1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

digitale TV op PC maar veel zenders ontbreken

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door DrNo, 8 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Kan me voorstellen dat het lang duurt als je in stappen van 250 KHz door de frequenties moet. Zal zelfs lang duren op m'n dreambox...
  Maar ja, als niet de eigenlijke (gebied)frequenties kan scannen dan moet je wat :wink: Waarom kan dat niet trouwens?

  Gert.
   
 2. Bij de bij een FloppyDTV/FireDTV geleverde eigen versie van DVBViewer kun je de gebruikte TS'en in een configbestand plaatsen, waarna alleen die frequenties worden afgezocht. Het zoeken naar alle zenders duurt dan niet langer dan een minuut of zo. Wellicht is dat binnen jouw applicatie ook ergens mogelijk. Anders, wanneer je een bepaalde frequentie kunt ingeven, is het in ieder geval sneller om 26 keer een ts frequentie in te voeren (in mijn gebied iig, daar zijn nu 26 transportstreams in gebruik).
   
 3. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  In dit geval misschien interessant.
  Bij mijn TechnoTrend DVB-C ontvangers heeft het blijkbaar geen nut om in zulke kleine stapjes te gaan scannen. :wink:

  Neem bijvoorbeeld de TS die hier (Multikabel) op 794,75 Mhz zit.
  Als ik rondom deze frequentie ga scannen krijg ik de volgende resultaten:

  794,00 Mhz geen ontvangst
  794,25 Mhz geen ontvangst
  794,50 Mhz ontvangst ok
  794,75 Mhz ontvangst ok
  795,00 Mhz ontvangst ok
  795,25 Mhz geen ontvangst

  Met een "blind search" in stappen van 1 Mhz worden alle TS gevonden.
  Ik merk hierbij geen verschil in ontvangstkwaliteit.

  Geen idee hoe dit bij andere DVB-C kaartjes is?
   
 4. Bij dreamboxen kan dat ook als het gaat om de oudere types (enigma1), daar heb je de beroemde cables.xml, waarin de gebruikte ts-frequenties staan. Bij de nieuwere types (enigma2) geldt dat niet meer en moet je inderdaad de frequenties voor je gebied gaan scannen. In mijn geval is dat ongeveer (realistisch) een kwartiertje werk.

  Gert.
   
 5. Als ik even snel met Transedit test (tooltje van DVBViewer) dan krijg ik geen signaal op 658.50 MHz terwijl bij de juiste frequentie 658.75 wel het signaal van Transport Stream 19 wordt gevonden. Het is dus afhankelijk van merk (en type?) PC-TV kaart. Ik heb overigens een Twinhan DTV 2033 Mantis DVB-C PC-TV kaart.
   
 6. Ik denk overigens dat het geen kwaad kan als de topic starter eens wat gaat zoeken in de configuratie bestanden die in de programma directory of de documents en settings directory van het programma te vinden zijn. Vermoedelijk zal er toch wel iets zijn waarmee via een ASCII configuratie bestand een set van frequenties is te definieren die het programma allemaal scant. Er konden volgens mij namelijk ook regio's worden opgegeven wanneer als type regio zoeken werd gekozen. Mogelijk wordt er afhankelijk van zo'n regio een set van frequenties uit een bestand gelezen en moet het dan ook mogelijk zijn om een "Ziggo" regio te maken. Maar goed, dat zal de topic starter zelf rustig moeten uitzoeken aangezien ik geen idee heb wat er allemaal geïnstalleerd wordt met welke bijbehorende bestanden.
   
 7. Laat hem in ieder geval de scan met stapjes van 250 KHz, symbolrate 6875, afmaken. Wellicht is daarmee zijn probleem opgelost, of niet natuurlijk... Maar dat horen wij dan wel. :wink:

  Gert.
   
 8. Zit inmiddels op zo'n driekwart en heb al zo'n 40 zenders meer gevonden als voorheen. Morgenvroeg hoop ik dat hij alle zenders gevonden heeft. Bedankt voor de tip om het zenderpakket op te slaan. Scheelt een volgende keer zeker tijd. Kijken of mij dat morgen lukt. Jullie horen van me.
   
 9. Het is dus gelukt! Had eerst veel zenders dubbel, maar na een opschoning heb ik (voor zover ik nu zie) alle zenders terug. Ik denk dat het terugbrengen van de stapgrootte van 8000 naar 250 ervoor heeft gezorgd dat de zenders nu wel gevonden werden.
  Heel fijn dat jullie mij geholpen hebben. Thanks :applause:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina