1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Philips TV met DVB-T en Ziggo?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door demuts, 7 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb een technische vraag over de Digitale Televisie, betreffende CI.

  Ik heb al enige tijd digitale televisie van Ziggo, welke ik ontvang met mijn Humax decoder.
  Nu is mij ter oren gekomen dat Ziggo binnenkort (of nu al?) digitale televisie via de Common Interface van de TV gaan uitzenden.
  Ik heb een Philips TV 32PFL9632D/10 met een DVB Terrestrial Tuner (Common interface).

  Kan ik met deze TV dan Digitale TV van Ziggo ontvangen zonder mijn Humax decoder te gebruiken?

  Uiteraard moet ik hiervoor nog een CI insteekmodule voor aanschaffen, voordat ik mijn Smart card in mijn TV kan steken, daarom stel ik deze vraag voordat ik iets ga aanschaffen als ik er toch niks aan heb.
   
 2. Nee. Het type digitale TV dat je kan ontvangen wordt bepaald door de tuner en niet de Common Interface (Plus). Als je TV een DVB-T tuner heeft dan kan je digitale TV via de ether ontvangen (Digitenne). Voor digitale TV via de kabel heb je een DVB-C tuner nodig.
   
 3. Ik was al bang voor dat antwoord, maar zou dit in de toekomst nog ooit wel kunnen dat ziggo het ook voor dit type TV's mogelijk maakt om er digitale tv mee te kunnen ontvangen of is dit gewoonweg softwarematig niet mogelijk?
   
 4. Het gaat gewoon niet werken vanwege verschillende tuner technieken om het signaal te kunnen ontvangen. Er zit niets anders op dan een losse kabel ontvanger te gebruiken of over te stappen op Digitenne van KPN als je toch van de digitale tuner in je TV gebruik wilt maken.
   
 5. Dan moet ik nog maar ff genieten van mijn Humax (waar overigens niks mis mee is) maar leek me leuk als ik die extra optie van me tv zou kunnen gebruiken maar dan nog maar even wachten tot ik weer een nieuwere tv kan aanschaffen waar het wel mee kan.

  Bedankt voor je vlugge antwoord.

  Slotje mag hierop!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina