1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Alfacrypt of CI+ op Sony KDL-46W5500

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door john0203, 3 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Er is maar één AlphaCrypt Classic CAM, die wordt geproduceerd door de Duitse firma Mascom. Van belang is alleen dat er een recente firmware versie op staat, bij voorkeur minimaal versie 3.18. De CAM is te koop bij diverse online aanbieders.
   
 2. hier las ik dat CI+ CAM wel goedkoper wordt dan AlphaCrypt.
  AlphaCrypt module kost toch nog altijd ruim €100.
   
 3. Tóch biedt de Alphacrypt meer waar voor zijn geld, aangezien die een hele reeks coderingen aankan (ook Conax bijvoorbeeld, wat betekent dat als je Ziggo eindelijk zat bent en overstapt op Digitenne, je de Alphacrypt zou kunnen blijven gebruiken) terwijl die CI+ CAM alleen met Irdeto werkt. Daar komt overigens ook de hogere prijs van de Alphacrypt vandaan, er moeten ook licentiekosten worden betaald voor die standaarden. Als je het zo bekijkt, is die CI+ CAM juist overdreven duur.

  Ontopic:
  Op het moment dat Ziggo de W5500 op de "groene lijst" zou zetten, ben je, zoals Riparius al opmerkt, nog steeds niet zeker dat de jouwe "officieel ondersteund" wordt, aangezien op de testexemplaren inderdaad andere firmware zit.
  Het is dus te hopen dat Ziggo bij het publiceren van die lijst ook heel duidelijk is vanaf welke firmwareversie de certificering geldt (reken er maar niet op). Vervolgens is het ook te hopen dat óf Ziggo, óf de fabrikanten met een firmwareupdate komen voor de CI+ modellen die al op de markt zijn.
   
 4. tja de een zegt dit en de ander dat, er wordt ook gezegd dat alphacrypt straks misschien niet meer ondersteunt wordt.
  Ook las ik in dit forum dat er veel problemen zijn met alphacrypt, zenders verdwijnen enzz.
  Ik wacht nog even af wat de reacties zijn van gebruikers als de CI+ module te koop is.
   
 5. Veel te duur voor een Irdeto moduletje dat alleen de decryptie/encryptie voor zijn rekening neemt, zeker in vergelijking met een standaard kabel ontvanger waar veel meer hardware (MPEG chipsets, e.d.) en software in zit. Het lijkt er veel op dat Ziggo probeert om een slaatje te slaan uit deze CI+ CAM, net als bij de veel te hoge prijs voor een smartcard. Een Conax CAM voor bijvoorbeeld Digitenne is al verkrijgbaar voor rond de 50 euro wat een te billijken prijs is voor hetgeen een CAM doet.
   
 6. Riparius merkte het al op, en in de 2e helft van mijn post staat het ook: met een CI+ CAM ben je nog steeds nergens zeker van, als je je TV nu al hebt ;)

  En voor de allerlaatste keer: het verdwijnen van zenders heeft niets te maken met de Alphacrypt, maar met de DVB-C tuner van de desbetreffende televisies (voornamelijk Sony's, van voor de 5000 generatie), die niet goed kunnen omgaan met kanaalupdates van Ziggo. Het niet vinden van services of het ontbreken van bepaalde carriers heeft meestal te maken met verkeerde instellingen of slecht kabelwerk. De CAM heeft namelijk weinig te maken met het al dan niet ontvangen van kanalen: de CAM verzorgt alleen het decryptie-gedeelte, het daadwerkelijke ontvangen van signalen/gegevens komt voor rekening van de tuner.
   
 7. Dan zal je je toch eens wat meer moeten gaan verdiepen in wat nu precies de rol is van een standaard DVB CI CAM of CI+ CAM en wat de rol van de TV in het geheel is. Een standaard DVB CI CAM of CI+ CAM heeft namelijk alleen de taak om in samenwerking met de smartcard de encryptie van het aangeleverde kanaal te verwijderen als je gerechtigd bent om te kijken. Alle andere verwerking van het encryptie-loze signaal wordt gedaan door de firmware en MPEG chipsets in de TV. Als er zenders verdwijnen dan ligt dat dus aan de firmware van je TV en niet aan een standaard DVB CI CAM zoals bijvoorbeeld de AlphaCrypt Classic CAM. Een CI+ CAM gaat dergelijke problemen in de firmware van de TV niet verhelpen.

  Er zijn dus veel problemen met de DVB implementatie van de Sony TV's die tot nu toe op de markt zijn die niets te maken hebben met de AlphaCrypt Classic CAM. Daarbij moet worden opgemerkt dat in iedere TV modellen serie het aantal bugs in de Sony TV's minder wordt. Er worden dus wel problemen opgelost, maar helaas is dat voor de kopers van de huidige TV modellen pas in de volgende TV modellen serie en Sony brengt geen firmware updates uit om de huidige TV modellen te verbeteren.
   
 8. Nooit ondersteund geweest, en zal dat niet worden ook. Het ding werkt wel, en zal dat misschien wel blijven doen zolang Ziggo het niet actief tegengaat. De geruchten gaan over dat laatste, maar die zijn nergens op gebaseerd.
   
 9. Is het dan niet mogelijk dat firmwareupdates in samenwerking met Ziggo over het netwerk worden getransporteerd? (Zoals dat ook bij losse digitale ontvangers gebeurt). Zou een hoop problemen oplosssen.
   
 10. m.a w als ik een alphacrypt module aanschaf voor mijn SONY KDL 40W5710 kan het zijn dat deze ook niet goed werkt. Als dat zo is dan zie ik er helemaal van af. Ik ga niet om elke bug te verhelpen een nieuwer model tv kopen natuurlijk.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina