1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo moet luisteren naar programmaraden

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door Albertos, 5 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Albertos

  Albertos Forum Member

  Berichten:
  554
  Ziggo:
  Alles in 1
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Locatie:
  Enschede
  Lid geworden:
  20 okt 2008
 2. Eind vorig jaar was het aantal al 34.5%, of kijk ik nu scheel?
   
 3. Slecht nieuws. Dus een paar wereldvreemde mensen bepalen dat zenders waar niemand naar kijkt analoog moeten worden uitgezonden, wat betekend dat minder ruimte is voor uitbreiding van de digitale kanalen.

  Programmaraden zijn echt iets van de vorige eeuw, afschaffen die hap.
   
 4. Nee, programmaraden bepalen (voor een klein deel, 8 zenders) welke zenders analoog doorgegeven moeten worden. Ziggo kan nog 15 analoge zenders verwijderen om ruimte te maken voor digitaal. Zolang ze de wettelijk verplichtte zenders (7) en de door de programmaraad geadviseerde zenders maar doorgeven.
   
 5. Klopt, maar de zenders die verplicht zijn zijn nou net de minder populaire. Dan kan Ziggo wel andere analoge zenders gaan schrappen, maar daar zijn uiteindelijk meer klanten ontevreden over dan als ze Rai Uno eruit gooien.
   
 6. Dat lijkt me niet. Nederland 1,2,3, de twee Vlaamse publieke zenders, en de regionale omroep van de eigen regio hebben een must carry status (evenals een locale omroep van de plaats in kwestie). Volgens mij worden die zenders, m.u.v. de locale omroep van de eigen plaats, goed bekeken. Het zijn in ieder geval niet 'minder populaire' zenders. Maar waarschijnlijk bedoel je de 8 zenders die de kabelraden nog aan deze 7 mogen toevoegen om het totaal op 15 verplicht analoog aan te bieden zenders te brengen?
  Even een citaat:

  Ziggo heeft het zichzelf moeilijk gemaakt door voor het hele gebied 27 zenders vast te stellen, en geen rekening te houden met de vrijheid die programmaraden hebben en altijd al hadden.
   
 7. Inderdaad.
   
 8. Nee, wat ik al schreef dat er verschillende cijfers worden gemeld.
  kabelraden.nl heeft het over 10%, vorig jaar werd er ergens 34 genoemd en ik heb ook al ergens gelezen dat 50% digitaal kijkt. Het is handig om over dit getal eerst maar eens met elkaar eens te worden.
   
 9. Het is maar wat en hoe je wil tellen. Als Ziggo bijvoorbeeld het aantal verkochte en uitgegeven smartcards telt dan zegt dat nog niet veel over de realiteit. Hoeveel smartcards zijn er bijvoorbeeld al in de vuilnisbak verdwenen nadat de preview periode was afgelopen. Zelfs als ze alleen de geregistreerde smartcards tellen dan zegt dat nog steeds niet veel over de realiteit aangezien ze ook smartcards automatisch registreren als iemand zo'n in-1 pakket bestelt terwijl de klant misschien zijn oude smartcard blijft gebruiken of de ontvanger van dat pakket doorverkoopt zonder smartcard omdat die klant al een ontvanger heeft en maar één TV. En hoeveel klanten maken nu echt dagelijks alleen nog maar gebruik van digitale TV? Er zijn volgens mij genoeg mensen die wel een ontvanger hebben en ook een geregistreerde smartcard, maar vanwege het gedoe met zo'n los kastje en extra afstandsbediening eigenlijk alleen maar analoog kijken. Dus wat zeggen die getallen nu eigenlijk?
   
 10. Dat is niet zo, de klant moet zélf het nummer doorgeven.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina