1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Geteste snelheid en werkelijke snelheid

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door woetie, 8 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb het internet Z2 abonnement en als ik een speedtest doe dan haal ik de snelheid zoals ziggo zegt dat het is, 5Mbps.
  [​IMG]

  Alleen als ik aan het downloaden ben dan kom ik nooit boven de +/- 620 Kbps

  Ik vraag me dan af wat dat verschil veroorzaakt en hoe kan ik mijn werkelijke download snelheid verhogen?
   
 2. Wat je laat zien in de screenshot en de andere snelheid is deze perfect voor een z2 abbo.
  Wil je sneller downloaden, dan zal je toch een duurder abbonnement moeten nemen.

  Ikzelf heb Alles-in-1 Extra. Mijn internetsnelheid is 20MB. Om de werkelijke downloadsnelheid te krijgen moet ik het door 8 delen. Mijn werkelijke maximale snelheid is dan ongeveer 2,4 mb/s.
  Dit is afhankelijk van welke server ik download.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 8 jun 2009
 3. wat je dus zegt is dat de download snelheid van de speedtest, en het abonnement nooit gelijk is aan de download snelheid van bestanden? maar waarom wordt het laden van internetpagina's ed. dan behoorlijk traag als ik aan het downloaden ben met die 600 Kbps?
   
 4. Dit komt omdat de maximale snelheid bij jouw 600 Kbps is. Als je tegelijkertijd download en internet moet je dus de snelheid delen.
  Een andere factor is de snelheid van je PC (geheugen, processor)
   
 5. Als mijn maximale snelheid 600Kbps is, waar blijft die overige 4400Kbps? of zie ik hier nu iets over het hoofd? Ik geloof trouwens niet dat dit aan mijn hardware ligt, Athlon 64 X2 5000+ @3ghz en 4Gb Ram.
   
 6. Het ligt er helemaal aan waarmee en vooral waarvandaan je iets download. De enige beperkende factor die meespelen kan waarbij de snelheid van je browser beperkt lijkt te worden door je download, is dat het aantal open ip verbindingen bij windows beperkt is. Dit aantal verbindingen kan als je bijvoorbeeld een bittorrent client gebruikt, snel oplopen. Je zult dan in de eventlogs dit soort meldingen tegenkomen: TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts.
   
 7. Op speedtest.net wordt de snelheid aangegeven in megabit/seconde. Als je iets gaat downloaden wordt het meestal aangegeven in MegaByte/seconde. Jij geeft aan dat wanneer je iets download, je ongeveer 620 kilobit/seconde download, dat moet denk ik zijn KiloByte/seconde.

  Op deze website kun je de getallen omzetten. Als je 5 mbps invult, dan zul je zien dat er 625 KiloByte/seconden uitkomt.
  Het komt er op neer dat je die 5 mbps moet delen door 8 om op de werkelijke download snelheid te komen die bijna altijd word aangegeven in KiloByte/sec of MegaByte/sec.

  Conclusie is dat jij gewoon de volledige snelheid haalt.
   
 8. Nog een kleine toevoeging voor de duidelijkheid:
  1 BYTE = 8Bit
  5Mbit = 625Mbyte (625x8=5000)
  Er is altijd een klein beetje overhead (signalering) dus je zal niet ver boven de 620 max uitkomen.
   
 9. Volgens mij heb je helemaal gelijk, ik heb er ook nooit wat van gesnapt met die bitjes en bytjes :) iedereen bedankt in ieder geval!
   
 10. Dat zei ik ook al.:wink:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina