosten voor de aansluiting van een nieuwbouwwoning
  Bij nieuwbouw zijn de aanlegkosten vaak in de koop- of huursom inbegrepen. Raadpleeg hiervoor je koop- of huurcontract of neem contact op met de woningbouwvereniging of de opdrachtgever van je nieuwbouwwoning. Als er nog geen kabelaansluiting in de woning zit, maken wij eerst een offerte op voor de aanlegkosten. Ga voor het aanvragen van een offerte naar Huisaansluitingen.nl of neem contact op met onze Klantenservice via 0900 - 1884 (lokaal tarief).
  * Dit bedrag kan hoger uitvallen wanneer er extra aanlegwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd.
   
 4. Ik ben de afgelopen maanden bezig geweest met de aanvraag voor de aanleg van een kabel tot en met de oplevering van een alles in 1 pakket.

  Om te beginnen moet je via de website www.aansluitingen.nl een aanvraag indienen om de cai kabel aan te laten leggen. Hier geef je ook aan hoeveel meter de aansluiting van de openbare weg komt te liggen. Als de aanvraag geaccepteerd is, krijg je een offerte toegestuurd. Als je akkoord gaat met de offerte gaat de uitvoerder een vergunning aanvragen bij de gemeente/stad. Als de vergunning binnen is wordt de graafploeg ingepland en vervolgens een monteur die de kabel komt afmonteren in de meterkast. Dit alles duurt wel een paar maanden.

  Als dit allemaal achter de rug is, moet je dus bij Ziggo je producten aan gaan vragen. Tenminste dat dacht ik. Inmiddels ben ik vier aanvragen en 4 annuleringen verder. Na veelvuldig contact met de helpdesk van Ziggo had ik eindelijk iemand aan de lijn die mij vertelde dat eerst de afdeling "aanleg" dit adres moet koppelen met de producten die beschikbaar zijn. (Internet, Telefoon etc). Dan krijgt het adres een NRM nummer (als ik het goed verstaan heb). Als dit gebeurd zou je dus je bestelling kunnen doen.

  De status van mijn aanvraag is momenteel in handen van de afdeling "aanleg" . Wordt vervolgd dus........
   
 5. Bijna, NRN.

  Tja, vaak zijn dat soort kosten inbegrepen in de koopsom van een huis, of bij nieuwbouw, wordt het geregeld door de verantwoordelijke partij voor de bouw. Daar is het in dat soort gevalen dus zeer belangrijk om op te letten.

  Het leggen van de kabel zelf is inderdaad maar het halve werk, het moet daarna ook administratief verwerkt worden, In het systeem van Ziggo bestaat het adres niet, dat moet er dan in gezet worden, en dan moet nog aangegeven worden wat er geleverd kan worden, wat dus de functies die de medewerkers op dat adres in het systeem ter beschikking hebben bepaalt.
   
 6. Ok dan, een NRN nummer. Wat betreft de kosten. Voor mijn aansluiting moest er zo'n 50 meter gegraven worden. Kosten: ongeveer 600 euro. Daarbij komen ook nog leges voor de aanvraag van de vergunning. Dit zal wel per gemeente verschillen. Maar bij mij vroegen ze rond de 500 euro (!).
   
 7. Vergunningen en graafwerkzaamheden zijn helaas twee zaken die altijd duur zijn.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina