1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Alfacrypt of CI+ op Sony KDL-46W5500

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door john0203, 3 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Sinds kort ben ik in het bezit van een Sony KDL-46W5500.
  Ik had gehoopt dat de CI+ cam er al zou zijn maar zoals ik overal lees duurt dit nog even , tot zelfs een jaar.
  Nu wil ik eigenlijk toch via de cam rechtstreeks van mijn tv kijken en niet nog eens maanden tot een jaar wachten.
  Kan dit wel met alfacrypt en welk type?
  Volgens sommigen zou dit weggegooid geld zijn, maar ik kan dan toch wel een jaar zonder decoder kijken.
  Kan iemand mij hierover wegwijs maken.

  groetjes,
  John
   
 2. Volgens anoniem zou de CI+ CAM in juni verschijnen (7e berichtje)
   
 3. Is dit wel zeker, want ik lees toch erg veel dat het wel langer gaat durn, in eerste instantie zou het toch ook eind mei zijn?
   
 4. zou idd eerst mei zijn maar wordt dus nu juni. Misschien dat anoniem even kan reageren als het weer uitgesteld zo zijn
   
 5. Koop gewoon een AlphaCrypt Classic, die werkt uitstekend in de toestellen uit de W5500 serie van Sony. Je kunt ook wachten tot Ziggo komt met een 'eigen' CI+ CAM, maar die biedt vooralsnog geen enkele meerwaarde en is ook niet wezenlijk goedkoper dan de AlphaCrypt.

  Bovendien is uit berichten van een Ziggo-offficial op dit forum duidelijk geworden dat de firmware in de CI+ toestellen die momenteel door Ziggo worden getest een andere is dan de firmware in de CI+ toestellen van datzelfde type zoals die momenteel in de handel zijn. Dit betekent dat je zelfs met een door Ziggo goedgekeurde CI+ CAM in je huidige toestel nog steeds geen door Ziggo gesanctioneerde en 'ondersteunde' ontvanger zou hebben.

  Het is onduidelijk wanneer de door Ziggo gecertificeerde CAM's nu eindelijk te koop zullen zijn. De toezegging was dat dat inmiddels het geval zou zijn, maar die deadline is duidelijk niet gehaald.
   
 6. Bedankt voor de reactie.
  Toch wel vreemd dat als je nu een nieuwe tv koopt met ci+ decoder deze dan nog niet eens gecertificeerd zou zijn.
   
 7. Toezegging is hééél wat anders dan een verwachte datum of een streefdatum. De meerwaarde is duidelijk: zekerheid dat het apparaat de komende tijd gewoon blijft werken. Ik zeg: het is zeker de moeite waard daar nog een maandje op te wachten. Het staat je natuurlijk vrij je eigen gang te gaan, maar een maandje overleef je hopelijk wel. Maar ook dat is een verwachte datum, het is onmogelijk exact te voorspellen hoe lang tests en dergelijke duren.
   
 8. Trouwens,
  een alphacrypt classic, nog van een bepaalde versie of merk, of maakt dat helemaal niets uit
   
 9. Maar hoe zit het dan met wat riparius beweerd?
  Bovendien is uit berichten van een Ziggo-offficial op dit forum duidelijk geworden dat de firmware in de CI+ toestellen die momenteel door Ziggo worden getest een andere is dan de firmware in de CI+ toestellen van datzelfde type zoals die momenteel in de handel zijn. Dit betekent dat je zelfs met een door Ziggo goedgekeurde CI+ CAM in je huidige toestel nog steeds geen door Ziggo gesanctioneerde en 'ondersteunde' ontvanger zou hebben
   
 10. Precies wat ik hier zeg. In feite maakt het niets uit of je nu een AlphaCrypt Classic koopt of een door Ziggo goedgekeurde CI+ CAM, in beide gevallen heb je nog steeds een geheel dat niet door Ziggo is gesanctioneerd of gecertificeerd. Ongelofelijk maar waar.

  Over het precieze hoe en waarom hiervan moet je niet bij mij zijn maar bij Ziggo. Maar verwacht geen heldere antwoorden.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina