1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Enorme klacht

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door ronvm, 29 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vragen naar de bekende weg want dit staat allemaal in de handleiding.

  Eengatsdoos (retourgeschikt) dan de versterker (retourgeschikt) en dan je apparatuur. Zonder retourgeschikte verbinding geen ITV en dus ook geen programmagids van 7 dagen.
   
 2. Voor interactieve televisie moet er een retoursignaal richting ziggo kunnen gaan vanaf de cisco. De extra spullen bij het installatiepakket zijn allemaal retourgeschikt en moeten dus evt problemen op dat vlak voorkomen.
  Als het nu werkt zoals je wilt (dus zonder iTV), dan zou ik me er niet zo druk over maken.
  Mocht je nieuwsgierig zijn wat er in dat installatiepakket zit en hoe je dit moet gebruiken, dan kun je hier kijken.

  Overigens : de 2-gats aansluitdoos filtert een frequentie uit die juist bij interactieve televisie wordt gebruikt.
   
 3. Het verschil tussen 1 en 2 gats is dat een 1 gats direct het volledige signaal heeft en het 2 gats verdeeld is tussen radio/tv.
  Een 1gats heet ook AOP (Abonnee Overname Punt) en een 2gats WCD (Wand Contact Doos), normalieter komt een aop standaard in de meterkast en een wcd in de woonkamer. Al is alles mogelijk natuurlijk, als je bv. klant word bij ziggo (tv en internet pakket) zou je een AOP krijgen om je WCD mee te vervangen zodat je de ziggo splitter kan gebruiken (internet / TV). Mij lijkt dan ook dat met het TV pakket normaal geen extra dingen komen omdat het eigenlijk pas nodig is in combinatie met internet...

  De retour versterker is nodig voor het gebruik maken van interactieve diensten ofwel opvragen van... Normale TV komt gewoon alles binnen en jij kiest wat je wil zien van wat binnenkomt, bij interactieve TV ga je vragen wat je wil zien en moet je dus antwoord kunnen krijgen (retour signaal).
  Kortom, cisco aangesloten via de niet retour geschikte versterker betekend geen toegang tot interactieve TV voor de rest zou het gewoon allemaal moeten werken.

  Zelf gebruik ik geen versterker (versterkt ook slecht signaal, en dat is bij mij al zo slecht op dit moment... Hoop dat ze snel onderdeel wijkkast vervangen...). Het signaal naar boven heb ik via de uitgang (doorlus) van de digitale ontvanger wat toch net iets beter beeld opleverde...
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 3 jun 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina