1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

HDMI handshake probleem ?

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door LeoV, 28 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Ik heb de Humax 5050 via HDMI aangesloten op een Philips 32PFL9613.
    Zo nu en dan, zeg eens in de 15 á 20 keer, heb ik na het aanzetten van de Humax en de TV dat ik linksboven een klein beeld heb en de rest van het beeld is zwart of groen en staat te knipperen.
    De 5050 start ik op vanuit de "energie besparing in standby" stand.
    Humax service gebeld en volgens hun zou het een memory chip in de Humax kunnen zijn, het lijkt mij echter een handshake probleem.
    Ik heb alle opstart manieren geprobeerd, eerst Humax, eerst TV, andere HDMI aansluiting in de TV.
    Als ik het probleem heb en de HDMI-stekker loshaal en weer aansluit is het beeld weer OK, ook wanneer ik de TV of de Humax uit en aan zet.
    Hebben meer gebruikers hier last van of zou de Humax inderdaad een probleem/defect hebben?
     
  2. Dit heb ik inderdaad ook een keer gehad met het opstarten van de Humax.
    Het was inderdaad over na het opnieuw opstarten. Geen idee waar het aan ligt, maar als het bij 1 keer blijft kan ik er verder mee leven.
    Apparaat bevalt verder prima.:grin:
     
  3. Ik ook.

    Hiertussen zit ook nog een HQ HDMI-switch (zet ik als eerste aan, selecteer de Humax HDMI-input).

    Het beste gaat TV aan selecteer HDMI-input van de Humax, en zet daarna de Humax pas aan.
    Dit werkt het beste, zelden een 'groen plaatje' meer.
     

  4. Ik heb ook regelmatig een groen scherm op mijn TV na opstarten van de Humax. Vaak meerdere malen per dag, terwijl de eerste maand ik geen enkel probleem had. Zie ook mijn draadje over groen scherm. Lijkt me duidelijk een handshake probleem dat ik zelf praktisch oplos door de TV uit en aan te zetten, maar hoop natuurlijk op een oplossing van Humax. Verder een fantastisch apparaat. Ik ga er niet vanuit dat een nieuw apparaat een oplossing gaat brengen, maar mag het apparaat altijd ruilen bij de leverancier
     
  5. Het bovenstaande probleem heb ik nog een paar keer gehad.
    Vandaag opgelost door met "V-FORMAT" te switchen tussen de instellingen. Het is dus duidelijk een handshake probleem en volgens mij hetzelfde als anderen ook hebben maar dan met "Beeldstoring:Groen Beeld".
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina