1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ci+ en ontwikkelingen; alles op een rij

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Tommy the cat, 1 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ben jij ook zo iemand die niet gelooft dat we ooit op de maan geland zijn? Noem me maar naief, maar jouw toon vind ik wel erg conspiracy-theorist achtig. Eerst zien, dan geloven.
  Overigens zou ik het een stuk vriendelijker vinden als je zei "ik vind je naïef" in plaats van "je bent een beetje naïef", van zo'n aggressieve toon ben ik niet gediend. (een beetje forumgebruiker weet dat wat "direct" lijkt, op internet ronduit beledigend kan overkomen, als je een mening uit, presenteer die dan niet als feit)
  Mwoa, de kijkwijzer, de copyright melding en het filmpje tegen piraterij schaar ik niet onder "bagger met propaganda van de filmindustrie", trailers heb ik tot nu toe nog altijd kunnen doorzappen. Overigens moet je ook onthouden dat je zonder die filmindustrie helemaal geen films kon kijken ;)
  Voor een bioscoopbezoek betaal je ook, en daar kun je de reclame en de trailers vooraf ook niet doorspoelen.
   
 2. Nee. En ik zie niet in wat dat ermee te maken heeft.
  Dat is een heel gevaarlijke instelling. Als 'zien' komt is het voor 'geloven' te laat, dan rest alleen nog de zekerheid dat je naïef bent geweest.
  Dat is de boodschap die de filmindustrie er bij iedereen in wil pompen. Maar het ging mij om de tactieken die daarvoor worden gebruikt en de mentaliteit die daar achter steekt, zoals bij die PUO op DVD's.
  Ja, maar de content industrie wil niets liever dan dat diezelfde beperkingen ook voor de 'thuisbioscoop' gaan gelden.

  Lees ook even dit.
   
 3. Okee, nu hou eens op met die bangmakerij en kom eens met feiten.
  Opmerkingen als "Neem nu maar van mij aan dat" zoals in een vorige post, zijn een drogreden op zich.
  "Dat is een gevaarlijke instelling" Volgens wie? Volgens jou? En sinds wanneer ben jij een autoriteit waarvan ik zo'n aanteiging moet accepteren?
  Met "eerst zien dan geloven" bedoel ik dat ik eerst eens zwart op wit in de specs wil zien of de zaken die jij beweert ook daadwerkelijk mogelijk zijn met CI+. Het verhaal dat je linkt gaat vooral over opnemen, dat wisten we allemaal al lang.

  Wat die opmerking van de maanlanding ermee te maken heeft? Je bezigt dezelfde toon als die conspiracybuffs: quasi-dreigementen, meningen als feit verkondigen, drogredeneringen, jezelf als autoriteit opvoeren (neem nu maar van mij aan dat...). En de grote bedrijven hebben alle macht en zijn er alleen maar op uit om ons te naaien. Als consument hebben we niks te vertellen..
  Mag jij allemaal best vinden, maar sla dan niet zo'n neerbuigende toon tegen mij aan omdat ik ervoor kies om iets positiever tegen dingen aan te kijken.
  Ik merk dat ik off-topic ga, dus ik laat 't hierbij. Retoriek kan ook nog wel via PM bediscussieerd worden.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 3 jun 2009
 4. Sjoop1985 realiseert zich nog niet wat de kabelboer icm ci+ kan doen. Is het een conspiracy wat Riparius bezig houdt? Nee hoor, hij is realistisch en van overtuigt dat ci+ niet in het belang van de klant is maar (uiteraard) meer in het belang van de kabelboer, zeker gezien het werk dat de kabelboer steekt in evt certificering.

  Gert
   
 5. Whatever you say man...

  Jullie mogen geloven wat jullie willen, maar kom eens met bewijzen waaruit blijkt dat de doemscenario's die jullie geloven technisch mogelijk zijn. Je hebt mij nooit horen zeggen dat CI+ een zegen is, maar er is een verschil tussen gezond wantrouwen en totale paranoia.
  De mensen die hier komen voor informatie horen niets anders dan speculering over bijna alles wat met CI+ te maken heeft (mogelijkheden, welke toestellen door Ziggo gecertificeerd worden, hoe lang invoering nog duurt, hoe lang de Alphacrypt nog gaat werken). Straks maken jullie mensen nog wijs dat je via CI+ een SOA op kunt lopen. De bedoeling is om hier informatie te geven, niet om de gemiddelde consument de stuipen op het lijf te jagen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 3 jun 2009
 6. Persoonlijk vind ik het hele CI+ idee zowieso al een kwalijke zaak. Ik heb geen tv, ik gebruik mijn PC om daar tv op te kijken. Dus als dit systeem in de toekomst wordt ingevoerd, verplicht Ziggo mij om uitgaves te doen waar ik het geld niet voor heb, wil ik gebruik blijven maken van hun diensten. Dat is natuurlijk totaal van de zotte....
   
 7. Ik kan je alleen maar aanbevelen om de technische specificaties van CI+ eens grondig te gaan bestuderen. Die specs kun je hier vinden.

  Negatieve of verontrustende informatie over wat CI+ voor consumenten kan gaan betekenen is ook informatie, en er is dus geen reden om dat niet aan de orde te stellen.
   
 8. Ik neem aan dat jij die 250 pagina's al gelezen hebt? Dan stel ik voor dat jij me even de zinsnede citeert waaruit blijkt dat zaken als zapblokkering mogelijk zijn, in plaats van de bewijslast bij mij te leggen ;)
   
 9. Is dit duidelijk genoeg??
   
 10. nee..., de paragraaf gaat over MHEG-5 Authoring Rules en Guidelines die betrekking hebben op het ontwikkelen applicaties op de CAM en de CI+applicatie MMI, gebruik van host resources en voorkomen van conflicten.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina