1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Hoe sluit ik 2 tv's aan zoals ik dat graag wil?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door dieco, 29 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo

  Eerst even netjes voorstellen: de nickname is dieco, ik ben 38 jaren jong (en nee, ik doe miepmiep niet na :schater:). Ik weet eigenlijk niet of mijn vraag hier thuis hoort, maar ik wist ook niet waar ik het anders moest plaatsen.:giveup:

  Door allerlei vervelende ervaringen zit ik er sterk over te denken om over te stappen naar Ziggo Alles-in-een Plus. Het zit in mijn karakter om, voor ik die stap zet, goed geinformeerd te zijn zodat er van mijn kant geen enkele onduidelijkheid meer over blijft.

  Mijn situatie:
  De kabel komt binnen in de woonkamer - daar staat 1 tv en 1 radio
  Op dezelfde verdieping (begane grond dus) is mijn slaapkamer - 1 tv, 1 radio, 1 videorecorder en 1 dvdspeler.

  Het analoge signaal is vanaf de woonkamer via de kruipruimte doorgetrokken naar mijn slaapkamer.
  Het is de bedoeling dat in mijn slaapkamer het digitale signaal komt van het alles-in-een pakket ... en in de woonkamer moet eigenlijk gewoon alleen het analoge signaal blijven, omdat die tv niet vaak gebruikt wordt.

  Kan dat zonder extra kosten?? (ja ik weet 't: het klinkt gierig maar neem van mij aan dat er redenen zijn waarom het zo min mogelijk moet gaan kosten)

  Alvast bedankt


  (In een ander topic (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=16099) kreeg ik al een beetje duidelijkheid, maar nog niet genoeg ...)
   
 2. Bij ziggo moet je de decorder zelf kopen in de winkel, ook kan je kiezen voor digitaal basis. Echt gratis is het niet aangezien je dus de decorder zelf moet kopen.
   
 3. Gewoon een digitaal pakket kopen voor 99 euro + 9,50 verzendkosten. Dan alles gewoon aansluiten op de kabel zoals je die op de slaapkamer hebt. Kabel in de decoder, tv aan de decoder en klaar.
   
 4. Nou, dat mag je hopen, want op veel plekken in dit forum beginnen de problemen dan juist, omdat dan blijkt dat de kabel en de connectoren uit het analoge tijdperk niet voldoen om het digitale signaal ongestoord (zonder blokjes) door te geven. En ik spreek uit ervaring. Nieuwe kwaliteitskabels trekken met metalen connectoren en splitters (zo weinig mogelijk, maar toch) was het gevolg.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 mei 2009
 5. Het komt er dus in feite op neer dat ik, naast hetgeen er in het standaard installatiepakket van alles-in-een zit, nog een aparte decoder zal moeten kopen??

  Er is echt geen andere manier?? Ik dacht te hebben begrepen in dat andere topic (zie mijn eerste bericht) dat het signaal ook bij de alles-in-een pakketten zowel analoog als digitaal binnenkomt. Dan moet er toch een manier zijn om op de plek waar dat signaal binnenkomt de tv analoog te laten en de 2e tv digitaal?!
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 mei 2009
 6. Of even rondkijken of er ergens een aanbieding loopt. Of misschien iemand op een tweedehands-site die er vanaf wil inclusief ongeregistreerde smartcard.
   
 7. Ja hoor. Je kan zonder problemen alleen een decoder in je slaapkamer zetten en in je woonkamer alleen analoog kijken. Je modem moet wel bij het aansluitpunt waar de kabel je huis binnenkomt zitten. En let wel op de kwaliteit van bekabeling en splitters.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 mei 2009
 8. Wat voor type contactdoos heb je in de woonkamer,een AOP?.
   
 9. Ik denk (maar weet het niet helemaal zeker) dat de kabel binnenkomt in de woonkamer ... en daar zit zo'n tweegats (radio en tv gescheiden) contactdoos. Bedoel je dat? :oops:

  Sorry, ik ben een kabelnoob ... maar heb de afgelopen dagen al een heleboel bijgeleerd :shock: en hoop er nog veel meer over te leren.
   
 10. Als je een alles in 1 pakket besteld (telefonisch) vermeld dan even dat je nog een Oud Abbonnee Overname punt hebt, men stuurt dan meteen een nieuwe doos mee.

  Hier zie je dat je een digitale ontvanger bij een A-in-1 pakket krijgt.

  Aansluiten is een fluitje van een cent :wink:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina