1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Hoe eerlijk zijn geadverteerde doorvoersnelheden?

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door SAICRJMPM, 7 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Als je een gigabit router koopt dan mag je toch aannemen dat hij minimaal in de praktijk zeker 800 mbps haalt (ik snap dat de theoretische limiet van 1 Gbit niet haalbaar is wegens overhead en dat soort dingen)? Dus als ik een gigabit router heb en hij komt hier niet eens aan, waarom mag zo een fabrikant zijn router dan een gigabit router noemen? Is dat niet strafbaar?

  Als je een HD Ready of Full HD televisie koopt en hij blijkt dan helemaal geen HD aan te kunnen dan zou zo een fabrikant toch voor het gerecht komen wegens oplichting?
   
 2. De ethernet poorten zijn gigabit, dat is genoeg reden voor de fabrikanten.

  Dat de wireless en processor die de routing doet eventueel geen wirespeed aankunnen, ach dat zijn details. Er is geen enkele instantie die naamgeving controleert van apparaten, dus ze kunnen ze net zo goed tera-routers noemen. Of hyper, of ...
   
 3. Zolang de techniek tien jaar vooruit blijft lopen op regulering moet je als consument zelf goed opletten. Gelukkig zijn er veel reviewsites, de één wat professioneler dan de ander, die je daarmee kunnen helpen.
   
 4. Dit is toch schandalig. Je router een gigabit router noemen puur en alleen omdat de ethernet poorten dat zijn, wetende dat door je eigen software in de router die poorten helemaal niet op die snelheid kunnen werken. Ik vind dit oplichting en ik snap niet dat iemand van de markering afdeling van zo'n bedrijf daar goed van slaapt. Je verkoopt iets als 1 Gbit terwijl je weet dat het apparaat eigenlijk meer een iets snellere 100 mbit router is.

  Dit soort zaken vind ik oplichting en crimineel. Ik kan het werkelijk totaal niet goedpraten.

  (Stel je verkoopt een pc met 4 GB RAM omdat er echt 4 GB ram modules inzitten maar stel je hebt ze ingeplugd op een moederbord dat maar 2 GB aankan en je zegt in advertentie "pc met 4 GB RAM" terwijl je weet dat als een klant de computer aanzet hij maar 2 GB kan gebruiken. Dan vind ik dit zwaar crimineel en oplichting hoor ook al zit er echt 4 GB ram in.)
   
 5. Ik denk dat een discussie hierover hier niet op z'n plaats is, maar het is geen oplichting hoor. Die poorten kunnen inderdaad die snelheid aan, maar dat je het niet haalt heeft een heleboel oorzaken, waar ik nu niet verder op in ga.
  Zie het maar zo; Je koopt een auto die 300KM/u kan halen, maar het lukt jou maar niet om die snelheid binnen jouw stad of dorp te halen. Dit ligt dan niet aan de auto, maar aan de andere factoren, zoals te korte straten, verkeerslichten, drukte etc. Dan is het toch ook geen oplichten?
   
 6. Nee dan is het geen oplichten, in jouw voorbeeld. Mijn voorbeeld echter was een router die zich als 1 Gbit adverteert maar niet eens 800 mbps haalt puur en alleen door andere oorzaken INSIDE de router.
   
 7. Tja, koop je een schijf van 1000GB, dan is de efectieve ruimte ook minder dan die 1000GB.....
   
 8. Klopt, maar dat is geen oplichten omdat iedereen weet hoeveel precies minder. 1 GB is precies 1 miljard bytes. Zou je minder krijgen dan is het oplichten. We weten dat hard disk fabriekanten op de decimale manier werken. Je weet dus precies hoeveel je krijgt.

  Als je een 1 Gbit router koopt dan weet je dus niks. Voor hetzelfde geld gaat dat ding niet sneller dan 150 mbps ondanks dat er gigabit poorten inzitten.

  Ik ben zo benieuwd hoe je reageert als je een pc koopt met 4 GB ram in de advertentie maar hij blijkt maar 2 GB te kunnen gebruiken omdat de fabrikant er wel 4 GB modules in heeft maar een oud moederbord gebruikt (want was goedkoper) dat maar 2 GB aankan. Ik vind dat oplichten ja. Dan moet je die pc niet verkopen met "4 GB ram" als je weet dat de gebruiker maar 2 GB kan gebruiken door je moederbord.
   
 9. Correctie, je krijgt daadwerkelijk die 1000GB, zij doelen namelijk op Gigabytes (10^9 bytes = 1,000,000,000) en je PC leest het in Gibibytes (1 Gibibyte = 2^30 bytes = 1,073,741,824 bytes = 1024 mebibytes). 1 GB is dus in die zin geen 1 GiB. Het verschil is de ruimte die je mist.
  Hoewel het kan zijn dat er een miniem gedeelte door software wordt gebruikt natuurlijk.

  In dit geval geen oplichting maar een kwestie van de kleine lettertjes lezen. Net als het verschil tussen Mb/s en MB/s bij snelheden.
   
 10. Het was een voorbeeldje....:rolleyes:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina