1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Alphacrypt overleden?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door angela, 4 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1.  
 2. Ik heb je bijvoorbeeld gevraagd of je via het menu van de TV de AlphaCrypt kan benaderen en zoja, of je dan via dat AlphaCrypt menu kan zien of de smartcard erin zit door het smartcard nummer te lezen. Daarvan heb je geen terugkoppeling gegeven zodat het voor ons moeilijk wordt om te bepalen waar het nu precies fout gaat. Ook heb ik je gevraagd of je de signaal kwaliteit van de kanalen eens wil onderzoeken waar je ook niets over terug gemeldt hebt. Op die manier wordt het wel heel erg lastig om je verder te helpen.

  Het is bekend dat de problemen in de Sony TV zitten, maar het is mogelijk dat de AlphaCrypt met wat moeite wel werkt zoals je zelf ook al ervaren hebt in het verleden. Vandaar dat wij hier eerst proberen vast te stellen waarom het nu opeens bij jouw niet meer werkt. Op het Tweakers forum zijn er ook niet opeens vele meldingen dat het nu niet meer op jouw type TV, dus ga ik er voorlopig nog even vanuit dat er iets anders aan de hand is. Ik kan echter van hier niet zien wat er bij jouw mis is als je de gevraagde informatie niet geeft.

  Wat jij wilt met die test kan niet en heeft verder ook niet zo veel zin. Het is gewoon zaak om die AlphaCrypt weer aan de praat te krijgen met wat experimenteren, want je kan het wel vergeten dat Sony je gaat helpen.
   
 3. Beste Archie,

  Nogmaals via het TV menu CA gegeven uitgelezen, Smartcard nummer is wordt weergegeven alleen ontbreekt van mijn kaartnummer het meest rechter cijfer, maar ik heb nog een 2de smartcard als ik die er in stop ontbreekt hier ook het meest rechter cijfer, ik denkt dat het correct is, ook opnieuw kaartnummer inlezen werk ook goed, ook kan ik de alphacrypt module resetten en de taal veranderen.

  Via een andere mode kan ik het antennesignaal zien en dat staat op 80% met daar boven melding "middel". Als ik de antenne rechtstreeks aansluit inplaats via de HUmax, is antennesignaal ook 80%.

  Gaarne nog meer advies.

  Een bijna moedeloze dekzwabberhen:oops:. Maar alsvast bedank voor je inspanningen

  groet Dekzwabberhen
   
 4. Mascom zelf (hier) is nogal stellig:

  Sony Geräte der Baureihe X3000, X3500 und W3000 funktionieren nicht, alle anderen Modelle gehen problemlos.

  Daar is geen woord Chinees bij, dus je had kunnen weten dat je problemen zou krijgen.

  Blijft de vraag wat je onder 'redelijk functioneren' verstaat. Ik leid hier uit af dat je dus feitelijk al een jaar aan het sukkelen bent. Ik heb zelf een Sony uit de W4000 serie, en die functioneert onberispelijk (en dat roep ik niet gauw).
  Dit is technisch niet mogelijk. De digitale TV- en radiosignalen van de reguliere zenders die bij elke Ziggo abonnee binnenkomen zijn precies hetzelfde, ongeacht of iemand nou digitaal kijkt of niet, en kunnen niet individueel worden aangepast. Bovendien weet je feitelijk allang dat het probleem in de Sony TV zit.
  Je kunt nergens terecht. Ziggo gaat je niet helpen want die 'ondersteunen' ontvangers die met een CI slot werken niet (daar heb je dat woord weer) en Sony zal je ook niet helpen want die beweren ijskoud dat de ingebouwde DVB-C tuner in je TV door Nederlandse kabelaars niet 'ondersteund' wordt. Er staat ook een disclaimer van die strekking in de handleiding (wel eens gelezen?). Op die manier ontlopen ze mooi hun verantwoordelijkheid om iets aan het probleem te doen, terwijl er een aantoonbare fout in de DVB-C tuners van de genoemde series zit.

  Maar probeer nu eerst eens het volgende. Controleer eens of teletekst wel werkt op zenders die nu zwart blijven maar waarvan je weet dat ze wel teletekst uitzenden (de Nederlandse landelijke zenders, en de Vlaamse en Duitse zenders bijvoorbeeld). Het grappige is namelijk dat bij de Sony TV's met een DVB-C tuner teletekst gewoon werkt, ook al zit er helemaal geen AlphaCrypt met smartcard in het toestel. Werkt teletekst, dan weet je dat het probleem in de communicatie tussen de AlphaCrypt en de Sony zit. Werkt teletekst daarentegen niet op zenders waarvan je weet dat die wel teletekst uitzenden, dan is er een probleem met de ontvangst.
   
 5. Teletext werk inderdaad, ook al wordt een kanaal geblokkeerd.

  groet dekzwabberhen
   
 6. Dat het laatste cijfer ontbreekt is normaal. Nu weten we tenminste in ieder geval zeker dat de AlphaCrypt op de juiste manier in de TV zit en dat ook de smartcard benadert kan worden door de AlphaCypt. Dat sluit al weer wat mogelijkheden uit.

  Mij is niet helemaal duidelijk wat je bedoelt met andere mode. Het gaat om de signaal kwaliteit van de frequenties die gebruikt worden voor de digitale kanalen, dus niet naar de analoge mode gaan om de signaal kwaliteit te meten. Even voor de zekerheid: Je hebt toch niet de Humax er tussen zitten, dus de coax kabel doorgelust vanaf de Humax naar de TV, maar doet alle metingen met een TV direct aangesloten via een coax kabel op het AOP?

  Geef even door welke netwerk ID je moet gebruiken van Ziggo.
   
 7. Die stelling van Mascom is pas later verschenen nadat duidelijk werd dat er iets mis was met de modellen van de 3x00 serie die ook een HDTV MPEG chipset hadden wat de genoemde modellen zijn. In de praktijk blijkt dat velen meestal na een paar keer ruilen een AlphaCrypt weten te vinden waarvan de hardware toleranties net iets minder krap staan en dus wil functioneren in die X3000, X3500 en W3000 serie.

  Daarom vind ik het jammer dat dekzwabberhen direct zijn AlphaCrypt is gaan ruilen terwijl die voorheen wel gewerkt heeft en omdat hij ook problemen had op Nederland 1 waar de AlphaCrypt niets te doen heeft vermoed ik dat hij signaal problemen heeft i.p.v. AlphaCrypt problemen. Door die AlphaCrypt omruil actie kan hij nu juist weer een exemplaar hebben dat niet wil werken in zijn TV zodat we er helaas weer een onbekende variabele bij hebben.
   
 8. Inderdaad, die AlphaCrypt gaan ruilen als die het eerder wel heeft gedaan is het onverstandigste wat hij kon doen. Ik begrijp de 'logica' achter dat soort acties ook niet, net zo min als mensen die menen dat je een BIOS in een computer of een stuk firmware moet gaan 'updaten' als iets het plotseling niet meer doet terwijl diezelfde hardware toch eerder wel heeft gewerkt. Ik denk eerlijk gezegd niet dat hij signaalproblemen heeft als de teletekst van zenders die nu op zwart staan wel werkt, ik denk dus eerder aan een communicatieprobleem tussen de TV en de AlphaCrypt. De AlphaCrypt via het setup menu van de TV resetten naar fabrieksinstellingen en daarna 30 seconden de netspanning van de TV halen en dan weer aansluiten zou mijn volgende advies zijn. Als dit niets uithaalt kan ook nog overwogen worden de TV te resetten naar factory defaults, maar dan moeten wel alle kanalen (analoog en digitaal) opnieuw worden ingelezen.
   
 9. Beste Archie,

  ik gebruik de 5555 ID netwerk (regio Bodegraven en als ik opnieuw de kanalen inscand krijg ik 223 stations, (radio + TV) ook als ik de Humax opnieuw kanalen laat zoeken komen er ook 223 station binnen).
  Bovendien als ik via de Humax de antenne naar de TV of rechtstreeks aan sluit, blijf digitale ontvangst volgens de info menu op 80% (digi ontvangst) staan wat voldoende moet zijn voor correct digi ontvangst. ( Ned1 en info kanaal en andere vrije kanalen wordt correct weer gegeven).

  Ik begin te vermoedde dat de software update van alphacrypt de 3.19 er iets mee te maken heeft (de problemen waren ook met de 3.18, inmiddels ook uitgetest).

  Als zelf de fabrikant zeg dat Sony X3500 met hun Alphacrypt module niet werk, hoe bestaat het dan dat ik toch heb kunnen kijken via die module.

  Hiermede wil ik wel iedereen bedanken die mij adviezen heb willen geven om toch mijn digi ontvangst via alphacrypt mogelijk te maken.

  groet van dekzwabberhen.
   
 10. Okee, Ziggo/Casema gebied dus. Ik zal straks even een lijstje plaatsen van test kanalen zodat je in ieder geval iedere frequentie test.

  Bij digitale TV is er ook sprake van meerdere frequenties die gebruikt worden. In totaal in Ziggo/Casema gebied zijn dat 26 verschillende frequenties, dus één vermelding van 80% zegt niet zo veel. Het signaal moet op alle frequenties goed zijn. Bij testen om een vinger op het probleem te krijgen werk je altijd met het uitsluiten van zoveel mogelijk variabelen. Ik geef dus niet aan dat je altijd de Humax er tussen uit moet halen, maar wel zolang je bezig bent om de boel te onderzoeken.

  Lijkt me sterk, ook gezien alle pogingen die anderen voor je al hebben uitgeprobeerd om hun AlphaCrypt Classic CAM aan de praat te krijgen met de X3500. Niet steeds van alles tegelijk proberen, maar één voor één zaken uitsluiten.

  Riparius maakte nog even een goede opmerking. Wil jij hier alle instellingen van de AlphaCrypt Classic CAM plaatsen zoals je die nu hebt staan?

  Sony wil gewoon geen support verlenen en dan is dit de makkelijkste manier om er vanaf te zijn.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina