1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

BER-waarde?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door remystorm, 8 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wij hebben op dit moment 4 televisie-toestellen, waarvan er 2 op een digitale ontvanger zijn aangesloten. 2 van deze toestellen staan op de 2e etage, en zullen daardoor dus een 10 meter kabel nodig hebben.

  Is dat dan voor een televisie op de 2e etage, met digitale ontvanger, nodig om een versterker erbij aan te schaffen?

  Wederom bedankt.

  -R Storm
   
 2. In dat geval zeker een versterker gebruiken, Hirschmann is inderdaad een goede keuze b.v de GHV 20M.
   
 3. Oftewel, gebruik dubbel geisoleerde coax (verkrijgbaar bij een willekeurige speciaalzaak) en metalen connectors (ook verkrijgbaar bij iedere willekeurige speciaalzaak). Wat versterker betreft, ik zelf gebruik een (aktieve) Karwei variant die wel regelbaar is en dat bevalt goed. Als dat ding niet bevalt dan doe je hem terug en koop, in plaats daarvan, een goede versterker (bij iedere goede speciaalzaak).

  Gert.
   
 4. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Graag even meer uitleg.
  Waar komt de kabel binnen?
  Hoe lopen de kabels (van waar naar waar)?
  Hoeveel meters?
  Welke kabels heb je?
  Gebruik je nu splitters?
  Heb je internet via de kabel?
  Gebruik je al een versterker?
   
 5. Van http://www.digitalekabeltelevisie.nl/faq/ (stukje scrollen):

  BER staat voor Bit Error Ratio. Het getal geeft aan de verhouding tussen fout en goed ontvangen bits. Bijvoorbeeld een BER van 1E-6 (normaal zou je dat schrijven als 0,000001) geeft aan dat één op de miljoen bits foutief ontvangen is. Digitale televisie heeft foutcorrectie, en kan daardoor een aantal foute bits herstellen. Voor een 'foutloze' (quasi-error-free) werking mag het signaal ongeveer 1E-4 (1 op 10000, ook wel 100E-6) fouten bevatten. Dan kan de decoder de fouten nog herstellen. Het streven is een BER van 0. (dat betekent dus eigenlijk minder dan 1E-6, minder fouten geeft de decoder niet aan)
  De BER kan verschillen per transportstream. Er zitten een aantal zenders in één transportstream. Deze zullen allemaal dezelfde BER hebben, zenders in andere streams kunnen een andere BER hebben. Als je de BER wilt weten moet je eerst zorgen dat de decoder is afgestemd op de zender waar je een probleem hebt. Heb je op meerdere zenders een probleem, kijk dan of deze op dezelfde frequentie (=dezelfde transportstream) worden doorgegeven. Dat kan je zien in hetzelfde scherm waar je ook de BER kunt zien.
   
 6. Bedankt voor alle reacties! Ik heb even geen internet gehad, maar ik heb nu door de kabel van mijn antenne een beetje te verplaatsen het probleem (denk ik) opgelost, aangezien ik het grootste gedeelte van de tijd 100% kwaliteit en een BER-waarde van 0 heb. Dus, nogmaals, bedankt.

  -R Storm
   
 7. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Dus toch een probleem in de aansluiting cq bekabeling. Zo zie je weer dat dat zo belangrijk is. Dus loop alles nog eens goed na, aansluitingen, pluggen, etc. Op de ir-fox moet je gewoon continu 100% kwaliteit hebben. En de BER moet gewoon 0 blijven.
   
 8. Ik zorg ervoor dat die kabel niet meer beweegt, dan heb ik de 100% kwaliteit en 0 BER. Bedankt.
   
 9. Wanneer je de kabel beweegt en het beeld reageerd daarop, dan is de kabel en / of connector of de aansluiting niet goed.

  Gebruik hoogwaardige kabel en connectoren.

  Bijvoorbeeld COAX 12 coax kabel en Hirschamm afgeschermde connectoren.
  Sluit ze heel goed aan.

  Dan zijn heel veel problemen meestal opgelost.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina