1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Aansluiten kabels DVD-recorder Sony

Discussie in 'Humax IR-FOX C (SD-Tuner)' gestart door shakuhachi, 28 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Goedemiddag,

  Ik ben een leek op het gebied van het aansluiten van dit soort spullen en ik hoop dat ik in de goede forum-afdeling deze vraag stel. Sorry als het verkeerd is.

  Ik kan prima TV kijken, DVD afspelen werkt perfect (ik zet Humax op EXT2), Radio/Tuner werkt prima, alles werkt goed op de boxen.

  vraag: Hoe kan ik nu iets van TV met de DVD/HD recorder iets opnemen?
  Mis ik een kabeltje? Heb ik het verkeerd aangesloten? Het zou mooi zijn als ik de ene zender kijken kan en een andere kan opnemen.

  op dit moment zo aangesloten:
  Ik heb:
  tv-aansluiting coax --> Humax IR-Fox C
  IR-Fox C scart tv --> Philips LCD TV
  IR-Fox C scart vcr --> Sony RDR-HX780 (dvd recorder)
  IR-Fox C optisch kabeltje voor geluid --> Sony HT-SS1300 (Home Cinema/Tuner)
  radio-aansluiting coax --> Sony HT-SS1300 (Home Cinema/Tuner)
  HDMI kabel tussen de Sony dvd recorder --> Sony Home Cinema / Tuner zitten.

  Alvast bedankt voor jullie hulp.

  Groetjes Shakuhachi
   
 2. Je hebt de SCART VCR blijkbaar al aangesloten, dan hoef je toch alleen maar het juiste kanaal op je DVD HDD te kiezen om op te nemen. Je kunt ook de Humax de Sony DVD HDD aan laten schakelen, dit staat allemaal in de gebruiksaanwijzingen. Bij de Sony is je L1 de aansluiting om op te nemen, daar moet je hem op zetten.
   
 3. met de L1 aansluiting doe ik nog niks.
  ik heb een scart kabel van de decoder naar L3 van mijn dvd recorder.. Als ik een scart kabel tussen L1 en de scart vcr van de decoder doe heb ik blauw beeld.

  Is het soms zo dat ik van de decoder naar L1 moet en dan van L3 naar de TV ofzo?
   
 4. [​IMG]

  Zo hoort het toch echt aangesloten. Zorg wel dat de SCART zowel op je decoder en op je Sony DVD HDD recorder op RGB staan.
   
 5. Inderdaad, de aansluitingen moeten worden gemaakt zoals in het schema hierboven. Het SCART RGB signaal vanaf de TV SCART (!) van de decoder wordt dan via de recorder doorgelust naar de TV. Deze doorlusfunctie werkt ook als de recorder 'uit' staat (maar wel op het lichtnet is aangesloten).

  Graag wil ik nog even opmerken dat je in het setup menu van de recorder niet één maar twee instellingen moet wijzigen. Zoals is te lezen op blz. 128 van de handleiding moet niet alleen LINE1 INGANG op RGB worden gezet, maar ook LINE3 UITGANG moet afzonderlijk op RGB worden gezet. Pas dan werkt alles zoals bedoeld.

  Vreemd genoeg wordt op diezelfde bladzijde van de handleiding ook beweerd dat via LINE3 UITGANG geen RGB signalen worden uitgevoerd wanneer er een HDMI verbinding wordt gebruikt tussen de recorder en de TV. Onduidelijk blijft of deze beperking alleen geldt als de HDMI verbinding ook actief is of dat dit altijd het geval is als er een HDMI kabel is aangesloten. In de handleiding van mijn eigen Sony DVD recorder kan ik niets terugvinden over een dergelijke beperking.
   
 6. Welke aanpassing moet ik nu nog doen om analoog op te nemen en dan tergelijkertijd digitaal een andere zender te bekijken?
   
 7. Uitgaande van het lijstje in de startpost:

  Een coaxkabel van de humax naar de dvd-recorder.

  Uitgaande van TipX plaatje:

  Een coaxkabel van de humax naar de dvd-recorder EN mogelijk een scart direct van de humax naar de tv.
  Als de dvd-recorder analoog aan het opnemen is, wordt dat wat hij aan het opnemen is naar de tv gestuurd over zijn scart, en geeft ie niet het decoder signaal door, dus daarom die rechtstreekse link. Je tv heeft dan wel twee scart-aansluitingen nodig natuurlijk.
   
 8. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Als het goed is geen.
  Bij vrijwel alle DVDrecorders kun je schakelen tussen het beeld van de interne analoge tuner en het externe (RGB-Decoder) SCART signaal.
  Hiervoor zit meestal een knop "SOURCE" op de afstandsbediening van de recorder.
  Raadpleeg hiervoor eventueel de handleiding van je DVDrecorder.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 26 okt 2009
 9. Inderdaad, er zijn geen wijzigingen nodig in de aansluitingen als alles is aangesloten zoals op het plaatje hierboven is te zien en tevens in het setup menu van de recorder de juiste instellingen zijn gemaakt zoals ik hierboven eerder had aangegeven. Het advies van May Laser is onjuist.

  Op de afstandsbediening van Sony DVD/HDD recorders heeft de bedoelde toets de aanduiding TV/VIDEO. Het is probleemloos mogelijk een opname te maken van de ingebouwde analoge tuner en tegelijk naar het doorgeluste signaal van de decoder te kijken. Ook is het mogelijk een opname te maken vanaf de aangesloten decoder en gelijktijdig een DVD af te spelen of een eerder op de harde schijf van de recorder opgenomen programma of zelfs het begin van de nog lopende opname terug te kijken. Hierbij werkt dezelfde toets om te kunnen schakelen tussen het (externe) beeld van de lopende opname en het (interne) beeld van de DVD of opname die op dat moment wordt afgespeeld.
   
 10. Dan gaan de dvd-recorders vooruit in functies. Ik heb zelf een wat oudere panasonic die dat niet kan.
  ---
  Edit:hmmm, ik heb de handleiding nagelezen, en door een toetsencombo op de afstandsbediening kan het wel. Dat verzin je toch niet :confused:
  ---

  Overigens, in dat plaatje gaat er niks naar de 'aerial in', waar moet dan het analoge signaal vandaan komen?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 5 aug 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina