1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Versterker met retoursignaalmogelijkheid?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Tricky, 5 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb thuis 2 tv's aangesloten maar het signaal is niet erg goed.
  Ik overweeg een versterker aan te schaffen maar moet ik er dan eentje nemen met een retoursignaalmoglijkheid of is dit niet nodig?
  :?::?::?:
   
 2. Aleen als je gebruik maakt van interactieve TV, telefonie en/of internet via een modem. Als je alleen TV afneemt via Ziggo is retourmogelijkheid niet nodig.
  Maar om op de toekomst voorbereid te zijn zou ik gaan voor een Tratec/Hirshmann met retourmogelijkheid.
   
 3. Ik heb een alles in één pakket van ziggo. Dus ik denk dat ik inderdaad een versterker met retourmogelijkheid neem. Kan ik deze dan voor de splitter van ziggo plaatsen? Dus voor het modem.
   
 4. De versterker moet altijd als allereerste aangesloten worden op het AOP. Dat komt omdat alles erná het signaal weer dempt. Je gaat niet eerst dempen en dan versterken, dan versterk je ook eventuele problemen die in je aansluiting opgepikt worden.
   
 5. Maar de vraag is dan hoe je het modem aansluit. De modemsplitter dan ook na de versterker ? Want is de 'uitgang' van de modemsplitter (radio/tv uitgang) nog steeds retourgeschikt ? Als die dat niet is heeft een retourgeschikte versterker in dat geval geen nut als de splitter het weer mocht blokkeren.

  Sommige retourgeschikte versterkers hebben meerdere uitgangen, in dat geval kan het modem op 1 van de uitgangen en zoekt de versterker de 'koppeling' dus zelf uit.

  Een retourgeschikte versterker met meerdere uitgangen lijkt me in zo'n geval verstandiger.

  Een versterker kan altijd nog defect raken, in dat geval heb je gelijk geen internet en telefoon meer. Bij een passieve modemsplitter zal dat niet zo snel gebeuren.....
   
 6. Bij mij zit de modemsplitter naast het AOP dus die verbinding is erg kort. Ik kan me niet voorstellen dat de uitgang van de modemsplitter zo veel slechter zal zijn dan het AOP.

  Als ik de versterker achter radio/tv uitgang uitgang van de modemsplitter zet kan ik dan een versterker zonder retourmogelijkheid gebruiken?
   
 7. Versterker

  Ik zou persoonlijk kiezen om het internetmodem voor de versterker te plaatsen (Gewoon volgens de gebruiksaanwijzing van ziggo) en de versterker dan direct daarna (dus op de TV/radio uitgang van de splitter voor internet)

  pvd
   
 8. Nee ik bedoelde niet dat de modemsplitter teveel zou verzwakken of zo, dat zul je niet merken.

  Maar je schreef dat je een retourgeschikte versterker wilde gebruiken om alvast voorbereid te zijn op toekomstige ontwikkelingen zoals een interactieve TV ontvanger die ook een retourkanaal nodig heeft.

  Ik weet niet of de "uitgang" van je modemsplitter (Radio/TV plug die daarop zit) ook 'retourgeschikt' is. Mocht dat namelijk niet zo zijn, dan heb je een dure retourgeschikte versterker in gebruik en vervolgens houdt de passieve modemsplitter dit retoursignaal dan misschien weer tegen.

  Het maakt dan niet uit waar je de versterker aansluit, direct na het AOP en daarna de modemsplitter, of eerst de modemsplitter en dan de versterker, in beide gevallen zit de modemsplitter in serie met je coax 'naar buiten'.

  Om retourgeschikt te zijn moet de modemsplitter op zijn 'radio/tv' uitgang ook de hele lage frequenties (onder de 50MHz) doorlaten.

  Met een retourgeschikte versterker met meerdere uitgangen heb je dat probleem niet, want dan kun je het modem gewoon in zijn eentje op 1 van die uitgangen zetten en sluit je de tv's en andere kastjes op de andere uitgangen aan. In dat geval heb je de bestaande modemsplitter niet meer nodig.
   
 9. Dat is zeker ook wat ik zou aanraden ja, ook omdat splitters alleen maar nog een kwetsbare stap zijn die problemen op kan leveren.
   
 10. 2TV's en een versterker nodig?!
  Ziggo ondersteund tot 3 TV's met max. 15m coax kabel geloof ik ofwel vervang eens je bekabeling... Moet sterk genoeg zijn voor 2 TV's en internet hoor...

  Even ter info, als je interactieve TV besteld krijg je sowieso versterker erbij dus als je daarover aan het denken zou zijn niet los kopen :P

  Let wel, als je 1 tv rechtstreeks aansluit en het beeld is dan ook niet goed denk ik niet dat een versterker de oplossing is. En let wel, een versterker versterkt dus versterkt ook slecht signaal.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina