1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Alfacrypt of CI+ op Sony KDL-46W5500

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door john0203, 3 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Natuurlijk is dat in theorie mogelijk, maar of Sony en Ziggo dat ook daadwerkelijk gaan doen en voor welke modellen is dan de volgende vraag.

  Om maar een praktijk voorbeeld te geven: Sony "ondersteunt" wel het gebruik van hun TV's in combinatie met Digitenne (DVB-T). Daarvoor brengen ze zelfs samen met de KPN een zogenaamde Digitenne starter kit uit met Conax CAM, smartcard en actieve antenne. In de 4000 serie van de TV's blijkt een bug te zitten die er voor zorgt dat de kanalenlijst leeg raakt als de automatische service update functie aan staat. Dat gebeurt bij DVB-C gebruik wat Sony niet wil ondersteunen, maar ook bij DVB-T gebruik wat Sony wel zou moeten ondersteunen. Sony support wijt die bug echter aan een fout in het signaal en Sony doet er verder niets aan. Hoewel Digitenne gebruik gesupport zou moeten worden en er ook bij Digitenne mogelijkheden zijn om firmware updates te verspreiden laat Sony Nederland het totaal afweten en gebeurt er niets. Lekker dat soort "ondersteuning".
   
 2. Ik zou haast spijt gaan krijgen van het aanschaffen van de Sony tv is gelukkig niet het geval. Jammer is het wel natuurlijk dat sony dit niet ondersteunt.
   
 3. Of je nu een AlphaCrypt Classic CAM of een Ziggo CI+ CAM aanschaft verandert niets aan de eventuele bugs in de firmware van de TV. Een AlphaCrypt Classic CAM of een Ziggo CI+ CAM is namelijk geen digitale ontvanger in PCMCIA kaartvorm wat velen nog wel eens denken. De digitale ontvanger is geïntegreerd in de TV met uitzondering van de decryptie module waarvoor de fabrikant een Common Interface (Plus) slot heeft aangebracht om niet voor elk Conditional Access System (Irdeto, Conax, Nagravision, etc) een aparte uitvoering van de TV op de markt te hoeven brengen.


  Tja, dat is het probleem met de support van Sony op haar TV's. In tegenstelling tot andere merken hebben zij geen actief firmware update beleid waarbij de klanten zelf firmware updates kunnen downloaden om hun TV te upgraden. Niet meer van deze tijd waarin de firmware van TV's steeds complexer wordt en er dus ook een grotere kans bestaat op bugs. Het alternatief is dan om een losse ontvanger te kopen, maar gezien de support van Ziggo komen die ook niet verder dan één of hooguit twee firmware updates waarna de resterende bugs niet meer verholpen worden. Zie de problemen met alle door Ziggo "goedgekeurde" ontvangers op dit forum.

  Uiteindelijk is dat dus een afweging die je zelf moet maken.
   
 4. ok maar ziggo ondersteunt wél CI+ dus hiervoor zullen wel updates voor komen als er problemen ontstaan neem ik toch aan.
   
 5. Voor de CI+ CAM zullen ze firmware updates verspreiden. Maar dat heeft verder niets te maken met het functioneren van jouw TV en de eventuele bugs die er in de firmware van jouw TV zitten. Nogmaals: Een CI+ CAM is alleen maar een decryptie/encrytie module voor een bepaald merk (bij Ziggo Irdeto) Conditional Access System en geen digitale TV ontvanger.
   
 6. ok dat is duidelijk.
  Ik ga er nog 's over nadenken.

  iedereen bedankt voor hun bijdrage:wink:
   
 7. Sterker nog, ik heb gezien dat de complete Digitenne starterskit (dus met smartcard, actieve antenne en power inserter) al verkrijgbaar is (via modern.nl) voor 39 euro inclusief verzendkosten. Dan kan die Conax modele nooit meer dan pakweg twee tientjes waard zijn. Ziggo wil die CI+ CAM dus gaan slijten voor het viervoudige van wat zo'n ding feitelijk waard is.
   
 8. gewoonweg schandalig vind ik! maar ja wat doe je eraan.
   
 9. Welnee. Ik heb al ruim een half jaar een Sony TV uit de 4000 serie met AlphaCrypt in gebruik en dat werkt voortreffelijk. Heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Ik ben ook nog nooit zenders kwijtgeraakt en ben ook absoluut geen andere gekke dingen tegengekomen. Waar ik wél achter ben gekomen is dat het zowel ergonomisch als technisch een buitengewoon goed doordacht toestel is waar veel toestellen van andere fabrikanten niet bij in de schaduw kunnen staan.

  Natuurlijk had ik me al voor aanschaf goed ingelezen in diverse vooral Duitse fora, waar veel zinnige informatie was te vinden. Daardoor kwam ik beslagen ten ijs en wist ik precies waar ik aan begon. Uiteraard heb ik al meteen bij de ingebruikname van het toestel de auto update uitgeschakeld. Jammer is alleen dat het toestel de LCN niet herkent, waardoor het handmatig opnieuw sorteren van de zenders na een nieuwe scan wat bewerkelijk is. Maar ook dát wist ik voordat ik het toestel aanschafte, en dat is dus een afweging die ik bewust heb gemaakt.

  Overigens herkennen de nieuwere toestellen uit de W5500 serie wél de LCN, alleen is er hier iets met de implementatie waardoor het toch niet helemaal klopt. Tot aan 750 klopt alles precies met de nummering van Ziggo, maar daarna gaat het mis doordat het toestel kennelijk de ongebruikte kanaalnummers van de radiozenders gebruikt om die op te vullen met de nog resterende TV-zenders die bij Ziggo in de 900 range zitten.
   
 10. Bij de 3000 serie, en ik neem aan ook de 4000 serie, waren bij Sony de kanaal nummers van 750 gereserveerd voor de gevonden radio kanalen. Bij Sony dus geen aparte lijsten voor TV kanalen en radio kanalen. Dat zal dan wel het conflict met de LCN nummering van Ziggo veroorzaken.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina