1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

France 3?

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door Kolade, 7 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vroeger had je bij @home naast France 2 ook France 3. Tegenwoordigt geeft Ziggo alleen France 2 door. Nu weet ik dat bijvoorbeeld CAIW wel France 3 doorgeeft. Nu vroeg ik mij af waarom Ziggo France 3 niet meer doorgeeft en of er een kans is dat France 3 terug in het aanbod komt. France 3 zendt vaak delen van Rugby en Wielerwedstrijden uit die begonnen op France 2 dus vandaar mijn vraag.
   
 2. Bij mijn weten is France 3 (maar is toch al flink wat jaartjes terug) alleen op de analoge kabel van Nutsmaas doorgegeven, Maastricht dus. Verder nooit hoor. Enige die het doorgeeft is Caiway, daar waar zij een netwerk hebben. Aanvoer van France 3 is wel FTA op satelliet Atlantic Bird 3, 5 graden west, ongecodeerd met loeisterk signaal.
   
 3. Ben ik voor! :grin:
  En dan ook s.v.p. RAI Tre, om dezelfde reden.
   
 4. Ziggo of liever voormalig Casema heeft wel eens geroepen: kan analoog eruit, dan kunnen we drie Italiaanse zenders doorgeven in Digitaal. Maar de analoge zenders gaan er ook niet uit, althans de programmaraden willen Rai-Uno analoog. Ik zie het voorlopig niet gebeuren dat er meer Italiaanse zenders op komen, te kleine doelgroep voor Ziggo.
   
 5. Is waar, maar daarentegen zouden ze daar wel mensen die na zitten te denken over satelliet mee over kunnen halen om op de kabel te blijven. :wink:
   
 6. Ik zou het so wie so wel waarderen als er wat meer buitenlandse publieke omroepen zouden worden doorgegeven. Waarom wel zenders uit Frankrijk, Italië en Spanje en geen zenders uit (ik noem maar wat) Denemarken, Oostenrijk of Ierland?
   
 7. Zal deels een rechtenkwestie zijn en deels een kwestie van doelgroep. Er zijn nu eenmaal niet zoveel mensen in Nederland die bijv. Deens verstaan. Verder zijn zenders als TV5, en TVE niet de reguliere publieke zenders van die landen, maar speciaal op het buitenland gerichte zenders, eigenlijk zoiets als BVN dus (dat overigens ook niet via de kabel in Nederland wordt doorgegeven). Rai Uno is wel het Italiaanse publieke 'eerste net', maar je ziet dat die hier nogal vaak op zwart gaat, omdat ze voor een aantal programma's alleen de uitzendrechten voor Italië hebben.
   
 8. Omdat

  TVEi
  France 2/3/5
  RAI 1/2/3

  FTA op de schotel zitten (In het geval van de RAI slechts gedeeltelijk FTA) en bijvoorbeeld

  DR 1/2
  ORF 1/2
  RTE 1/2

  Slechts gecodeerd op de schotel zitten. Rechtenkwestie dus. Jammer maar helaas :(
   
 9. Re:

  Persoonlijk zou ik 3sat er wel bij willen hebben. Dan kan je wel stellen dat we al veel Duitse kanalen hebben, maar 3sat is een cuturele zender (waarvan we alleen Mezzo en Cultura aanwezig is) die m.i. zeker iets toevoegt. Ze hebben bijvoorbeeld meer alpenpanorama dan de Belg en ieder jaar een dag lang concerten van popartiesten.
   
 10. 3sat voegt wel degelijk iets toe omdat die zender ook programma's doorgeeft van de ORF en het Schweizer Fernsehen. Maar interessanter zou het zijn om ORF 2 en SF1 door te geven. (ORF 1 wordt rechtentechnisch zeer moeilijk vanwege de overlap van programma's met RTL,SAT.1 en Pro 7)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina