1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

digitale TV op PC maar veel zenders ontbreken

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door DrNo, 8 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Geen Vista, dus met het zoeken naar bestanden kan ik je niet verder helpen.

  Wat is eigenlijk de netwerk ID die je bij een aanbevolen kabel ontvanger zou moeten gebruiken in het Ziggo/@Home gebied?
   
 2. Het netwerk id in mijn gebied is 1111. Op mijn "normale" digitale lcd tv moest ik dit netwerk id inderdaad invoeren. Op mijn pc (terratec) is die mogelijkheid er niet?
   
 3. Denk het niet. Ik weet dat er 'niet-ondersteunde apparatuur' is, zoals een dreambox die met een bepaalde image draaien (pli) die ook een netwerkid + freq kunnen invoeren maar ik moet gewoon een volledige scan over de bij Twente horende frequentie's doen. Deze TS-freq kun je trouwens vinden, voor je netwerkid, op http://www.digitalekabeltelevisie.nl

  Gert.
   
 4. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Wat ik zo snel lees kan je met de TerraTec Software wel losse TS/frequenties scannen.

  De juiste frequenties kun je hier vinden: (1111 Ziggo Brabant Limburg)
  Digitalekabeltelevisie.nl: Zenderindeling Ziggo/@Home

  Gebruik hierbij de volgende instellingen:

  Modulatie = QAM-64
  SymbolRate = 6875
   
 5. Maandag ochtend 25 Mei tussen 5.00 en 6.00 zullen in het Ziggo gebied in Brabant en Limburg een aantal frequenties voor digitale TV (van Ziggo) aangepast worden. Het gaat om het gebied met netwerkcode 1111. Het kan voorkomen dat de decoder een E48 of E52 melding geeft als deze 's nachts is blijven aanstaan op een gewijzigde frequentie. De oplossing is om even naar SBS6 te zappen en dan verder, hierna moet de foutmelding zijn verdwenen. (Meestal is de tip om naar Nederland 1 te zappen, maar dat gaat nu niet werken omdat juist Nederland van frequentie gaat verhuizen.) Wie een niet gecertificeerde decoder (of TV/PC) gebruikt moet mogelijk opnieuw het netwerk scannen, of handmatig de gewijzigde frequenties invoeren.

  Het gaat om transportstream 7 (met daarin o.a. Euro Star, Show TV, Phoenix CNE, SET Max, Zee Cinema, Phoenix Infonews, Hustler TV, Private Spice, Playboy TV, Zee TV, SET Asia, Familie 24) en stream 10 (met daarin o.a. Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3 en RTL 4).
  Stream:freq oudfreq nieuw7284,00474,75 538,7510276,00538,75 474,75
  Update 26-5

  I.v.m. mogelijke instraling van Digitenne op de frequentie 538,75 MHz bij een niet helemaal dichte huisinstallatie heeft Ziggo besloten de frequenties om te wisselen. Het is niet mogelijk de frequentie 538,75 ongebruikt te laten, maar dan liever niet voor Ned 1 t/m RTL4
  Ik vind o.a. dit op de genoemde site. Hoe moet ik echter een T(ransport) S(tream) wijzigen/aanpassen op mijn pc?
   
 6. Mooi. Ga ik proberen.
   
 7. Aan de hand van dat netwerk ID kan je via het volgende overzicht de juiste frequenties vinden die allemaal in jouw regio gebruikt worden voor digitale TV:

  http://www.digitalekabeltelevisie.nl/techniek/tvhome.shtml

  Even zoeken naar 1111. Op basis van die frequenties kan je de scan parameters instellen. De laagste frequentie is als ik het goed zag 356 MHz, dus dat kan je gebruiken als start frequentie. De hoogste frequentie van die lijst is dacht ik (zelf even controleren) 826.750 Mhz, dus dat gebruik je als eind frequentie voor de "Scan by frequency band" zoek methode. Dan met stappen van 0,250 Mhz gaan zoeken aangezien Ziggo in jouw regio geen vast 8 Mhz raster toepast. Bij symbol rate moet je 6875 invullen en bij modulation type kiezen voor 64-QAM.

  Het scannen gaat nog steeds lang duren, maar met bovenstaande instellingen beperk je het zoeken tot dat deel van de frequentie band dat gebruikt wordt voor digitale TV in jouw regio.
   
 8. Vanmorgen de zoekloop gestart om 10u. Nu (20u) is hij halverwege. Maar ik heb Nl 1-2-3 én rtl 4 al gesignaleerd in het lijstje!!! Even wachten of ik uiteindelijk nog zenders mis maar het ziet er goed uit! Bedankt!!!!
   
 9. Laat maar horen hoe het is afgelopen met de speurtocht naar de ontbrekende zenders.

  Gert.
   
 10. Dat duurt wel heel erg lang. Probeer als je klaar bent om de volledige lijst op te laten slaan als zo'n .CHL bestand zodat je dat de volgende keer als uitgangspunt kan nemen. Dat scheelt dan weer tijd.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina