1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

France 3?

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door Kolade, 7 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Eigenlijk zou je binnen de Europese Unie alle Europese zenders FTA moeten kunnen ontvangen en aangeboden moeten worden door de kabelboeren (zonder dat hier rechten over betaald dient te worden). De EU is toch grensloos. Leren we gelijk wat er in de andere EU-landen aan cultuur aanwezig is. Je verstaat de taal wel niet maar beelden zeggen soms genoeg.

  Soms kan je lachen met deze zenders uit Oost-Europa. Bijv. de Litouwse tv geeft een hele aparte wijze van vertalen buitenlandse series/films weer.
  Je hoort de originele audio-taal op de achtergrond en daar doorheen wordt het verhaal op eentonige wijze door een man en vrouw verteld.
   
 2. Litouwse TV,nee dank je maar voor de rest ben ik het hier wel mee eens
   
 3. Re:

  Ik denk niet dat SF SF! toelaat. Die is al op de sat danig afgeschermd. ORF 2 heeft een speciale europa-versie (gelijk aan de reguliere versie maar zend TT uit als de rechten het niet toelaten).
   
 4. Hmm, SF1 zou niet zo'n probleem hoeven zijn,want SF1 is de cultuurzender. Maar ja inderdaad is SF erg behoedzaam met kabelrechten in het buitenland. Helaas
   
 5. Ik had puur over vrije doorgifte van zenders binnen de Europese Unie. En daar hoort naar mijn mening Zwitserland niet tussen.

  Er zijn maar 27 EU landen van deze landen kunnen we maar genieten van (culturele) beelden uit Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italie en Spanje. Met Nederland meegerekend zijn dit er dus 6.

  Nog 21 zenders van 21 landen erbij dus. Ik denk dat dit stukje mooi is weggelegd voor het Europees Media Programma.

  Dit is een stimuleringprogramma voor de Europese audiovisuele sector en is in 1991 in het leven geroepen.

  Doel van het programma is om het concurrentievermogen van de Europese audiovisuele industrie veilig te stellen en de circulatie van Europese audiovisuele werken te bevorderen (fictie-, documentaire-, animatie- en multimediaproducties). Het programma ondersteunt onafhankelijke Europese producenten, distributeurs en organisatoren van trainingsinitiatieven, promotieactiviteiten en festivals.
   
 6. Ten eerste zou dit zeer veel bandbreedte kosten, en ten tweede zijn de meeste publieke Europese zenders al FTA te ontvangen via de satelliet (waar bandbreedte immers geen rol speelt).

  Maar een stuk of vijf West-Europese zenders erbij (Frans/Italiaans/Spaans/Zwitsers) ben ik het wel mee eens. Voor dat soort zenders in SD kwaliteit is volgens mij wel plaats.

  Overigens hadden we in een ver verleden ook nog een Russische zender op de kabel. Nooit meer iets van gehoord sinds eind jaren '80. :roll:
   
 7. Ooit hadden wij bij casema Griekse TV, ETV dacht ik. En bij Caiway hebben ze TV Polonia en meer Franse, Italiaanse, Spaanse, Duitse zenders. Doorgifte van meer Europese zenders zal onze kijk naar Europa alleen maar ten goede komen. Kabelaars zouden ook meer Europees moeten denken.
   
 8. De bandbreedte die daarvoor nodig is gaat ten koste van zenders waar meer vraag naar is.

  De kosten daarvoor worden dan ook doorberekend. Gevolg: duurder abonnement.

  Kortom, een stap waar we alleen maar op achteruit zouden gaan.
   
 9. Volgens Archie was dit onzin omdat er nog genoeg ruimte is binnen de huidige transport streams. En als we het hebben over 5 of 6 SD zenders kost dat maar één transport stream.
   
 10. Er werd gesproken van een nog groter aantal. Plus, die zenders gaan hoe dan ook geld kosten. Dan zijn er nog de rechtenkwesties.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina