1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Digitale TV aansluiting

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door SebastiaanS, 31 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  Ik ben hier nieuw en heb een vraag zoals zovelen.

  Ik heb hier vaak een soortgelijke vraag gezien maar niet precies wat ik zoek, want ik heb een TV, DVD-speler, DVD-Recorder en een Digitale Decoder van Ziggo. Bij de andere problemen zaten geen dvd-spelers dacht ik. Maar krijg ze niet goed aan elkaar aangesloten.

  DVD-speler:
  1 Scart (ext AV)
  Video out (Rode, witte en Gele kabel)
  HDMI out

  DVD-recorder
  2 Scart (AV1 (TV) en AV2 (ext))
  HDMI out
  AV out (Rode, witte en Gele kabel)

  TV:
  2 Scart
  de Rode, witte en Gele kabel

  Digitale Decoder:
  2 Scart

  Ik heb het wel geprobeerd, maar het is me niet (goed) gelukt, want heb hem wel werkend gehad maar met ruis en storing in het geluid.

  Dus, iemand?
   
 2. Het is leuk dat je DVD speler en recorder HDMI uitgangen hebben, maar als ik je lijstje goed lees heeft je TV geen HDMI ingangen? In dat geval heb je dus in ieder geval niets aan HDMI.

  Gebruik hoogwaardige SCART kabels om de zaken aan te sluiten op je TV, niet gaan knoeien met composiet (rode, witte en gele tulpkabeltjes).

  Je probleem is denk ik dat je drie apparaten wil aansluiten op een TV met 2 SCART aansluitingen. Dat is echter geen enkel probleem omdat je SCART kabels kunt doorlussen via apparaten die voor dat doel zijn voorzien van twee SCART aansluitingen. In jouw geval dus de decoder en de recorder. Zelfs aan één SCART op de TV heb je genoeg. Sluit de zaak als volgt aan:

  DVD speler === (AV2) DECODER (AV1) === (AV2) DVD recorder (AV1) === TV.

  Je hebt dus in totaal 3 (goede) SCART kabels nodig. Op deze manier kun je met de DVD recorder ook digitale zenders opnemen, echter alleen de zender waar de decoder op dat moment op is afgestemd. Het is dus niet mogelijk een digitaal programma op te nemen en gelijktijdig naar een andere digitale zender te kijken. Gelijktijdig naar een ander analoog programma kijken kan wel. Ook is het met de meeste DVD recorders mogelijk gelijktijdig met een lopende opname een eerder met diezelfde DVD recorder opgenomen programma terug te kijken.

  Verder moet je natuurlijk ervoor zorgen dat in ieder geval de decoder en liefst ook je DVD recorder en je TV het Ziggo signaal via coax binnenkrijgen. Ook hier kun je doorlussen omdat zowel de decoder als de DVD recorder zijn voorzien van twee coax aansluitingen. Doe het als volgt:

  Wandcontactdoos kabel-TV === DECODER === DVD recorder === TV
   
 3. Hallo,

  Dit is ook een vraag over aansluiten en ik stel die omdat ik er zelf geen ervaring mee heb.

  Mijn ouders willen binnenkort ook aan de LCD TV. Ze hebben al een Humax IR-FOX decoder. Naast de decoder moeten ook hun DVD speler en videorecorder kunnen worden aangesloten.

  Zelf - in het bezit van HD decoder - had ik geen probleem met aansluitingen: ik gebruikte gewoon 1x HDMI en 2x SCART. Maar wat nu als je 1 SCART uitgang op je TV kwijt bent voor de decoder? Hoe kunnen dan beide apparaten worden aangesloten? Via de extra SCART op de decoder? Of ben je dan toch afhankelijk van de aanwezigheid van andersoortige uitgangen (component...etc.) op de DVD speler en videorecorder?
   
 4. Kijk eens aan. Ik pas op een ander forum nog nagenoeg deze vraag in detail beantwoord. Alleen ging het daar niet om een DVD-speler maar om een DVD-recorder. Kijk even hier (met plaatje). Als het dan nog niet duidelijk is dan weet ik het niet meer. Mocht je niet kunnen doorlussen op de DVD speler, dan is het wel zaak een TV te hebben met twee SCART aansluitingen. Andere aansluitingen zijn dan niet nodig.
   
 5. Dank je wel voor de uitleg!

  Alleen zou het plaatje toch simpeler moeten zijn, aangezien praktisch elke LCD TV 2 SCARTS heeft.
   
 6. Nee, voor de daar gestelde vraag was de situatie in het plaatje de juiste aansluitmethode, ongeacht het aantal SCART aansluitingen op de TV. Bij een DVD-speler ligt dat anders, omdat je daarmee toch niet op kunt nemen. Verder wordt SCART langzaamaan uitgefaseerd ten gunste van HDMI. Niet alle nieuwe TV's hebben nog twee SCART aansluitingen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina